Sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Henk

Henk

25/08/2007 21:06:00
Quote Anchor link
Beste,

Wat vinden jullie nou? Wat is het veiligst? Hoe los je het op? Wat is de oplossing?

Ik praat over session highjacking.

Wat sla je op in een database enzo?

Bedankt :)

.kneH
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:48:43
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Ik gebruik een hash van het ip-adres en de browser-gegevens van de bezoekers. Dit wordt iedere keer weer vergeleken en dat lijkt tot nu toe goed te gaan. Ik heb echter niet de illusie dat dit eeuwig bruikbaar is...

Ik raad verder altijd het gebruik van SSL aan, dat maakt het ook weer wat lastiger. Er zijn echter mensen die deze investering, 100 euro als ik het goed heb, al te veel vinden. Tja, dan moet je niet gaan zeuren wanneer het fout gaat.

Vergelijken op ip-adres kan wel problemen opleveren met AOL-klanten. Bij mijn weten zijn daar nog geen klachten over gekomen, maar dat ligt waarschijnlijk aan de doelgroepen. En een portie geluk.
 
Henk

Henk

25/08/2007 21:37:00
Quote Anchor link
Wat doe je dan met die hash? Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
     session_name ( sha1 ( 'dsfw%^2f' . IP . 'f#4D\'' . $_SERVER [ 'USER_AGENT' ] . '"\\@aF' ) );
?>
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 21:48:00
Quote Anchor link
Yep, zet deze hash in een sessie (in de database, het schema sessie) en kijk vervolgens bij iedere page-refresh of het verzoek van hetzelfde ip en dezelfde browser-setting afkomt.

Ieder systeem heeft zijn eigen database en daar zit ook een eigen sessie_handler in. Het is dus niet mogelijk om via site A sessies van site B te bemachtigen waarmee je vervolgens op site B kunt gaan lopen kloten. Daarnaast heeft iedere database zijn eigen database-user voor de sessies en is alles met GRANT goed afgeschemd. Er kan niemand anders dan sessie_handler in dit deel van de database komen, net zo min als dat de sessie_handler in de rest van de database kan komen.

Het is vooral de database die de veiligheid regelt. Ik gebruik hiervoor, bij voorkeur, PostgreSQL. Dan kun je met schema's werken en eenvoudig het veiligheidsniveau wat hoger leggen dan met MySQL mogelijk is.
 
Henk

Henk

25/08/2007 22:45:00
Quote Anchor link
Oké er zijn een aantal dingen in je bericht die ik niet snap.Hoe sla je de hash op in de database? Met welke extra gegevens? Zet je in de sessie een user_id, en sla je in de tabel users op welk sessie id hierbij hoort? Dus bijvoorbeeld: "pietje logt in, pietje heeft gebruikersid 4. Zodra pietje op de loginknop drukt, wordt de hash van ip en user-agent opgeslagen in de tabel users. Bij elke volgende page view wordt gekeken wat de hash is van de gebruiker met gebruikersid $_SESSEION [ 'user_id' ], en als die hetzelfde is als de hash van IP en $_SERVER [ 'USER_AGENT' ] dan klopt het. Als het niet klopt, dan maak je de sessie leeg, zodat de gebruiker uitgelogd is."Klopt dat? Is dat ook alles dat jij gebruikt?Wat bedoel je steeds met sessie_handler?Wat is GRANT?Bedankt in ieder geval al!
 
Frank -

Frank -

25/08/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Hier vind je uitleg hoe je zelf een sessie_handler schrijft (PHP 4). De sessies worden hier niet meer als bestand op schijf weggeschreven, maar keurig in een database weggezet. Dit maakt de boel flexibeler. Het voorbeeld beschrijft MySQL, maar je kunt dit uiteraard ook in een andere database doen. Zo gebruik ik dus PostgreSQL, dat biedt nog net wat meer mogelijkheden.

Jouw verhaal van de hash klopt geloof ik wel. Ga er eens mee stoeien, daar leer je het meeste van.

Met GRANT kun je in de database instellen wat een bepaalde database-user (dat is dus niet de website bezoeker, al zou die natuurlijk ook als database-user bekend kunnen zijn) allemaal mag uitspoken. Ik gebruik in PostgreSQL in iedere database een schema genaamd 'sessions'. Er is slechts 1 user die hier in mag komen: 'session_handler'. Deze mag echter niet in de rest van de database komen, de overige schema's zijn verboden terrein.

Wanneer je de users en GRANT goed gebruikt, kun je zelfs een database opzetten die bij SQL-injection nauwelijks problemen zal krijgen. Ik hoef bv. nooit bang te zijn dat iemand een record verwijderd, alleen de DBA mag verwijderen. Dit geldt ook voor het aanmaken en verwijderen van tabellen, kolommen, indexen, etc. etc., dat kan alleen door de DBA worden gedaan. Zolang iemand niet kan inloggen als DBA, kun je dus alleen data toevoegen en updaten (wat met constraints ook weer aardig is beschermd).

De DBA mag overigens alleen via zijn eigen ip-adres en alleen via SSL de database beheren, ook dat is goed dichtgespijkerd.

GRANT is een hele belangrijke functie in een database!
 
Henk

Henk

26/08/2007 01:37:00
Quote Anchor link
Oké, bedankt Frank :-) Ik ga dat eens lezen. Misschien een idee als iemand er een tutje over maakt?
Edit:
Ik snap die pagina, alleen het garbage collecten niet. In de klasse wordt dan elke sessie die ouder is dan minuten verwijderd. Waarom is dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk
 
Henk

Henk

28/08/2007 16:33:00
Quote Anchor link
bump
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 16:50:00
Quote Anchor link
Quote:
In de klasse wordt dan elke sessie die ouder is dan minuten verwijderd. Waarom is dat?
Omdat deze sessies zijn vervallen, ze zijn ouder dan [jouw_instelling] minuten.

Je zou ze kunnen laten staan, afhankelijk van de queries die jij gebruikt, staan ze niemand in de weg. Maar, de tabel met sessies zal vrij snel vele miljoenen records bevatten. Dat is op zich niet zo'n probleem, maar om de records terug te vinden moet er ook een fraaie index worden gebruikt. Ook deze neemt natuurlijk ruimte in beslag. Uiteindelijk zal de boel toch steeds langzamer worden en dat wil je zeker met een sessie niet hebben. Je gebruikt deze te veel om daar onnodig veel tijd aan te besteden.

Vandaar dat opschonen wenselijk is.
 
Henk

Henk

28/08/2007 17:58:00
Quote Anchor link
Oké, maar als je het instelt op 5 minuten betekent het dus dat je na 5 minuten een topic te hebben gelezen je uitgelogd bent?
 
Frank -

Frank -

28/08/2007 18:02:00
Quote Anchor link
Yep, klopt helemaal!

5 minuten is voor de meeste toepassing dan ook te weinig. Een half uur is vrij normaal, maar 15 minuten heb ik ook wel voorbij zien komen. Het is afhankelijk van de benodigde beveiliging hoelang jij de sessies in leven wilt houden. Hoog niveau beveiliging, dan een korte levensduur. Laag niveau, dan mag een sessie langer blijven leven.

Edit: Ben een lijstje met eisen aan het opstellen voor de instellingen van een nieuwe webserver en kom in de PHP manual dit tegen: link. Echt iets voor mij! Heb het dan ook al doorgegeven aan de technische jongens dat ik dit er op wil hebben. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Henk

Henk

28/08/2007 19:40:00
Quote Anchor link
Oké, bedankt :) Wel leuk, zo'n klasse.

Wat ik nu trouwens bovenaan elke pagina doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
            if ( isset ( $_SESSION [ 'hash' ] ) )
            {

                $aKopie = $_SESSION;
                $aKopie [ 'hash' ] = // hash opvragen met een functie
                if ( $_SESSION [ 'hash' ] != md5 ( serialize ( $aKopie ) ) )
                    // Uitloggen
            }
            else
                // uitloggen
?>
En onderaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
            $_SESSION
[ 'hash' ] = // met dezelfde functie die hash aanvragen
            $_SESSION [ 'hash' ] = md5 ( serialize ( $_SESSION ) );
?>
(En in de hash zit dan user agent en ip met wat zout ge-sha1-t)

Klopt dat idee? :)
 
Henk

Henk

07/09/2007 17:11:00
Quote Anchor link
bump
 
Henk

Henk

11/09/2007 17:12:00
Quote Anchor link
bump
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/09/2007 17:46:00
Quote Anchor link
http://phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=1&id=37926&page=

Vorige week geschreven, staat hoe ik het opgelost heb.
 
Henk

Henk

11/09/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Danks. Eens lezen.
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2007 18:07:00
Quote Anchor link
Niet geheel anders dan pgFrank Arjannetje.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/09/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Ik heb wel wat beters te doen dan al die tekst te lezen.
 
Henk

Henk

11/09/2007 21:39:00
Quote Anchor link
Toch vind ik de samenvatting van Arjan en zijn verhaal erboven wel fijn om te lezen en gelezen te hebben Kalletje.
 
Kalle P

Kalle P

11/09/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Origineel zijn is ook een vak apart.

Zo Arjan kost je nieuwe programmeertaal zoveel tijd dan?
 
Henk

Henk

11/09/2007 23:25:00
Quote Anchor link
Kalle: dit topic gaat niet over Arjan zijn nieuwe programmeertaal. Ik last gister een post waarin je ook iets zei als dat hij daarin veel tijd stak en dat we daarom geen foto konden verwachten ofzo of dat hij daarom niet naar het uitje kon.

Ik vind dat je flauw doet.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.