Sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Henk

Henk

25/08/2007 21:06:00
Quote Anchor link
Beste,

Wat vinden jullie nou? Wat is het veiligst? Hoe los je het op? Wat is de oplossing?

Ik praat over session highjacking.

Wat sla je op in een database enzo?

Bedankt :)

.kneH
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:36:56
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Ik gebruik een hash van het ip-adres en de browser-gegevens van de bezoekers. Dit wordt iedere keer weer vergeleken en dat lijkt tot nu toe goed te gaan. Ik heb echter niet de illusie dat dit eeuwig bruikbaar is...

Ik raad verder altijd het gebruik van SSL aan, dat maakt het ook weer wat lastiger. Er zijn echter mensen die deze investering, 100 euro als ik het goed heb, al te veel vinden. Tja, dan moet je niet gaan zeuren wanneer het fout gaat.

Vergelijken op ip-adres kan wel problemen opleveren met AOL-klanten. Bij mijn weten zijn daar nog geen klachten over gekomen, maar dat ligt waarschijnlijk aan de doelgroepen. En een portie geluk.
 
Henk

Henk

25/08/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Wat doe je dan met die hash? Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
     session_name ( sha1 ( 'dsfw%^2f' . IP . 'f#4D\'' . $_SERVER [ 'USER_AGENT' ] . '"\\@aF' ) );
?>
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 21:48:00
Quote Anchor link
Yep, zet deze hash in een sessie (in de database, het schema sessie) en kijk vervolgens bij iedere page-refresh of het verzoek van hetzelfde ip en dezelfde browser-setting afkomt.

Ieder systeem heeft zijn eigen database en daar zit ook een eigen sessie_handler in. Het is dus niet mogelijk om via site A sessies van site B te bemachtigen waarmee je vervolgens op site B kunt gaan lopen kloten. Daarnaast heeft iedere database zijn eigen database-user voor de sessies en is alles met GRANT goed afgeschemd. Er kan niemand anders dan sessie_handler in dit deel van de database komen, net zo min als dat de sessie_handler in de rest van de database kan komen.

Het is vooral de database die de veiligheid regelt. Ik gebruik hiervoor, bij voorkeur, PostgreSQL. Dan kun je met schema's werken en eenvoudig het veiligheidsniveau wat hoger leggen dan met MySQL mogelijk is.
 
Henk

Henk

25/08/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Oké er zijn een aantal dingen in je bericht die ik niet snap.Hoe sla je de hash op in de database? Met welke extra gegevens? Zet je in de sessie een user_id, en sla je in de tabel users op welk sessie id hierbij hoort? Dus bijvoorbeeld: "pietje logt in, pietje heeft gebruikersid 4. Zodra pietje op de loginknop drukt, wordt de hash van ip en user-agent opgeslagen in de tabel users. Bij elke volgende page view wordt gekeken wat de hash is van de gebruiker met gebruikersid $_SESSEION [ 'user_id' ], en als die hetzelfde is als de hash van IP en $_SERVER [ 'USER_AGENT' ] dan klopt het. Als het niet klopt, dan maak je de sessie leeg, zodat de gebruiker uitgelogd is."Klopt dat? Is dat ook alles dat jij gebruikt?Wat bedoel je steeds met sessie_handler?Wat is GRANT?Bedankt in ieder geval al!
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Hier vind je uitleg hoe je zelf een sessie_handler schrijft (PHP 4). De sessies worden hier niet meer als bestand op schijf weggeschreven, maar keurig in een database weggezet. Dit maakt de boel flexibeler. Het voorbeeld beschrijft MySQL, maar je kunt dit uiteraard ook in een andere database doen. Zo gebruik ik dus PostgreSQL, dat biedt nog net wat meer mogelijkheden.

Jouw verhaal van de hash klopt geloof ik wel. Ga er eens mee stoeien, daar leer je het meeste van.

Met GRANT kun je in de database instellen wat een bepaalde database-user (dat is dus niet de website bezoeker, al zou die natuurlijk ook als database-user bekend kunnen zijn) allemaal mag uitspoken. Ik gebruik in PostgreSQL in iedere database een schema genaamd 'sessions'. Er is slechts 1 user die hier in mag komen: 'session_handler'. Deze mag echter niet in de rest van de database komen, de overige schema's zijn verboden terrein.

Wanneer je de users en GRANT goed gebruikt, kun je zelfs een database opzetten die bij SQL-injection nauwelijks problemen zal krijgen. Ik hoef bv. nooit bang te zijn dat iemand een record verwijderd, alleen de DBA mag verwijderen. Dit geldt ook voor het aanmaken en verwijderen van tabellen, kolommen, indexen, etc. etc., dat kan alleen door de DBA worden gedaan. Zolang iemand niet kan inloggen als DBA, kun je dus alleen data toevoegen en updaten (wat met constraints ook weer aardig is beschermd).

De DBA mag overigens alleen via zijn eigen ip-adres en alleen via SSL de database beheren, ook dat is goed dichtgespijkerd.

GRANT is een hele belangrijke functie in een database!
 
Henk

Henk

26/08/2007 01:37:00
Quote Anchor link
Oké, bedankt Frank :-) Ik ga dat eens lezen. Misschien een idee als iemand er een tutje over maakt?
Edit:
Ik snap die pagina, alleen het garbage collecten niet. In de klasse wordt dan elke sessie die ouder is dan minuten verwijderd. Waarom is dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
Henk

Henk

28/08/2007 16:33:00
Quote Anchor link
bump
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 16:50:00
Quote Anchor link
Quote:
In de klasse wordt dan elke sessie die ouder is dan minuten verwijderd. Waarom is dat?
Omdat deze sessies zijn vervallen, ze zijn ouder dan [jouw_instelling] minuten.

Je zou ze kunnen laten staan, afhankelijk van de queries die jij gebruikt, staan ze niemand in de weg. Maar, de tabel met sessies zal vrij snel vele miljoenen records bevatten. Dat is op zich niet zo'n probleem, maar om de records terug te vinden moet er ook een fraaie index worden gebruikt. Ook deze neemt natuurlijk ruimte in beslag. Uiteindelijk zal de boel toch steeds langzamer worden en dat wil je zeker met een sessie niet hebben. Je gebruikt deze te veel om daar onnodig veel tijd aan te besteden.

Vandaar dat opschonen wenselijk is.
 
Henk

Henk

28/08/2007 17:58:00
Quote Anchor link
Oké, maar als je het instelt op 5 minuten betekent het dus dat je na 5 minuten een topic te hebben gelezen je uitgelogd bent?
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 18:02:00
Quote Anchor link
Yep, klopt helemaal!

5 minuten is voor de meeste toepassing dan ook te weinig. Een half uur is vrij normaal, maar 15 minuten heb ik ook wel voorbij zien komen. Het is afhankelijk van de benodigde beveiliging hoelang jij de sessies in leven wilt houden. Hoog niveau beveiliging, dan een korte levensduur. Laag niveau, dan mag een sessie langer blijven leven.

Edit: Ben een lijstje met eisen aan het opstellen voor de instellingen van een nieuwe webserver en kom in de PHP manual dit tegen: link. Echt iets voor mij! Heb het dan ook al doorgegeven aan de technische jongens dat ik dit er op wil hebben. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Henk

Henk

28/08/2007 19:40:00
Quote Anchor link
Oké, bedankt :) Wel leuk, zo'n klasse.

Wat ik nu trouwens bovenaan elke pagina doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
            if ( isset ( $_SESSION [ 'hash' ] ) )
            {

                $aKopie = $_SESSION;
                $aKopie [ 'hash' ] = // hash opvragen met een functie
                if ( $_SESSION [ 'hash' ] != md5 ( serialize ( $aKopie ) ) )
                    // Uitloggen
            }
            else
                // uitloggen
?>
En onderaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
            $_SESSION
[ 'hash' ] = // met dezelfde functie die hash aanvragen
            $_SESSION [ 'hash' ] = md5 ( serialize ( $_SESSION ) );
?>
(En in de hash zit dan user agent en ip met wat zout ge-sha1-t)

Klopt dat idee? :)
 
Henk

Henk

07/09/2007 17:11:00
Quote Anchor link
bump
 
Henk

Henk

11/09/2007 17:12:00
Quote Anchor link
bump
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/09/2007 17:46:00
Quote Anchor link
http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=37926&page=

Vorige week geschreven, staat hoe ik het opgelost heb.
 
Henk

Henk

11/09/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Danks. Eens lezen.
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2007 18:07:00
Quote Anchor link
Niet geheel anders dan pgFrank Arjannetje.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/09/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Ik heb wel wat beters te doen dan al die tekst te lezen.
 
Henk

Henk

11/09/2007 21:39:00
Quote Anchor link
Toch vind ik de samenvatting van Arjan en zijn verhaal erboven wel fijn om te lezen en gelezen te hebben Kalletje.
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Origineel zijn is ook een vak apart.

Zo Arjan kost je nieuwe programmeertaal zoveel tijd dan?
 
Henk

Henk

11/09/2007 23:25:00
Quote Anchor link
Kalle: dit topic gaat niet over Arjan zijn nieuwe programmeertaal. Ik last gister een post waarin je ook iets zei als dat hij daarin veel tijd stak en dat we daarom geen foto konden verwachten ofzo of dat hij daarom niet naar het uitje kon.

Ik vind dat je flauw doet.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.