Serialize Unserialize

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 17:36:38
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen met dit?
Ik wil van een gebruiker naar de dbase zijn ID invoeren uiteraard en daarna wil ik weten wat hij/zij mee neemt bv.

User_ID : naam, Objects: Schep, Schelp, Parasol, Bier, Zonnebril

Dus de dbase bevat deze velden:
ID: User_ID: Objects.

En alles wat de gebruiker meeneemt, moet dus in Objects.
Maar later moet ik dus ook die gegevens op kunnen vragen zonder scheidingsteken.

Hoe doe ik dat? Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/04/2023 21:05:13 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 09:50:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 18:16:25
Quote Anchor link
Je kan het prima genormaliseerd opslaan in de database.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 18:51:10
Quote Anchor link
Ja maar dan krijg je

ID: User_ID: Objects_1: Objects_2: Objects_3: etc... en ik heb bv 50 objects.
Dus dan krijg je een zeer lange MySql DBase. Juist wat ik niet wil
Daarom vroeg ik me af hoe Serialize / Unserialize toe te kunnen passen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 19:01:04
Quote Anchor link
Daarom moet je NOOIT in de breedtte horizontaal werken. Als je velden gaat nummeren, ben je verkeerd bezig.

Met een lange database die verticaal is, is niks mis. Ik heb zelfs tabellen met 30 miljoen records. En dat gaat prima.
Met (un)serialize ben je ook al fout bezig.

Dus verdiep je in databasenormalisatie.
Ik zit te denken aan meerdere tabellen: Een objecten tabel, een koppeltabel met de ID's van gebruikers en Objecten, en de Gebruikerstabel.
Gewijzigd op 01/04/2023 19:13:12 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 20:59:54
Quote Anchor link
Volgens mij snap je het niet of lees je het bericht niet goed.

Het gaat erom dat per gebruiker verschillende objects hebben.
Gaat niet om 1 gebruiker, maar om meerdere.
Dan zou ik iedere keer een nieuwe dbase per gebruiker moeten aanmaken, is ook niet te doen.

ID : User_ID : Objects :
===+=========+=================================+
1 | 1 | Shcep, Parasol, Zonnebril, Tent |
===+=========+=================================+

Maar jij wilt me dus dit laten doen :

ID : User_ID : Object_1 : Object_2 : Object_3 : Object_4 :
===+=========+==========+==========+==========+==========+
1 | 1 | Schep | Parasol | Zonnebril| Tent |
===+=========+==========+==========+==========+==========+

Maar ik praat over 50 objecten, dus ik wil dat in 1 field wegzetten en ook kunnen ophalen.
Dus hoe doe ik dat?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/04/2023 21:02:53
Quote Anchor link
>> Volgens mij snap je het niet of lees je het bericht niet goed.

Ik denk dat Ariën het heel goed snapt, en dat jij het zelf niet goed leest of niet goed snapt.

>> Dan zou ik iedere keer een nieuwe dbase per gebruiker moeten aanmaken, is ook niet te doen.

Dit wordt nergens gezegd en zou inderdaad nergens op slaan.

Wacht even de uitleg van Ariën af, zodat je beter begrijpt wat hij bedoelt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:04:43
Quote Anchor link
Blijkbaar heb je niet mijn advies opgevolgd over het uitzoeken van database normalisatie.

En ik heb duidelijk aangegeven dat je NOOIT horizontaal moet uitbreiden.

Je moet in een koppeltabel een objectID koppelen aan een UserID met een record/rij/row. Snap je?
Gewijzigd op 01/04/2023 21:20:52 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:29:37
Quote Anchor link
Ja maar dan ga ik dit krijgen

ID : User_ID : Objects :
===+=========+=========+
1 | 1 |Schep |
===+=========+=========+
2 | 1 |Parasol |
===+=========+=========+
3 | 1 |Zonnebril|
===+=========+=========+

Etc.... En stel ik heb dan 50 gebruikers? Dan wordt het toch een zooi op een gegeven moment.
Waarom niet de Objects per gebruiker niet in 1 veld, zodat ik meerdere records op kan slaan?
Als ik met het voorbeeld verder ga, dat op eens ook een gebruiker 2 komt, dan weet je waarom ik het bedoel.
Een gebruiker kan bv meerdere objects hebben, stel dat er 1 is die alle 50 pakt, dan snap je wat ik bedoel.
Daarom dat ik vroeg of het niet beter is om de objects per gebruiker in 1 field op te slaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:38:08
Quote Anchor link
En hoe wil je straks weten hoeveel objecten je in totaal uitgedeeld hebt? Als je meerdere items in velden gaat proppen, dan wordt het inderdaad onoverzichtelijk.

Zoals ik al zei heb je drie tabellen nodig met deze velden:

objecten
- ID
- naam

gebruikers
- ID
- gebruikersnaam
- wachtwoord (hashed)
- e-mail
- etc...

gebruikers_objecten
- GebruikersID
- ObjectID

Ik denk dat je wel snapt hoe je de tabellen objecten en gebruiker in kan vullen. :-)
En bij de tabel gebruikers_objecten vul je steeds per record het ID van de gebruiker in, en het ID van het object.

En zie hier: Een genormaliseerde en overzichtelijke tabel met onbeperkt aantal objecten die je per gebruiker kan opslaan.

Oh ja, maak je geen zorgen dat je straks misschien 100 records hebt, want daar zijn database voor gemaakt. Ook al heb je er 50 miljoen, dan is dit geen enkel probleem.
Gewijzigd op 01/04/2023 21:40:41 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:44:56
Quote Anchor link
Okay, maar het formulier met alle objecten, worden gekozen via checkboxen.
Een gebruiker krijgt een keuze formulier met alle objecten en die kan hij aanvinken welke hij/zij wilt.
dan slaat het formulier de records op.
Dus dan moet ik kijken hoe ik dan dat oplos.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:48:21
Quote Anchor link
Gebruik je blokhaken in de checkbox?
Zoals objecten[] in je name-argument? Dan heb je in $_POST['objecten'] een array zitten die je met foreach(){} kan doorlopen, en met een INSERT-query kan opslaan.
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:49:57
Quote Anchor link
Ik ben deze toturial aan het volgen :
https://www.youtube.com/watch?v=zko0ZqfG7cs
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:55:10
Quote Anchor link
Die legt het aardig goed uit. Hoewel PHP.net, W3Schools en https://www.phptutorial.net/ beter zijn.
Gewijzigd op 01/04/2023 21:56:51 door - Ariën -
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

01/04/2023 21:56:17
Quote Anchor link
Als ik het maar snap hoe het werkt, dan kom ik er wel uit...
anders kom ik hier weer terug ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2023 21:57:43
Quote Anchor link
Ik denk dat het nu wel gaat lukken :-)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/04/2023 15:08:08
Quote Anchor link
Je geeft de objecten nu (net als de gebruikers) een unieke ID, maar hebben de objecten inderdaad ook een identiteit? Zijn het uniek identificeerbare objecten, zoals auto's met kentekens? Of wil je alleen maar vastleggen dat gebruiker x "een parasol" meeneemt?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/04/2023 15:24:35
Quote Anchor link
Ward van der Put op 02/04/2023 15:08:08:
Je geeft de objecten nu (net als de gebruikers) een unieke ID, maar hebben de objecten inderdaad ook een identiteit? Zijn het uniek identificeerbare objecten, zoals auto's met kentekens? Of wil je alleen maar vastleggen dat gebruiker x "een parasol" meeneemt?


Juist, maar misschien ook meer natuurlijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2023 18:39:45
Quote Anchor link
Met andere woorden: Ga je die objecten ook nog onder verdelen in categorieën?
 
Arno van Zanten

Arno van Zanten

02/04/2023 18:49:24
Quote Anchor link
- Ariën - op 02/04/2023 18:39:45:
Met andere woorden: Ga je die objecten ook nog onder verdelen in categorieën?


Nee, dat niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/04/2023 21:45:17
Quote Anchor link
Dan voldoet mijn opzet wel.
Met een JOIN in je query kan je de titels ophalen als je gebruikers_objecten aanroept.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

02/04/2023 21:46:08
Quote Anchor link
Je schrijft: "Het gaat erom dat per gebruiker verschillende objects hebben." [sic]

Dus je hebt in je database:
- 1 tabel voor gebruikers. Elke rij heeft een eigen ID;
- 1 tabel voor objecten. Elk object heeft een naam en een eigen ID;
- 1 koppeltabel om te weten welk object bij welke gebruiker hoort.

De koppeltabel werkt als volgt. Komt een combinatie van user_id en object_id er in voor, dan is een object gekoppeld aan de gebruiker. En anders niet.

Je schrijft: "Waarom niet de Objects per gebruiker niet in 1 veld, zodat ik meerdere records op kan slaan?"

Dat is niet hoe relationele databases bedoeld zijn. Je moet denken in verzamelingen. Een database is heel erg snel in het ophalen van alle objecten van een gebruiker, wanneer de tabel slechts twee integer-kolommen heeft, en wanneer je het ID van de gebruiker hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  object.id AS object_id
  object.naam AS object_naam,
  gebruiker_id IS NOT NULL AS aangevinkt
FROM object
  LEFT JOIN object_gebruiker
    ON object_gebruiker.object_id = object.id
WHERE object_gebruiker.gebruiker_id = $1
ORDER BY object.naam


Hiermee krijg je in 1x alle objecten voor in het formulier, met de status of ze zijn aangevinkt.
Gebruik in het formulier:
<input name="object[object_id]" type="checkbox" checked> object_naam

Als de optie niet is aangevinkt laat je het HTML-attribuut 'checked' gewoon weg.
Je krijgt dan in PHP (met de standaardinstellingen) de formuliergegevens in de associatieve array $_POST['object'].
Om het formulier op te slaan:
- start je een database transactie;
- wis je alle rijen van de gebruiker in de tabel object_gebruiker;
- sla je alle combinaties op uit $_POST['object'], vanuit een foreach()-lus;
- commit je de database transactie.

Ik ga er gemakshalve vanuit dat je de gebruiker_id al weet, bijvoorbeeld omdat de gebruiker eerst moet inloggen. En dat de gebruiker_id is opgehaald uit de database en bewaard in $_SESSION.
Gewijzigd op 02/04/2023 21:59:23 door Ad Fundum
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.