Serverside client verificatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 18:06:10
Quote Anchor link
Hey all,

ik ben weer even met php bezig, en zit met het volgende:

Ik wil, wanneer ik form input process, kunnen verifiëren dat de input van mijn website komt, en niet van een form met dezelfde namen vanaf een externe server.

Ik gebruik een client key in mijn forms, maar die is altijd hetzelfde en is gewoon een hidden value, dus in HTML zichtbaar.

Wat gebruiken jullie hier voor oplossingen voor?

Thanks in advance!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 05:09:29
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 19:34:49
Quote Anchor link
Veel zal dat niet helpen.
Als ik dit form zou willen misbruiken, copy/paste ik de broncode.
Als die key constant blijft, ben je er niets mee.

Wat al meer zou helpen, is die key random te laten genereren en die in een session variabele te steken.

Bij het versturen, vergelijk je of de hidden value overeen komt met de session variabele.

Basically is dit een soort Captcha, waarbij de code automatisch al ingevuld is.
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

29/02/2012 20:00:55
Quote Anchor link
Ik dacht dat er een soort functie was in PHp die kan zien waarvan de $_POST en $_GET data komt

Verder hoef je niet eens een input type="hidden" te gebruiken.
Het is nog vele malen veiliger om niet eens een code in de HTML bron te laten komen
Je kunt beter een sessie aanmaken bij het bezoeken van het formulier en deze vullen met een geheime code die in de database staat en soms verandert
bij het submitten van het formulier kun je dan de sessie met de code vergelijken met wat in de database staat.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 20:02:41
Quote Anchor link
Ja, dat was dus mn punt, daarom zoek ik een veiligere manier.

Ah, dat is inderdaad hoe ik het vroeger deed! Thanks voor het opfrissen van mn geheugen wat dat betreft, dat zal ik sowieso weer toepassen.

Andere mogelijkheden en opinies zijn welkom!

EDIT: @Jan, die functie zou enorm handig zijn :).
Gewijzigd op 29/02/2012 20:03:34 door Mark Tielemans
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

29/02/2012 20:08:31
Quote Anchor link
Helaas ik heb gezocht en zie dat het niet mogelijk is om een $_POST of $_GET variabele te controleren op herkomst.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 21:27:03
Quote Anchor link
Kijk eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
session_start();
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] === 'POST') {
  if(isset($_SESSION['key']) && isset($_POST['key']) && $_POST['key'] === $_SESSION['key']) {
    echo 'Yippi !<br/>';
    echo 'mytext: ' . htmlentities($_POST['mytext']);
    // hier kan je de post verder afhandelen
  }
  else {
    echo 'not Yippi !';
  }

  // header('location: ?');
}
$_SESSION['key'] = md5(rand(0, 100000));
echo '
<html>
  <head></head>
  <body>
    <title>Serverside client verificatie</title>
    <form action="" method="post">
      <input type="hidden" value="'
. $_SESSION['key'] . '" name="key"/>
      <input name="mytext"/>
      <input type="submit" value="GO"/>
    </form>
  </body>
</html>
'
;
?>


Dit is het simpelste voorbeeld, zoals ik uitlegde. Dit is niet waterdicht, maar probeer dit zelf maar eens te breken (kopieer de broncode, sla die op in een .htm bestandje, verander de action naar de effectieve url in de url-balk, open het bestand in een andere soort webbrowser, ...)

Tot men hier met de betere tools afkomt (want die zijn er uiteraard), heb je iets.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 21:34:17
Quote Anchor link
Not Yippi xD Leuk in elkaar gezet, zag het al wel voor me maar iig bedankt voor het voorbeeld :P.

Ik kan me herinneren dat fuelPHP hier ook een goede oplossing voor had, die ga ik straks eens even opzoeken.
 
Roel -

Roel -

29/02/2012 21:40:51
Quote Anchor link
Kijk eens naar de globale variabel $_SERVER, en dan wel HTTP_REFERER. Dat is denk ik wat je zoekt!

Succes :-)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/02/2012 21:44:39
Quote Anchor link
Wat Jan voorstelt, is trouwens niet zo verschillend dan wat ik doe.
Wat je moet aanpassen:
- Je genereert die zelfde random string.
- Je slaat die string op in de database. Zie dat je de id van dit record te pakken krijgt (bv. met mysql_insert_id() )
- Je geeft die id mee in de hidden input

- Bij het controleren: $_POST['key'] is nu de id van het record. Met die id zoek je dus dat record op, die opgeslagen waarde vergelijk je met $_SESSION['key']

Hiermee omzeil je het wat. Je geeft niet de effectieve code mee naar de gebruiker, maar slechts een id.
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 21:54:12
Quote Anchor link
Quote:
The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted.


Thnx Roel, maar zoals de site aangeeft is het wel mogelijk deze variabele in sommige gevallen te manipuleren. Dit is wel nuttig, maar dus niet waterdicht. Thnx voor het extra inzicht :).

Kris, je bedoelt dus dat ik voor elk form een nieuwe key genereer die ik in de database gooi en waarvan ik de key meegeef. I guess that would work! Maar wel net wat heavier on the resources. Lijkt me wel de beste optie tot nu toe :).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.