Select gegeven onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »
Dennis  van DUin

Dennis van DUin

22/09/2015 11:53:23
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben gaan zoeken maar ik kan geen tut vinden en nu ga ik me toch op een nieuw gebied begeven kwa php en html. Ik heb een select menu gemaakt en daarin kan je dus de zoek functie instellen. Maar elke keer als ik op zoeken heb geklikt zijn alle select vakjes weer standaard 0. De waarde springt steeds terug naar de eerste waarde uit het rijtje.

Hoe kan ik er voor zorgen dat de waarde hetzelfde blijft als de laatste invoer?

Dit is de code van het zoek menutje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
    <div id="smallcolumn1">  

<?
$soort1
= $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
?>


    <b>Zoek in de database:</b>
    <form method="POST" action="programmas.php">
    
    <select type="text" name="zoeksoort">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="1">Applicatie</option>
  <option value="2">Digibordtool</option>
    </select><br>
        <select type="text" name="zoekgroep">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="12">groep 1 en 2</option>
  <option value="34">groep 3 en 4</option>
  <option value="56">groep 5 en 6</option>
  <option value="78">groep 7 en 8</option>
  <option value="9">Alle groepen</option>
    </select><br>
            <select type="text" name="zoekvak">
  <option value="0">Leeg</option>
  <option value="rekenen">Rekenen</option>
  <option value="taal">Taal</option>
  <option value="extra">Extra</option>
  
    </select>
    <br>
<center><input class="myButton" type="submit" name="submit" value="Zoeken"></center>
</form>
</div>


Het stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$soort1
= $_POST['zoeksoort'];
$groep1 = $_POST['zoekgroep'];
$vak1 = $_POST['zoekvak'];
?>
laad de gegevens van de laatste zoekactie in en deze wil ik dus als standaard waarde instellen in het menu?
ik heb gelezen dat je iets met selected kan doen maar hoe kan ik dit koppelen aan de juiste?

Groetjes,
Dennis
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:22:18
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 13:08:39
Quote Anchor link
Werk met GET requests? In het algemeen werkt zoekfunctionaliteit beter/aangenamer met GET dan met POST. Zo zou je bijvoorbeeld een zoekresultaat kunnen bookmarken. Ook kun je vrij voor- en achteruit navigeren, dat wordt met POST beide een stuk moeilijker, zo niet onmogelijk.

Oftewel, zorg dat al je zoekparameters doorgegeven worden in de URL (GET) in plaats van via form submits (POST).

EDIT: de volgende stap is het initialiseren van je formulier en je query met de (mogelijk eerder geselecteerde) waarden.

EDIT 2: en als je zoekopdrachten "permanent" wilt onthouden, dan zal je deze moeten opslaan / koppelen aan een gebruikersprofiel ofzo.
Gewijzigd op 22/09/2015 13:10:35 door Thomas van den Heuvel
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 13:10:34
Quote Anchor link
Iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="0" <?php echo ((isset($_POST['zoeksoort'])) and ($_POST['zoeksoort'] == "0")) ? 'selected' : '' ?>>Leeg</option>


En dan de veldnamen bij $_POST en de waarde aanpassen per groep en regel.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 13:11:48
Quote Anchor link
@Jan, dat is inderdaad dan het idee, maar POST werkt niet fijn voor dit soort (zoek)functionaliteit om bovengenoemde redenen.
 
Johan K

Johan K

22/09/2015 17:00:24
Quote Anchor link
Wat je ook zou kunnen doen is je forumlier via PHP laten genereren, of in ieder geval de "select" elementen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$zoekgroep
= [
 12 => 'groep 1 & 2',
 34 => 'groep 3 & 4',
 56 => 'group 5 & 6'
];

foreach($zoekgroep as $val => $groep){
  echo '<option value="'.$val.'"'.isset($_POST['zoekgroep']) ? 'selected' : ''.'>'.$groep.'</option>';
}


?>


Wat je ook nog zou kunnen doen is de waarde van de selectbox opslaan in een session zodat deze nog steeds hetzelfde is als je naar een andere pagina gaat en weer terug gaat.
Gewijzigd op 22/09/2015 17:02:10 door Johan K
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 17:10:17
Quote Anchor link
@Johan K: ik mis bij jou de test op welke option value op selected moet worden gezet. Nu worden ze allemaal gezet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:23:57
Quote Anchor link
Een soortgelijk onderwerp kwam al eerder voorbij.

Kijk eens naar deze reactie / deze thread.
 
Johan K

Johan K

22/09/2015 18:15:06
Quote Anchor link
Jan de Laet op 22/09/2015 17:10:17:
@Johan K: ik mis bij jou de test op welke option value op selected moet worden gezet. Nu worden ze allemaal gezet.

Haha, dat zie ik nu pas ja maar dat is alleen een kwestie van de tenary operator aanpassen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.