sessie gebruikersnaam fout [php]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:37:32
Quote Anchor link
Goedemiddag PHPHulp,

Ik loop tegen de volgende fout aan in mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

.htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';}
 else { echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
; } ?>

Dit is een van de simpelste vragen denk ik (maar ik word er nu ondertussen gek van)
De error die die geeft is:
Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/privé gebruikersnaam/public_html/index.php on line 322
Het kan er ondertussen rommelig uitzien want ik heb er overal ; toegevoegd en verwijderd.

Alvast bedankt,
Tim Wolf
Gewijzigd op 05/02/2016 16:50:12 door Tim Wolf
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:46:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:46:35
Quote Anchor link
Gooi eens een paar enters in het script, en spring eens netjes in. Dan wordt vanwege wel duidelijk wat er waar mist.

Met spagehetticode als dit, is het zoeken naar een speld in een hooiberg.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:47:36 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 16:48:17
Quote Anchor link
Ga ik doen

Toevoeging op 05/02/2016 16:53:51:

Klaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 16:55:07
Quote Anchor link
Als je een goede editor gebruikt, dan zie je de if-else statements netjes ingesprongen.
Ik weet niet waar jij mee programmeert, maar goede code-opbouw is belangrijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

if (isset($_SESSION['username'])) {
    echo '<center>
<a class="btn btn-default" data-dismiss="model" data-toggle="modal" data-target="#faq">
Antwoorden op veel vragen</a></center><br><center>
<p style="color:white">Welkom'
.htmlentities($_SESSION['username'], print '
Je kunt hierboven op Antwoorden op veel vragen drukken om antwoorden te krijgen
 en even een korte handleiding te kijgen.'

    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
}
else {
    echo '<center><p style="color:white">
Je moet ingelogd zijn om deze link te zien<br><br></p></center>'
;
}

?>


Een print in een echo gaat niet werken.
Gewijzigd op 05/02/2016 16:55:43 door - Ariën -
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:03:49
Quote Anchor link
Ik ga er naar kijken.
Alvast bedankt!
P.s mijn editor:
** Verwijderd **
Gewijzigd op 06/02/2016 09:18:35 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:11:38
Quote Anchor link
Je programmeert in een textarea-veld van een beheerpaneel! Niet echt de juiste insteek als je duidelijk en overzichtelijk wilt programmeren.

Mijn advies: Stap hier vanaf, en download een goede editor:
Notepad++, Eclipse, NetBeans... en zo zijn er nog een hoop.
Met het gebruik van een editor zoals deze ben je altijd en automatisch voorzien van een goede structuur in je code.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 17:14:48
Quote Anchor link
Bedankt Ariën,
Zelf sprak mij Notepad ++ aan. Ik ga hem gebruiken!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Weer over de vraag:

dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    .htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8';
is de onruststoker! Het is een fout met de ; dus daar moet ik maar eens naar kijken...
Oja official code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php if(isset($_SESSION['username'])){echo ' '.htmlentities($_SESSION['username'],
 ENT_QUOTES, 'UTF-8');} ?>

Domme domme fout!
vergeten de $_SESSION af te sluiten met een )
Gewijzigd op 05/02/2016 17:23:50 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 17:38:43
Quote Anchor link
Je bedoelt htmlentities. ;-)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($_SESSION['username'])){
    echo htmlentities($_SESSION['username'], ENT_QUOTES, 'UTF-8');
}

?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 19:30:05
Quote Anchor link
Ik denk het ;)
Maar nog bedankt!
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/02/2016 20:28:20
Quote Anchor link
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?
 
Tim Wolf

Tim Wolf

05/02/2016 22:27:55
Quote Anchor link
Pipo Clown op 05/02/2016 20:28:20:
Waar wordt de session_start() aangeroepen ?

We zitten met deze code ergens op regel 300 :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/02/2016 22:55:22
Quote Anchor link
Ik zou die session_start() uiterst bovenaan zetten.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

06/02/2016 09:13:36
Quote Anchor link
Staat ook bovenaan. 1 van mijn pagina's
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
include ('config.php');
?>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:45:09
Quote Anchor link
Hoi allen,

Ik zit nu met de volgende vraag,
Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik in het script hierboven ook div's in kan plaatsen met daarin deels php code. Dit is nodig voor ** Verwijderd **
Dit is namelijk nodig vanaf regel 117 tot 186 i.v.b met privé gegevens die er komen te staan.
Alvast bedankt,
Tim
Gewijzigd op 07/02/2016 22:35:58 door Tim Wolf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2016 17:54:51
Quote Anchor link
Je kan de PHP-code prima tussen je divjes en andere HTML plaatsen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div>
<?php echo "Hallo daar!"; ?>
</div>
 
Tim Wolf

Tim Wolf

07/02/2016 17:58:53
Quote Anchor link
Vervangen op 07/02/2016 22:31:49:

ik heb het zelf al opgelost.

Nog bedankt allemaal!!!
Gewijzigd op 08/02/2016 17:55:59 door Tim Wolf
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:21:16
Quote Anchor link
Ps oplossing:
I.p.v:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ echo '
<div>hoi</div>'
; } ... ?>

Naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php ...{ ?>
<div>hoi</div><?php } ... ?>


Toevoeging op 10/02/2016 12:23:00:

Maar nu mijn volgende vraag:
Hoe moet je de sessie gebruiken voor een andere site? Bijv. User logd in op site1.nl en heeft een link naar site2.nl maar wil niet opnieuw inloggen. Hoe pak ik dit aan?
Gewijzigd op 10/02/2016 12:31:22 door Tim Wolf
 
- SanThe -

- SanThe -

10/02/2016 12:32:21
Quote Anchor link
De session wordt niet meegenomen naar een andere site.
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:38:33
Quote Anchor link
Je oplossing kan netter.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php if(isset($_SESSION['username'])) : ?>
  <div>Hoi <?php echo $_SESSION['username']; ?></div>
<?php else : ?>
  <div>Welkom Gast!</div>
<?php endif; ?>


Zo kan je mooi je html scheiden van je php code.
Het leest een stuk fijner.
 
Tim Wolf

Tim Wolf

10/02/2016 12:45:09
Quote Anchor link
Nog bedankt! Maar betekend dit dat je op de 2de site weer moet inloggen?
 
Bart V B

Bart V B

10/02/2016 12:48:57
Quote Anchor link
yep.
Maar waarom 2 websites?
Is het niet handiger om 1 website te maken?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.