Sessie variabelen eerste keer niet weggeschreven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 17:16:50
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik heb een zeer eigenaardig probleem: ik heb een soort wizard die uit een aantal pagina's bestaat. Op elke pagina heb ik een aantal velden, de ingevulde waardes worden weggeschreven
naar een sessie en zijn zo op de laatste pagina allemaal beschikbaar om weg te schrijven naar
een database. Wanneer ik echter de waardes op de eerste pagina invul worden ze niet in een sessie gezet, ik wordt wel netjes doorverwezen naar pagina 2. Ga ik vervolgens opnieuw terug naar pagina 1 en doe ik het opnieuw worden ze wel naar een sessie geschreven. Er lijkt mij
dus niets mis met de code, daar het de tweede keer wel functioneert, maar de eerste keer gebeurd er gewoon telkens niets. Wat kan dit veroorzaken? Elke pagina begint gewoon netjes met session_start() zonder onnodige spaties ervoor etc.

Bedankt!
Sander

The code of page 1:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
<?php

session_start();

$username="...";
$password="...";
$database="...";
$host="....";

mysql_connect($host,$username,$password);

@
mysql_select_db($database) or die( "Unable to select database");









if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'  )

   {

  //  Er zijn gegevens verstuurd naar deze pagina!

  //  We gaan de errors in een array bijhouden

  $aErrors = array();



if  (empty($_POST['voornaam'])) {
    $aErrors['voornaam'] = 'Vul a.u.b. uw voornaam in';
  }



if  (empty($_POST['achternaam'])) {
    $aErrors['achternaam'] = 'Vul a.u.b. uw achternaam in';
  }



if  (empty($_POST['telpersoon'])) {
    $aErrors['telpersoon'] = 'Vul a.u.b. uw eigen telefoonnummer in';
  }



if  (empty($_POST['emailpersoon'])) {
    $aErrors['emailpersoon'] = 'Vul a.u.b. uw eigen e-mailadres in';
  }



if  (empty($_POST['functie'])) {
    $aErrors['functie'] = 'Vul a.u.b. uw functie binnen het bedrijf in';
  }


}



if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {

$voornaam = mysql_real_escape_string( $_POST['voornaam'] );
$achternaam = mysql_real_escape_string( $_POST['achternaam'] );
$telpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['telpersoon'] );
$emailpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['emailpersoon'] );
$functie = mysql_real_escape_string( $_POST['functie'] );


$_SESSION['voornaam'] = $voornaam;
$_SESSION['achternaam'] = $achternaam;
$_SESSION['telpersoon'] = $telpersoon;
$_SESSION['emailpersoon'] = $emailpersoon;
$_SESSION['functie'] = $functie;



header('Location:http://www......nl/signup15.php');


exit;

}


?>



<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>





<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/algemeen.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/signup.css" media="all" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/sidebars.css" media="all" />

<link rel="shortcut icon" type="image/png" href="images/favicon.png" >




<title>Bedrijfsprofiel aanmaken | ...</title>
<meta name="keywords" content="..., bedrijfsprofielen">
<meta name="description" content="Maak hier uw eigen bedrijfsprofiel aan op ....nl">






</head>















<?php
include("./topbar.php");
?>






<div id="greenbar">

    <div id="greenbarcenter">

<a href="index.php">home</a> > <a href="signup1.php">profiel aanmaken: stap 1</a>

    </div>

</div>



<div id="contentcenter">

    <div id="contentbox" ><Br />

<h1 style="color:#483435">Profiel aanmaken</h1><br /><p style="font-size:16px">U wilt een profielpagina voor uw bedrijf aanmaken. Daarvoor dient u een aantal stappen te doorlopen. Niet alle velden zijn verplicht, maar hoe meer gegevens u invult over uw
bedrijf, hoe beter uw vindbaarheid voor potenti&#235;le klanten. Velden met een <font color="red"><b>*</b></font> zijn verplicht. <br /><Br />


<?php

if (isset($aErrors) && count($aErrors) > 0 ) {
    echo "<font color=\"red\">Uw profiel kon niet worden verzonden door de onderstaande foutmeldingen. <Br /><Br /></font>";
        print '<ul class="errorlist">';
        foreach ( $aErrors as $error ) {
          print '<li>' . $error . '</li>';
        }

        print '</ul><br /><Br />';


      }


?>





<h2>Stap 1: Persoonsgegevens</h2><Br />


<form method="post" enctype="multipart/form-data">

<table style="width: 100%">

<tr>
<td class="first">Voornaam:</td>
<td><input tabindex="1" type="text" name="voornaam" value="<?php echo isset($_POST['voornaam'])?$_POST['voornaam']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Achternaam:</td>
<td><input tabindex="2" type="text" name="achternaam" value="<?php echo isset($_POST['achternaam'])?$_POST['achternaam']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">Telefoonnummer:</td>
<td><input tabindex="3" type="text" name="telpersoon" value="<?php echo isset($_POST['telpersoon'])?$_POST['telpersoon']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><p style="font-size:10px">uw eigen telefoonummer</p></td>
</tr>

<tr>
<td class="first">E-mailadres:</td>
<td><input tabindex="4" type="text" name="emailpersoon" value="<?php echo isset($_POST['emailpersoon'])?$_POST['emailpersoon']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>

<tr>
<td></td>
<td><p style="font-size:10px">uw eigen e-mailadres</p></td>
</tr>


<tr>
<td class="first">Functie binnen het bedrijf:</td>
<td><input tabindex="5" type="text" name="functie" value="<?php echo isset($_POST['functie'])?$_POST['functie']:""; ?>" class="wizardinput" style="background-color:white;">&nbsp;<font color="red" size="5"><b>*</b></font></td>
</tr>


</table>


<br /><Br />
<input tabindex="36" type="submit" value="Ga verder" style="padding:5px; margin-right:230px; float:right">

<Br /><Br /><Br /><Br />

</form>


</div>



<?php
include("./sidebar1.php");
?>


    
    

</div>

<div class="push"></div>
</div>

<?php
include("./footer.php");
?>
Gewijzigd op 29/08/2012 11:29:00 door Sander Vanier
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 09:22:50
 
Reshad F

Reshad F

28/08/2012 17:17:24
Quote Anchor link
show us some code?
 
- Mark -

- Mark -

28/08/2012 17:18:31
Quote Anchor link
Zonder relevante code is het glazen bollen werk helaas...
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 17:33:03
Quote Anchor link
Ik had stiekem gehoop dat het een simpele stomme fout was, dus de code was misschien niet relevant. Alsnog toegevoegd!
 
Reshad F

Reshad F

28/08/2012 17:37:46
Quote Anchor link
Zoals mark zegt.. Relevante code a.u.b. :) staan er in de overige pagina('s) ook session_start(); ?

overigens kan je maar 3 sessies tegelijk hebben dus dit is teveel.. wat je kan doen is de $_POST variabele in je session stoppen en daarmee het juiste stukje ophalen.
 
- Mark -

- Mark -

28/08/2012 17:41:18
Quote Anchor link
@ Reshad.

Waarom zouden er niet meer dan 3 $_SESSION vars mogen? Ik zie wel een hoop dingen die "fout / niet netjes" zijn maar niets wat de werking zou verstoren van het script.
 
John Berg

John Berg

28/08/2012 17:43:48
Quote Anchor link
Wat zonde om het op deze manier te doen. Eerst alle werk doen, om er daarna achter te komen dat je naar een andere pagina moet. Het spul in de sessie stoppen en dan op de andere pagina het er weer uit halen?

Mijn oplossing:
- vanaf regel 87 de rest in een nieuwe php file stoppen, noem hem laatformzien.php
- regel 60:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

if (isset($aErrors) && count($aErrors) == 0 ) {
  $voornaam = mysql_real_escape_string( $_POST['voornaam'] );
  $achternaam = mysql_real_escape_string( $_POST['achternaam'] );
  $telpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['telpersoon'] );
  $emailpersoon = mysql_real_escape_string( $_POST['emailpersoon'] );
  $functie = mysql_real_escape_string( $_POST['functie'] );

  include 'signup15.php';
}

else
  include 'laatformzien.php';
?>


En dan het hele sessie gebeuren en de redirect vergeten.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/08/2012 17:48:34
Quote Anchor link
Script uit de startpost getest.
Werkt gewoon.
 
- Mark -

- Mark -

28/08/2012 17:50:38
Quote Anchor link
Dat het beter kan laat ik er even buiten maar het kan wel een stuk handiger geschreven worden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

    # Set array $form_fields voor het opslaan van alle formulier velden.

        $form_fields = array('voornaam', 'achternaam', 'telpersoon', 'emailpersoon', 'functie');


    # Alle formulier velden doorlopen.
    
        foreach($form_fields as $field){

        # Beveiligen en in een session var opslaan.

            $_SESSION[$field] = mysql_real_escape_string($_POST[$field]);
        }
    

?>


Weet je zeker dat het niet fout gaat tijdens het weergeven de eerste keer?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/08/2012 17:54:02
Quote Anchor link
Het eerste wat me opvalt, is dat

if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {

niet op de juiste plaats wordt afgesloten.
Alles wat te maken heeft met $_POST moet binnen die accolades. (De sluitende accolade op lijn 57 moet sowieso (ten vroegste) op lijn 83 komen).

Nu verwerk je, bij het eerste verzoek, $_POST-gegevens die niet bestaan.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 18:43:38
Quote Anchor link
Ik ben het met jullie eens dat er dingen 'netter' gemaakt zouden kunnen worden, maar de code zou (in mijn ogen) gewoon moeten werken. De wizard bestaat uit 9 pagina's die allemaal een gelijksoortige opbouw hebben en enkel pagina 1 geeft een probleem!

@John Berg, zoals ik zei, de Wizard bestaat uit 9 pagina's, dus jouw oplossing zal niet bruikbaar zijn.

@SanThe, het zou ook moeten werken, en toch doet hij niet wat er moet gebeuren. Ik heb op pagina 2 een array van de ingevulde gegevens neergezet en deze blijkt leeg te zijn. Op het einde van de wizard worden de verplichte gegevens gecheckt en ook dan geeft hij aan dat er geen gegevens ingevuld zijn op de eerste pagina.

@Mark, het gaat helaas niet fout bij het weergeven, zie de comment hierboven.

@Kris Peeters, het maakt niet uit of de accolade op 57 of 83 staat, die beïnvloedt niet de werking. Ik ben echt een beetje wanhopig en heb ik wel gewijzigd, helaas zonder resultaat.

Help!?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/08/2012 18:52:38
Quote Anchor link
Je hebt, voor je met de header naar de volgende pagina gaat, al eens gecontroleerd of alle sessies een waarde hebben?
 
Erwin H

Erwin H

28/08/2012 18:57:18
Quote Anchor link
Sander Vanier op 28/08/2012 18:43:38:
Ik ben echt een beetje wanhopig en heb ik wel gewijzigd, helaas zonder resultaat.

Niet wanhopig worden, gewoon op een nette manier debuggen.

Regel voor regel af gaan om te checken of je runtime nog krijgt wat je denkt. Begin bij het einde, dus zoals Obelix al zegt. Haal de redirect header even weg en in plaats daarvan een print_r( $_SESSION ) en een print_r( $_POST ). Beide zouden de gegevens moeten bevatten die je denkt. Zo niet dan ga je elke keer een blokje terug om uit te zoeken waar de waardes nog wel kloppen.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 19:35:51
Quote Anchor link
Oké, ik heb even wat dingen getest op mijn laptop omdat die snel opstart/afsluit. Als ik de computer net opstart en ik laat het gewoon zoals het nu is krijg ik dus op pagina 2 een lege Array te zien terwijl ik daar print_r ($Session); heb staan. Start ik de computer weer opnieuw op en verwijder ik de header en vervang het door bijvoorbeeld echo $_SESSION['voornaam']; krijg ik wel de ingevulde waarde te zien. Oftewel, de sessie variabelen worden wel geset op pagina 1, maar niet naar de sessie geschreven? Wat verteld mij dit?

Sander
 
Eddy E

Eddy E

28/08/2012 19:39:33
Quote Anchor link
Je computer herstarten zou er niets mee te maken moeten hebben.
Je gebruikt niet ergens $_SESSION = array(); oid? Want dan maak je hem weer leeg.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/08/2012 19:42:04
Quote Anchor link
Sander Vanier op 28/08/2012 19:35:51:
een lege Array te zien terwijl ik daar print_r ($Session); heb staan.


Maar dan wel zo neem ik aan:
print_r($_SESSION);
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 19:42:33
Quote Anchor link
Eddy,

Dit heeft er wel zeker iets mee te maken, als ik het opnieuw probeer zonder de computer te herstarten werkt alles prima. Het gaat om die eerste keer dat je op pagina1 komt van de Wizard. Nee, dit gebruik ik nergens, dan zou het ook de tweede of derde keer niet werken.

Sander

Toevoeging op 28/08/2012 19:45:05:

@SanThe: Uiteraard :)
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/08/2012 19:49:30
Quote Anchor link
Herstarten lijkt mij wat overdreven. Het afsluiten van je browser zou voldoende moeten zijn.

Als de sessies gevuld worden, gaat het dus ergens mis tussen pagina 1 en 2.
Maak eens een nieuwe pagina en bouw die langzaam op naar zoals je nu pagina 2 hebt.
Begin met de sessies te controleren. Bestaan ze nog? Daarna (bv) de basis van de pagina. Uitbreiden met formulier. Dan de includes, etc. Kortom: debuggen. Je zult, zoals je het verhaal nu vertelt, op pagina 2 ergens iets fout doen.
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 20:16:01
Quote Anchor link
@Obelix, je hebt gelijk inderdaad, de browser herstarten doet hetzelfde. Helaas had ik dit ook al uitgesloten, het probleem moet op pagina 1 liggen. Als ik de headerverwijzing namelijk naar pagina 3 wijzig blijft de array ook leeg. Volg ik de normale procedure, dan blijft bij stap 2 de array nog steeds leeg, maar bij stap 3 aangekomen zie ik wel de ingevulde waardes van stap 2 staan. Het probleem ligt daarmee dus echt bij stap 1, maar waar?

Sander

Toevoeging op 28/08/2012 20:45:12:

Ik heb beide pagina's, 1 en 2 weer helemaal opgebouwd. Ik begrijp er gewoon niets van. Het lijkt alsof er iets mis gaat bij de headerveriwjzing naar de 2e pagina de eerste keer dat je op volgende drukt. Op pagina 1 worden wel degelijk de waardes juist toegekend naar de sessie variabelen, maar het lijkt net alsof er geen Sessie bestaat? Deze lijkt pas te worden aangeslingerd op het moment dat er wordt overgegaan van pagina 1 naar 2. Probeer je het namelijk opnieuw, dan lukt het wel, hoe is dit toch mogelijk?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/08/2012 20:45:55
Quote Anchor link
Moet het niet zijn header(Location: http://.....)
Let op de spatie!

En, heel belangrijk!:
escapen doe je pas net voordat je de gegevens in de database zet, $_SESSION is ook manipuleerbaar door die hacker ratten.

Alternatief is om je pages in divs te zetten zodat met JS kunt pagen
Gewijzigd op 28/08/2012 20:46:53 door Ger van Steenderen
 
Sander Vanier

Sander Vanier

28/08/2012 20:58:27
Quote Anchor link
Beste Ger, helaas verhelpt de spatie ook het probleem niet. Ik zit je voorstel serieus te overwegen, je bedoelt door gebruik te maken van Hide/Show denk ik? Zou dit zeer eigenaardige en onuitstaanbare probleem gelijk verhelpen!

Sander
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.