Serverside client verificatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 18:06:10
Quote Anchor link
Hey all,

ik ben weer even met php bezig, en zit met het volgende:

Ik wil, wanneer ik form input process, kunnen verifiëren dat de input van mijn website komt, en niet van een form met dezelfde namen vanaf een externe server.

Ik gebruik een client key in mijn forms, maar die is altijd hetzelfde en is gewoon een hidden value, dus in HTML zichtbaar.

Wat gebruiken jullie hier voor oplossingen voor?

Thanks in advance!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 07:39:28
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 19:34:49
Quote Anchor link
Veel zal dat niet helpen.
Als ik dit form zou willen misbruiken, copy/paste ik de broncode.
Als die key constant blijft, ben je er niets mee.

Wat al meer zou helpen, is die key random te laten genereren en die in een session variabele te steken.

Bij het versturen, vergelijk je of de hidden value overeen komt met de session variabele.

Basically is dit een soort Captcha, waarbij de code automatisch al ingevuld is.
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

29/02/2012 20:00:55
Quote Anchor link
Ik dacht dat er een soort functie was in PHp die kan zien waarvan de $_POST en $_GET data komt

Verder hoef je niet eens een input type="hidden" te gebruiken.
Het is nog vele malen veiliger om niet eens een code in de HTML bron te laten komen
Je kunt beter een sessie aanmaken bij het bezoeken van het formulier en deze vullen met een geheime code die in de database staat en soms verandert
bij het submitten van het formulier kun je dan de sessie met de code vergelijken met wat in de database staat.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 20:02:41
Quote Anchor link
Ja, dat was dus mn punt, daarom zoek ik een veiligere manier.

Ah, dat is inderdaad hoe ik het vroeger deed! Thanks voor het opfrissen van mn geheugen wat dat betreft, dat zal ik sowieso weer toepassen.

Andere mogelijkheden en opinies zijn welkom!

EDIT: @Jan, die functie zou enorm handig zijn :).
Gewijzigd op 29/02/2012 20:03:34 door Mark Tielemans
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

29/02/2012 20:08:31
Quote Anchor link
Helaas ik heb gezocht en zie dat het niet mogelijk is om een $_POST of $_GET variabele te controleren op herkomst.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 21:27:03
Quote Anchor link
Kijk eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
session_start();
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  if(isset($_SESSION['key']) && isset($_POST['key']) && $_POST['key'] === $_SESSION['key']) {
    echo 'Yippi !<br/>';
    echo 'mytext: ' . htmlentities($_POST['mytext']);
    // hier kan je de post verder afhandelen
  }
  else {
    echo 'not Yippi !';
  }

  // header('location: ?');
}
$_SESSION['key'] = md5(rand(0, 100000));
echo '
<html>
  <head></head>
  <body>
    <title>Serverside client verificatie</title>
    <form action="" method="post">
      <input type="hidden" value="'
. $_SESSION['key'] . '" name="key"/>
      <input name="mytext"/>
      <input type="submit" value="GO"/>
    </form>
  </body>
</html>
'
;
?>


Dit is het simpelste voorbeeld, zoals ik uitlegde. Dit is niet waterdicht, maar probeer dit zelf maar eens te breken (kopieer de broncode, sla die op in een .htm bestandje, verander de action naar de effectieve url in de url-balk, open het bestand in een andere soort webbrowser, ...)

Tot men hier met de betere tools afkomt (want die zijn er uiteraard), heb je iets.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 21:34:17
Quote Anchor link
Not Yippi xD Leuk in elkaar gezet, zag het al wel voor me maar iig bedankt voor het voorbeeld :P.

Ik kan me herinneren dat fuelPHP hier ook een goede oplossing voor had, die ga ik straks eens even opzoeken.
 
Roel -

Roel -

29/02/2012 21:40:51
Quote Anchor link
Kijk eens naar de globale variabel $_SERVER, en dan wel HTTP_REFERER. Dat is denk ik wat je zoekt!

Succes :-)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 21:44:39
Quote Anchor link
Wat Jan voorstelt, is trouwens niet zo verschillend dan wat ik doe.
Wat je moet aanpassen:
- Je genereert die zelfde random string.
- Je slaat die string op in de database. Zie dat je de id van dit record te pakken krijgt (bv. met mysql_insert_id() )
- Je geeft die id mee in de hidden input

- Bij het controleren: $_POST['key'] is nu de id van het record. Met die id zoek je dus dat record op, die opgeslagen waarde vergelijk je met $_SESSION['key']

Hiermee omzeil je het wat. Je geeft niet de effectieve code mee naar de gebruiker, maar slechts een id.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 21:54:12
Quote Anchor link
Quote:
The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted.


Thnx Roel, maar zoals de site aangeeft is het wel mogelijk deze variabele in sommige gevallen te manipuleren. Dit is wel nuttig, maar dus niet waterdicht. Thnx voor het extra inzicht :).

Kris, je bedoelt dus dat ik voor elk form een nieuwe key genereer die ik in de database gooi en waarvan ik de key meegeef. I guess that would work! Maar wel net wat heavier on the resources. Lijkt me wel de beste optie tot nu toe :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.