select onchange="sendData(this)"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 10:11:57
Quote Anchor link
Goedendag,

ik ben bezig om via een form een change door te voeren.
echter loop ik er een beetje op vast.

Dit is mijn form

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="">
                <td>
                    <select id="selectBox" onchange="sendData(this);">
                        <option value="0"></option>
                        <option value="1" style="background-color: #ff0000"></option>
                        <option value="2" style="background-color: #3000ff"></option>
                        <option value="3" style="background-color: #36ff00"></option>
                        <option value="4" style="background-color: #e400ff"></option>
                        <option value="5" style="background-color: #fff000"></option>
                    </select>
                </td>
<input type="hidden" name="id" value="'.$res['id'].'" />
</form>


als ik de kleur verander dan geeft var_dump post aan
array(1) { ["id"]=> string(1) "1" }

dit klopt omdat ik de eerste doe.
echter neemt hij de hidden input niet mee en dit is wel nodig.

Hoe kan ik het maken zodat ook de hidden id mee wordt gestuurd?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 22:34:57
 
Jan te Pas

Jan te Pas

31/07/2017 10:25:04
Quote Anchor link
Moet je bij onchange niet meer parameters meegeven? Of via JavaScript variabele laten aanpassen.
https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml5_input_type_hidden
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2017 10:54:42
Quote Anchor link
Thomas de vries op 31/07/2017 10:11:57:
als ik de kleur verander dan geeft var_dump post aan
array(1) { ["id"]=> string(1) "1" }

echter neemt hij de hidden input niet mee en dit is wel nodig.


Dat is de hidden input.

Geef je select een name="...".
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 11:11:14
Quote Anchor link
Heb het verandert.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<form method="post" action="" id="myform">
                <td>
                    <select id="selectBox" name="color" onchange="sendData(this);">
                        <option value="0"></option>
                        <option value="1" style="background-color: #ff0000"></option>
                        <option value="2" style="background-color: #3000ff"></option>
                        <option value="3" style="background-color: #36ff00"></option>
                        <option value="4" style="background-color: #e400ff"></option>
                        <option value="5" style="background-color: #fff000"></option>
                    </select>
                </td>
                <input type="hidden" name="id" value="'.$res['id'].'" />
                </form>


JQuery
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function sendData(id) {
    var value = id.value;
    
    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');
    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data:'id='+value,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}


Ouput is nog steeds
array(1) { ["id"]=> string(1) "1" }

en dat is niet van de hidden input. Omdat de hidden input een id heeft van 546
Gewijzigd op 31/07/2017 11:12:20 door thomas de vries
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

31/07/2017 11:57:49
Quote Anchor link
Maar waarom wil je dan 2 velden met de naam id hebben? Dat is vragen om problemen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 12:14:53
Quote Anchor link
Valkuilen zijn:
- geen of dubbele name attributen
- formuliervelden die niet tussen <form> en </form> geplaatst zijn
- formulieren met een disabled attribuut worden niet gepost
- formulieren mogen niet in elkaar genesteld zijn (<form> ... <form> ... </form> ... </form>)



Toevoeging op 31/07/2017 12:18:35:

oh wait...

SendData(this) ... this lijkt mij naar je select te verwijzen. wellicht is dat de reden. Laat die functie SendData eens zien?
Gewijzigd op 31/07/2017 12:15:39 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 12:20:05
Quote Anchor link
Hoi frank

hier is de functie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function sendData(id) {
    var value = id.value;
    
    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');
    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data:'id='+value,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 12:26:48
Quote Anchor link
Met jquery's .serialize() kun je je hele formulier in een keer posten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
function sendData() {
    var data = $("#myform").serialize();

    // debug regeltje
    console.log(data);

    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data: data,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}


Toevoeging op 31/07/2017 12:28:11:

this is niet meer nodig bij het aanroepen van je functie
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 12:44:48
Quote Anchor link
Dank je Frank.
Bijna klaar. Het werkt namelijk nog niet 100%

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
while($res = $query->fetch_assoc())
            {
                if($res['train_set'] == 1) {
                    $set = 'Set';
                } else {
                    $set = '';
                }
                
                switch($res['train_type'])
                {
                    case 0: $type = ''; break;
                    case 1: $type = 'S'; break;
                    case 2: $type = 'D'; break;
                    case 3: $type = 'E'; break;
                    case 4: $type = 'M'; break;
                }
                switch($res['train_use'])
                {
                    case 1: $selected = '<option value="1" selected>'.$res['train_use'].'</option><option value="0">0</option>'; break;
                    case 0: $selected = '<option value="0" selected>'.$res['train_use'].'</option><option value="1">1</option>'; break;
                }
                echo '
                <tr>
                <form method="post" action="" id="myform">
                <td>
                    <select class="test" name="color" onchange="sendData();">
                        <option value="0"></option>
                        <option value="1" style="background-color: #ff0000"></option>
                        <option value="2" style="background-color: #3000ff"></option>
                        <option value="3" style="background-color: #36ff00"></option>
                        <option value="4" style="background-color: #e400ff"></option>
                        <option value="5" style="background-color: #fff000"></option>
                    </select>
                </td>
                <input type="hidden" name="id" value="'.$res['id'].'" />


Zoals je kunt zien zit het hidden field ook in de while loop.
echter maakt het niet uit welke row ik selecteer hij geeft altijd maar 1 id weer.
Dus de output
is nu dit

Als ik de eerste row pak met de eerste kleur dan heb ik als output
array(2) { ["color"]=> string(1) "1" ["id"]=> string(3) "348" }

Pak ik de 2de row met de eerste kleur dan heb ik als output
array(2) { ["color"]=> string(1) "0" ["id"]=> string(3) "348" }

dus hij verandert de kleur niet en ook de juiste id geeft die niet mee.

Of miet ik de function ook in de while loop zetten?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 12:59:09
Quote Anchor link
oke door de while echo je meerdere formulieren onder elkaar. En een gouden regel in HTML is dat een id maar één keer voor mag komen (een class mag wel meerdere keren voorkomen).

Je zult dus het id van de <form> in je lus telkens moeten wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '
                <tr>
                <form method="post" action="" id="myform'
. ++$i . '">'
?>


Vervolgens krijg je dan nog het probleem dat je functie SendData wel moet weten welk formulier hij moet posten..

hiervoor zou je $i mee kunnen geven als parameter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onchange="sendData(<?php echo $i; ?>);"


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
en je functie wordt dan iets als:
function sendData(nr) {
    var data = $("#myform" + nr).serialize();

    // debug regeltje
    console.log(data);

    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
        url: "ajax.php",
        data: data,
        type: "POST",
        success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
}
Gewijzigd op 31/07/2017 13:00:37 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas de vries

thomas de vries

31/07/2017 13:06:04
Quote Anchor link
Frank heel erg bedankt.
Het werkt nu zoals ik het in gedachten heb.

Nu kan ik er mee verder.
Ook je tips heb ik wat aan gehad.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/07/2017 13:28:38
Quote Anchor link
Dat is fijn maar het kan ook nog wat fraaier dan ik net uitgelegd had (en geen gezeur met een tellertje $i).

Ik heb dit op codepen even uitgewerkt: https://codepen.io/anon/pen/VzaLVa

Verder vraag ik me af of het niet handiger is als je dit doet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="#ff0000" style="background-color: #ff0000"></option>


Je krijgt dan direct de kleurcode terug met $_POST maar misschien wil je dit juist niet en dan moet je je hier maar niets van aantrekken ;-)
Gewijzigd op 31/07/2017 13:50:48 door Frank Nietbelangrijk
 
Thomas de vries

thomas de vries

01/08/2017 00:01:15
Quote Anchor link
Hoi Frank,

Ik ben al aardig op de goede richting heb in iedergeval een x aantal dingen aangepast.

Nu is het volgende.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
function sendData(nr) {
    var data = $("#myform"+ nr).serialize();

    // debug regeltje
    console.log(data);

    //$('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
        url: "/inc/update.php",
        data: data,
        type: "POST",
        success:function(data)
        {
            if(data) {
                $("#container").load(window.location + " #container");
            } else {
                $("#container").load(window.location + " #container");
            }
        }
    });
}


Na dat de div gerefreshed is werkt de code niet meer dan dien ik de pagina te herladen voordat ik weer wat kan doen.
Hoe kan ik dit oplossen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/08/2017 00:21:38
Quote Anchor link
krijg je foutmeldingen in je console?
 
Thomas de vries

thomas de vries

01/08/2017 00:23:16
Quote Anchor link
Nee geen foutmelding alleen een lege regel
Afbeelding

Als ik het aanpas met een alert dan krijg ik Array{} te zien.

Update.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
session_start();
include("config.php");
include("function.php");
include("class.User.php");
$Func = new Func($db);
if(isset($_SESSION['userData'])) {
    $User = new GUser($db,$Func, $_SESSION['userData']['oauth_uid']);
}

//echo var_dump($_POST);
if(isset($_POST['color'])) {
    $query = $db->query('UPDATE user_fleet SET train_row_color = "'.$db->real_escape_string($_POST['color']).'" WHERE id = "'.$db->real_escape_string($_POST['id']).'"');
}


Toevoeging op 01/08/2017 11:57:19:

Hmm als ik een aparte pagina maak

met dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
//session_start();
include("inc/config.php");
include("inc/function.php");
include("inc/ubb.php");
include("inc/class.User.php");
$Func = new Func($db);
//if(isset($_SESSION['userData'])) {
    $User = new GUser($db,$Func, '100886610003250557837');
//}
include_once('inc/lang.php');

$gold_swap_id = "1";

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Trainstation Swap League</title>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<link rel="stylesheet" href="/css/style.css" type="text/css" />
<link rel="stylesheet" href="/css/style_news.css" type="text/css" />
<!--[if IE 6]><link rel="stylesheet" href="/css/ie6-style.css" type="text/css" media="all" /><![endif]-->
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.1/jquery.min.js"></script>
<script src="http://malsup.github.com/jquery.form.js"></script>
<script>
$( document ).ready(function() {
  
  // onchange op alle formulieren met class="myform"
  $( ".myform" ).change(function() {
    
    // verkrijg de <form> element dat bij dit select hoort en serialize form data
    var data = $(this).closest("form").serialize();
    
    // debug regeltje
    console.log(data);

    $('#output').html('<img src="LoaderIcon.gif" />');

    jQuery.ajax({
      url: "inc/update.php",
      data: data,
      type: "POST",
      success:function(data){$('#container').html(data);}
    });
    
  });
  
});

</script>


</head>
<body>
<form method="post" action="" class="myform">     <!-- VERANDER ID IN CLASS -->
  <td>
    <select class="test" name="color">
      <option value="0"></option>
      <option value="ff0000" style="background-color: #ff0000"></option>
      <option value="3000ff" style="background-color: #3000ff"></option>
      <option value="36ff00" style="background-color: #36ff00"></option>
      <option value="e400ff" style="background-color: #e400ff"></option>
      <option value="fff000" style="background-color: #fff000"></option>
    </select>
  </td>
  <input type="hidden" name="id" value="348" />
</form>
</body>
</html>


Dan werkt het wel.

Maar als die pagina geinclude word dan werkt het niet.

Include gebeurt zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
                if(isset($_SESSION['userData']))
                {
                    if($User->HasAccess() == FALSE && $_GET['p'] != "logout")
                    {
                    echo '<div class="block">
                            <div class="block-bot">
                                <div class="head">
                                    <div class="head-cnt">
                                    <h3>Swap League</h3>
                                    <div class="cl">&nbsp;</div>
                                </div>
                            </div>
                            <div class="row-articles articles">
                                <div class="cl">&nbsp;</div>
                                <center><font size="6">To enter this site you need to ask permission</font></center>
                             </div>
                        </div>
                    </div>';
                    }
                    else
                    {
                        if(isset($_GET['p']) == "" || $_GET['p'] == "home" || $_GET['p'] == "1")
                        {
                            if(!file_exists("./pages/home.php"))
                            {
                                include("./pages/404.php");    
                            }
                            else
                            {
                                include("./pages/home.php");    
                            }
                        }
                        else
                        {
                            $file = './pages/' . $_GET['p'] . '.php';
                            if(!file_exists($file))
                            {
                                $file = './pages/404.php';
                            }
                            include($file);    
                        }
                    }
                }
                else
                {
                    echo '<div class="block">
                            <div class="block-bot">
                                <div class="head">
                                    <div class="head-cnt">
                                    <h3>SwapLeague</h3>
                                    <div class="cl">&nbsp;</div>
                                </div>
                            </div>
                            <div class="row-articles articles">
                                <div class="cl">&nbsp;</div>
                                <center><font size="6">To enter this site you need to login or you need to ask permission</font></center>
                             </div>
                        </div>
                    </div>';
                }
                ?>



.htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
RewriteEngine On

RewriteBase /



# Bestaande bestanden of mappen uitsluiten

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [NC,OR]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d [NC]


RewriteRule ^(.*?)$ $1 [L]


# Alles naar n parameter

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4&s=$5&q=$6&z=$7 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4&s=$5&q=$6 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4&s=$5 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3&t=$4 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2&r=$3 [NC,L]

RewriteRule ^(.*)/(.*)$ index.php?p=$1&a=$2 [NC,L]

RewriteRule ^(.*?)$ index.php?p=$1 [QSA,L]


SEO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
//SEO SCRIPT//
if(!empty($_GET) && isset($_GET['p'])) {
    $aParameters = explode("/", $_GET['p']);    
    $iTeller = 0;
    foreach($aParameters as $sParameter) {
        if(preg_match("_=_", $sParameter)) {
            list($key, $value) = explode("=", $sParameter);    
            $_GET[$key] = $value;
        } else {
            if($iTeller > 0) {
                $_GET['param'.$iTeller] = $sParameter;
            } else {
                $_GET['p'] = $sParameter;
            }
            $iTeller++;
        }
    }
}
Gewijzigd op 01/08/2017 11:59:40 door thomas de vries
 
Thomas de vries

thomas de vries

02/08/2017 07:28:28
Quote Anchor link
Probleem opgelost.

Html form was niet in de juiste contex waardoor die het niet deed met de rest van de code.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.