SESSION fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 10:33:07
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

zit met het volgende probleem:

Heb een login script op basis van
een session_register:

na het invullen van loging/pwd verwijst
het door naar checklogin.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
ob_start();
$host="localhost"; // Host name
$username="***"; // Mysql username
$password="***"; // Mysql password
$db_name="***"; // Database name
$tbl_name="member"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

// username and password sent from form
$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];

// encrypt password
$encrypted_mypassword=sha1($mypassword);

$sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$encrypted_mypassword'";
$result=mysql_query($sql);

// Mysql_num_row is counting table row
$count=mysql_num_rows($result);
// If result matched $myusername and $mypassword, table row must be 1 row

if($count==1){
session_register("myusername");
session_register("mypassword");
header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}

ob_end_flush();

?>


Tot hier geen probleem maar zit een beetje in de knoei
met de session_start().

op de index.php zelf heb ik volgende code bovenaan gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
session_start();
if(!session_is_registered('myusername')){
header("location:../index.php?page=intro");
}

else header("location:../test.php");
?>


Telkens na login gaat hij naar de test.php, ik doe blijkbaar iets
verkeerd want ik interpreteer dit als de session er is ga verder naar
index.php?page=intro anders ga naar test.php

Waar zit ik fout met mijn redenering ?

thanks alvast,

Yannick
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 15:08:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 10:36:06
Quote Anchor link
Ja, gooi die sessie-afhandeling maar weg:

session_is_registered('myusername')
session_register();

deze zijn al zo verouderd, dat ze tegenwoordig bijna niet meer te gebruikem meer zijn.
Verdiep je liever eens in $_SESSION ...
Ook is het raadzaam je te verdiepen in SQL-injection en foutafhandeling (zie de tutorials). Variabelen buiten quotes plaatsen is bovendien ook erg handig.
Gewijzigd op 23/06/2011 10:37:23 door - Ariën -
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/06/2011 10:40:03
Quote Anchor link
Een paar punten

de ob_* functies verbergen fouten in je opzet. Het is veel beter om de problemen op te lossen i.p.v. ze te verbergen.

sessions_is_registered en session_register zijn antiek.
Je kunt $_SESSION['variabelenaam'] = $variabele; om een waarde te zetten.
En isset($_SESSION['varaibelenaam']) om te kijken of iets in de sessie staat.

Verder heb je te maken met SQL injection en hoor je warnings te krijgen op je post variabelen.

Probeer eerst de sessie functies om te zetten en dit bovenaan je code te plaatsen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 12:34:44
Quote Anchor link
@TJVB en AAR:
Inderdaad $_session had ik ondertussen al gevonden en heb dus de checklogin aangepast naar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$_SESSION
['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $mypassword;
header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}

?>


en de index.php naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

session_start();
if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:../index.php?page=input_crew");
}

else {
header("location:../login/main_login.php");
}


?>


Hij blijft echter telkens terug naar de main_login.php gaan
en ook geen foutmeldingen.

De SQL injection ben ik op de hoogte maar ga me hier wat verder op verdiepen
als ik het eerst aan de praat krijg, de site draait op een volledig intern
netwerk.

Wat de variabelen buiten de quotes betreft telkens als ik dit doe
geeft hij hier fouten op vandaar dat ik ze binnen de quotes telkens zet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 12:38:36
Quote Anchor link
Doe maar dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$_SESSION
['myusername'] = $_POST['myusername'];
$_SESSION['mypassword'] = $_POST['mypassword'];
?>


Quote:
De SQL injection ben ik op de hoogte maar ga me hier wat verder op verdiepen
als ik het eerst aan de praat krijg, de site draait op een volledig intern
netwerk.

Zet je ook altijd pas later sloten op je deur?
Mijn advies: Doe dat liever meteen, anders vergeet je het.
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 12:52:25
Quote Anchor link
@ Aar: die POST had ik al in een variabele $myusername en $mypassword gestopt.
Voor de SQL injectie, bedoelde eerder van 1 probleem tegelijk oplossen, ben redelijk nieuw met dit alles en anders verlies ik het overzicht een beetje.

Heb het voor de zekerheid maar erin gezet met jouw POST maar no luck.

Zou het misschien kunnen komen dat ik in de checklogin.php zeg
van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<? php
$_SESSION['myusername'] = $_POST['myusername'];
$_SESSION['mypassword'] = $_POST['mypassword'];

header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}

?>


en dit op de index pagina natuurlijk nog eens doe?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 12:53:47
Quote Anchor link
je hebt wel session_start(); bovenaan aan staan?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 13:06:45
Quote Anchor link
@ Aar: die staat inderdaad op lijn 1 van de index.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2011 13:09:41
Quote Anchor link
Wat krijg je als je $_SESSION['myusername'] echoéd in print_r() ?
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

23/06/2011 13:12:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);

session_start();

if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:../index.php?page=intro");
}

else {
header("location:../login/main_login.php");
}

?>
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/06/2011 13:21:55
Quote Anchor link
Heb je wel een session start voordat die checklogin wordt aangeroepen (ik zie niet waar je die include)
 
Yannick Bogaert

Yannick Bogaert

26/06/2011 11:18:11
Quote Anchor link
Ok dus heb de code al aangepast naar het volgende:

checklogin.php ( met dan de $_SESSION en MySQL injectie )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
session_start();
ob_start();
$host="localhost";
$username="admin";
$password="admin";
$db_name="request";
$tbl_name="member";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];


$myusername = stripslashes($myusername);
$mypassword = stripslashes($mypassword);
$myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
$mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);

$encrypted_mypassword=sha1($mypassword);

$sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$encrypted_mypassword'";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);

if($count==1){
$_SESSION['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $encrypted_mypassword;

header("location:login_success.php");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}


ob_end_flush();
?>


Wanneer je verkeerde paswoord ingeeft geeft hij de juiste echo "Wrong..." weer.

Nu zou hij dus moeten doorgaan naar login_success.php als ik het goede paswoord in geef...

login_success.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:main_login.php");
}

?>


<html>
<body>
Login Successful
</body>
</html>

In plaats van te zeggen Login Succesful gaat hij telkens opnieuw naar de main_login.php pagina.
Wanneer ik een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print_r($_SESSION['myusername']); ?>
doe geeft hij mijn correcte myusername weer.

Het kan niet anders zijn dat dit een klein foutje ergens is maar ik zie het maar
niet iemand een idee?

thanks,

Yannick

Toevoeging op 26/06/2011 11:24:39:

Heb iets gevonden snap het alleen niet goed:

als ik login succesful.php de header verander naar test.php
dan gaat hij ook naar test.php

wanneer ik de header verander naar index.php?page=intro
dan gaat hij om een of andere reden terug naar mail_login.php

Het blijft toch maar een url dus waarom wel bij de eene en niet bij de andere?

thanks
 

26/06/2011 11:36:09
Quote Anchor link
Yannick Bogaert op 26/06/2011 11:18:11:
Ok dus heb de code al aangepast naar het volgende:

checklogin.php ( met dan de $_SESSION en MySQL injectie )
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
session_start();
ob_start();
$host="localhost";
$username="admin";
$password="admin";
$db_name="request";
$tbl_name="member";

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$myusername=$_POST['myusername'];
$mypassword=$_POST['mypassword'];


$myusername = stripslashes($myusername);
$mypassword = stripslashes($mypassword);
$myusername = mysql_real_escape_string($myusername);
$mypassword = mysql_real_escape_string($mypassword);

$encrypted_mypassword=sha1($mypassword);

$sql="SELECT * FROM $tbl_name WHERE username='$myusername' and password='$encrypted_mypassword'";
$result=mysql_query($sql);

$count=mysql_num_rows($result);

if($count==1){
$_SESSION['myusername'] = $myusername;
$_SESSION['mypassword'] = $encrypted_mypassword;

header("location:login_success.php");
}

else {
echo "Wrong Username or Password";
}


ob_end_flush();
?>


Wanneer je verkeerde paswoord ingeeft geeft hij de juiste echo "Wrong..." weer.

Nu zou hij dus moeten doorgaan naar login_success.php als ik het goede paswoord in geef...

login_success.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
if(isset($_SESSION['myusername'])){
    header("location:main_login.php");
}

?>


<html>
<body>
Login Successful
</body>
</html>

In plaats van te zeggen Login Succesful gaat hij telkens opnieuw naar de main_login.php pagina.
Wanneer ik een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php print_r($_SESSION['myusername']); ?>
doe geeft hij mijn correcte myusername weer.

Het kan niet anders zijn dat dit een klein foutje ergens is maar ik zie het maar
niet iemand een idee?

thanks,

Yannick


Ten 1e waarom dit?: mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
Waarom niet zo: mysql_connect($host, $username, $password)or die("cannot connect");

Als je alleen maar een variable in een parameter zet zet er dan geen " omheen, dat ik compleet nutteloos.

Ten 2e waarom gebruik je ob_start e.d.? Gebruik session gewoon op de goede manier.. Dus geen output voor je PHP code ipv ob_start.

Ten 3e stop met het herdefineren van je variables.. Als je al een variable hebt waarom zou je dan dezelfde variable opnieuw defineren met een andere naam? Dat is compleet nutteloos.. Dus ipv dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$count
=mysql_num_rows($result);

if($count==1){

}

?>


naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(mysql_num_rows($result) == 1){
}

?>


En misschien handig om een beetje "netjes" te scripten? Dus een spatie voor een = teken en weet ik veel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.