Serialize Unserialize

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 17:36:38
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen met dit?
Ik wil van een gebruiker naar de dbase zijn ID invoeren uiteraard en daarna wil ik weten wat hij/zij mee neemt bv.

User_ID : naam, Objects: Schep, Schelp, Parasol, Bier, Zonnebril

Dus de dbase bevat deze velden:
ID: User_ID: Objects.

En alles wat de gebruiker meeneemt, moet dus in Objects.
Maar later moet ik dus ook die gegevens op kunnen vragen zonder scheidingsteken.

Hoe doe ik dat? Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/04/2023 21:05:13 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:13:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 18:16:25
Quote Anchor link
Je kan het prima genormaliseerd opslaan in de database.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 18:51:10
Quote Anchor link
Ja maar dan krijg je

ID: User_ID: Objects_1: Objects_2: Objects_3: etc... en ik heb bv 50 objects.
Dus dan krijg je een zeer lange MySql DBase. Juist wat ik niet wil
Daarom vroeg ik me af hoe Serialize / Unserialize toe te kunnen passen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 19:01:04
Quote Anchor link
Daarom moet je NOOIT in de breedtte horizontaal werken. Als je velden gaat nummeren, ben je verkeerd bezig.

Met een lange database die verticaal is, is niks mis. Ik heb zelfs tabellen met 30 miljoen records. En dat gaat prima.
Met (un)serialize ben je ook al fout bezig.

Dus verdiep je in databasenormalisatie.
Ik zit te denken aan meerdere tabellen: Een objecten tabel, een koppeltabel met de ID's van gebruikers en Objecten, en de Gebruikerstabel.
Gewijzigd op 01/04/2023 19:13:12 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 20:59:54
Quote Anchor link
Volgens mij snap je het niet of lees je het bericht niet goed.

Het gaat erom dat per gebruiker verschillende objects hebben.
Gaat niet om 1 gebruiker, maar om meerdere.
Dan zou ik iedere keer een nieuwe dbase per gebruiker moeten aanmaken, is ook niet te doen.

ID : User_ID : Objects :
===+=========+=================================+
1 | 1 | Shcep, Parasol, Zonnebril, Tent |
===+=========+=================================+

Maar jij wilt me dus dit laten doen :

ID : User_ID : Object_1 : Object_2 : Object_3 : Object_4 :
===+=========+==========+==========+==========+==========+
1 | 1 | Schep | Parasol | Zonnebril| Tent |
===+=========+==========+==========+==========+==========+

Maar ik praat over 50 objecten, dus ik wil dat in 1 field wegzetten en ook kunnen ophalen.
Dus hoe doe ik dat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/04/2023 21:02:53
Quote Anchor link
>> Volgens mij snap je het niet of lees je het bericht niet goed.

Ik denk dat Ariën het heel goed snapt, en dat jij het zelf niet goed leest of niet goed snapt.

>> Dan zou ik iedere keer een nieuwe dbase per gebruiker moeten aanmaken, is ook niet te doen.

Dit wordt nergens gezegd en zou inderdaad nergens op slaan.

Wacht even de uitleg van Ariën af, zodat je beter begrijpt wat hij bedoelt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:04:43
Quote Anchor link
Blijkbaar heb je niet mijn advies opgevolgd over het uitzoeken van database normalisatie.

En ik heb duidelijk aangegeven dat je NOOIT horizontaal moet uitbreiden.

Je moet in een koppeltabel een objectID koppelen aan een UserID met een record/rij/row. Snap je?
Gewijzigd op 01/04/2023 21:20:52 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:29:37
Quote Anchor link
Ja maar dan ga ik dit krijgen

ID : User_ID : Objects :
===+=========+=========+
1 | 1 |Schep |
===+=========+=========+
2 | 1 |Parasol |
===+=========+=========+
3 | 1 |Zonnebril|
===+=========+=========+

Etc.... En stel ik heb dan 50 gebruikers? Dan wordt het toch een zooi op een gegeven moment.
Waarom niet de Objects per gebruiker niet in 1 veld, zodat ik meerdere records op kan slaan?
Als ik met het voorbeeld verder ga, dat op eens ook een gebruiker 2 komt, dan weet je waarom ik het bedoel.
Een gebruiker kan bv meerdere objects hebben, stel dat er 1 is die alle 50 pakt, dan snap je wat ik bedoel.
Daarom dat ik vroeg of het niet beter is om de objects per gebruiker in 1 field op te slaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:38:08
Quote Anchor link
En hoe wil je straks weten hoeveel objecten je in totaal uitgedeeld hebt? Als je meerdere items in velden gaat proppen, dan wordt het inderdaad onoverzichtelijk.

Zoals ik al zei heb je drie tabellen nodig met deze velden:

objecten
- ID
- naam

gebruikers
- ID
- gebruikersnaam
- wachtwoord (hashed)
- e-mail
- etc...

gebruikers_objecten
- GebruikersID
- ObjectID

Ik denk dat je wel snapt hoe je de tabellen objecten en gebruiker in kan vullen. :-)
En bij de tabel gebruikers_objecten vul je steeds per record het ID van de gebruiker in, en het ID van het object.

En zie hier: Een genormaliseerde en overzichtelijke tabel met onbeperkt aantal objecten die je per gebruiker kan opslaan.

Oh ja, maak je geen zorgen dat je straks misschien 100 records hebt, want daar zijn database voor gemaakt. Ook al heb je er 50 miljoen, dan is dit geen enkel probleem.
Gewijzigd op 01/04/2023 21:40:41 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:44:56
Quote Anchor link
Okay, maar het formulier met alle objecten, worden gekozen via checkboxen.
Een gebruiker krijgt een keuze formulier met alle objecten en die kan hij aanvinken welke hij/zij wilt.
dan slaat het formulier de records op.
Dus dan moet ik kijken hoe ik dan dat oplos.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:48:21
Quote Anchor link
Gebruik je blokhaken in de checkbox?
Zoals objecten[] in je name-argument? Dan heb je in $_POST['objecten'] een array zitten die je met foreach(){} kan doorlopen, en met een INSERT-query kan opslaan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:49:57
Quote Anchor link
Ik ben deze toturial aan het volgen :
https://www.youtube.com/watch?v=zko0ZqfG7cs
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:55:10
Quote Anchor link
Die legt het aardig goed uit. Hoewel PHP.net, W3Schools en https://www.phptutorial.net/ beter zijn.
Gewijzigd op 01/04/2023 21:56:51 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:56:17
Quote Anchor link
Als ik het maar snap hoe het werkt, dan kom ik er wel uit...
anders kom ik hier weer terug ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:57:43
Quote Anchor link
Ik denk dat het nu wel gaat lukken :-)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/04/2023 15:08:08
Quote Anchor link
Je geeft de objecten nu (net als de gebruikers) een unieke ID, maar hebben de objecten inderdaad ook een identiteit? Zijn het uniek identificeerbare objecten, zoals auto's met kentekens? Of wil je alleen maar vastleggen dat gebruiker x "een parasol" meeneemt?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/04/2023 15:24:35
Quote Anchor link
Ward van der Put op 02/04/2023 15:08:08:
Je geeft de objecten nu (net als de gebruikers) een unieke ID, maar hebben de objecten inderdaad ook een identiteit? Zijn het uniek identificeerbare objecten, zoals auto's met kentekens? Of wil je alleen maar vastleggen dat gebruiker x "een parasol" meeneemt?


Juist, maar misschien ook meer natuurlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2023 18:39:45
Quote Anchor link
Met andere woorden: Ga je die objecten ook nog onder verdelen in categorieën?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/04/2023 18:49:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 02/04/2023 18:39:45:
Met andere woorden: Ga je die objecten ook nog onder verdelen in categorieën?


Nee, dat niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2023 21:45:17
Quote Anchor link
Dan voldoet mijn opzet wel.
Met een JOIN in je query kan je de titels ophalen als je gebruikers_objecten aanroept.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

02/04/2023 21:46:08
Quote Anchor link
Je schrijft: "Het gaat erom dat per gebruiker verschillende objects hebben." [sic]

Dus je hebt in je database:
- 1 tabel voor gebruikers. Elke rij heeft een eigen ID;
- 1 tabel voor objecten. Elk object heeft een naam en een eigen ID;
- 1 koppeltabel om te weten welk object bij welke gebruiker hoort.

De koppeltabel werkt als volgt. Komt een combinatie van user_id en object_id er in voor, dan is een object gekoppeld aan de gebruiker. En anders niet.

Je schrijft: "Waarom niet de Objects per gebruiker niet in 1 veld, zodat ik meerdere records op kan slaan?"

Dat is niet hoe relationele databases bedoeld zijn. Je moet denken in verzamelingen. Een database is heel erg snel in het ophalen van alle objecten van een gebruiker, wanneer de tabel slechts twee integer-kolommen heeft, en wanneer je het ID van de gebruiker hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  object.id AS object_id
  object.naam AS object_naam,
  gebruiker_id IS NOT NULL AS aangevinkt
FROM object
  LEFT JOIN object_gebruiker
    ON object_gebruiker.object_id = object.id
WHERE object_gebruiker.gebruiker_id = $1
ORDER BY object.naam


Hiermee krijg je in 1x alle objecten voor in het formulier, met de status of ze zijn aangevinkt.
Gebruik in het formulier:
<input name="object[object_id]" type="checkbox" checked> object_naam

Als de optie niet is aangevinkt laat je het HTML-attribuut 'checked' gewoon weg.
Je krijgt dan in PHP (met de standaardinstellingen) de formuliergegevens in de associatieve array $_POST['object'].
Om het formulier op te slaan:
- start je een database transactie;
- wis je alle rijen van de gebruiker in de tabel object_gebruiker;
- sla je alle combinaties op uit $_POST['object'], vanuit een foreach()-lus;
- commit je de database transactie.

Ik ga er gemakshalve vanuit dat je de gebruiker_id al weet, bijvoorbeeld omdat de gebruiker eerst moet inloggen. En dat de gebruiker_id is opgehaald uit de database en bewaard in $_SESSION.
Gewijzigd op 02/04/2023 21:59:23 door Ad Fundum
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.