session hijacking

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »
Dave muller

dave muller

15/04/2013 13:01:31
Quote Anchor link
Hoi hoi, ik ben hier nieuw en ben net met PHP begonnen. Nu ben ik een leuke database aan het maken in MySQL en een inlogscherm voor de ecommerce site. Hiervoor maak ik een session aan en nu heb ik wat gelezen over session hijacking.

Nu vroeg ik mezelf af. Kan dat niet worden uitgesloten door alle formulieren op de website te laten filteren met de preg_replace functie?

$gebruiker = preg_replace('#[^A-Za-z0-9?!\s\.\@]#i', '', $_SESSION["gebruiker"]);

Doormiddel van het filter is er dan nog mogelijkheid om met een script te werken?

Ik hoor het graag van jullie :), alvast bedankt!

Dave
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:05:08
 
Chris -

Chris -

15/04/2013 13:27:33
Quote Anchor link
Nope, dat gaat niet werken. De sessie ID staat in een cookie (meestal PHPSESSID) en het gaat juist om die variabele. Die moet, theoretisch, vast blijven zitten aan de huidige gebruiker. Dus, de combinatie van browser en IP. Maar vergis je niet, want er zijn ook genoeg providers in de wereld die dynamische IP's leveren. Dat betekend dat, in tegenstelling tot de meeste Nederlandse providers, je in één keer een ander IP kan krijgen. Daar moet je dus wel rekening mee houden.

Jouw preg_replace heeft in die zin geen nut. Het gaat hier om een variabele binnen de sessie, en die is (in tegenstelling tot een cookie) niet aan te passen. Tenzij je ergens anders binnen jouw website de mogelijkheid geeft om $_SESSION['gebruiker'] te bewerken, dan zou hier weer een andere waarde in kunnen worden gezet. Maar ook dat valt niet onder session hijacking.
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 13:58:27
Quote Anchor link
Thanks voor de snelle reactie Chris.

Ik heb de cookies bekeken en ik heb elke keer een andere variabele. Ik gebruik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

session_start();
if (!isset($_SESSION["gebruiker"])) {
    header("location: admin_login.php");
    exit();
}

// Check gebruiker of deze in database is
$gebruikerID = preg_replace('#[^0-9]#i', '', $_SESSION["id"]); // filter
$gebruiker = preg_replace('#[^A-Za-z0-9?!\s\.\@]#i', '', $_SESSION["gebruiker"]); // filter
$wachtwoord = preg_replace('#[^A-Za-z0-9]#i', '', $_SESSION["wachtwoord"]); // filter
 
// query gebruker en password session var gelijk aan db informatie
// verbinding mysql  

include "verbinding_mysql.php";
$sql = mysql_query("SELECT * FROM admin WHERE id='$gebruikerID' AND gebruiker='$gebruiker' AND wachtwoord='$wachtwoord' LIMIT 1"); // query de gebruiker


// ------- kijken of persoon in database is ---------

$existCount = mysql_num_rows($sql); // count  row nums
if ($existCount == 0) { // evalueer count
     echo "Login niet in database.";
     exit();
}


is dit veilig genoeg?

Cookie variabele : Apr 15 2013 13:55:00 tlpetrrogotq49ksnh06con1s2
Cookie variabele : veqve824l6faeslig74ogi2te4  Apr 15 2013 13:57:58

Cookie krijgt elke keer een andere nummer? Hoe zit dat dan?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2013 15:37:59
Quote Anchor link
Ik heb geen idee wat je aan het doen bent maar het heeft in ieder geval niks met session hijacking te maken.
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 15:56:52
Quote Anchor link
@ Santhe

Misschien stel ik de verkeerde vraag? Mijn vraag is eigenlijk........is mijn loginpagina op deze manier voldoende beveiligd tegen hackers?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/04/2013 16:09:56
Quote Anchor link
We missen code: hoe vul je $_SESSION?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2013 16:13:47
Quote Anchor link
Je zet iets in de session en als je het er weer uithaalt gaat er een preg_match() overheen.
Ik zie daar het nut niet van.

Nooit een password in een COOKIE, SESSION of iets gelijkwaardigs zetten.
Een password hoort, goed beveiligd met sha1() md5() of wat dan ook, alleen in de database
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 16:17:32
Quote Anchor link
}
$_SESSION["id"] = $id;
$_SESSION["gebruiker"] = $gebruiker;
$_SESSION["wachtwoord"] = $wachtwoord;
header("location: index.php");
exit();
} else {
echo 'verkeerde informatie <a href="index.php">Click Here</a>';
exit();
}
}
?>

formulier
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/04/2013 16:20:40
Quote Anchor link
En waar komen $id, $gebruiker en $wachtwoord dan vandaan?

Ik heb zo'n vermoeden dat je controles op de verkeerde plaats uitvoert.
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 16:20:41
Quote Anchor link
@ Santhe

Ik heb op youtube gezien hoe ze via een tekstbox javascript uploaden, met de preg_replace filter je dit lijkt mij?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2013 16:21:39
Quote Anchor link
En waar komen $id, $gebruiker en $wachtwoord vandaan?
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 16:23:04
Quote Anchor link
@ward van der put

Misschien handig dat ik de hele pagina hier zet met html en al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

ini_set('session.cookie_httponly', true);


session_start();
if (!isset($_SESSION["gebruiker"])) {
    header("location: admin_login.php");
    exit();
}

// Check gebruiker of deze in database is
$gebruikerID = preg_replace('#[^0-9]#i', '', $_SESSION["id"]); // filter
$gebruiker = preg_replace('#[^A-Za-z0-9?!\s\.\@]#i', '', $_SESSION["gebruiker"]); // filter
$wachtwoord = preg_replace('#[^A-Za-z0-9]#i', '', $_SESSION["wachtwoord"]); // filter
 
// query gebruker en password session var gelijk aan db informatie
// verbinding mysql  

include "verbinding_mysql.php";
$sql = mysql_query("SELECT * FROM admin WHERE id='$gebruikerID' AND gebruiker='$gebruiker' AND wachtwoord='$wachtwoord' LIMIT 1"); // query de gebruiker


// ------- kijken of persoon in database is ---------

$existCount = mysql_num_rows($sql); // count  row nums
if ($existCount == 0) { // evalueer count
     echo "Login niet in database.";
     exit();
         }

         $_SESSION["id"] = $id;
         $_SESSION["gebruiker"] = $gebruiker;
         $_SESSION["wachtwoord"] = $wachtwoord;
         header("location: index.php");
         exit();
    }
else {
        echo 'verkeerde informatie <a href="index.php">Click Here</a>';
        exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Login voor de manager </title>
<link rel="stylesheet" href="../style/style.css" type="text/css" media="screen" />
</head>

<body>
<div id="wrapper">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("../headernav_template.php");?>

<div id="inhoud"><br />
<h2>CADSPECS dfdgNA</h2>

<form id="form1" name="form1" method="post" action="admin_login.php">
<div class="row">
<div class="label">User Name:</div>
<div class="input">
<input name="gebruiker" type="text" id="gebruiker" class="detail" size="40" />
</div><!--einde input-->
</div>
<div class="row">
<div class="label">Password:</div>
<div class="input">
<input name="wachtwoord" type="password" id="wachtwoord" class="detail" size="40" />
</div><!--einde input-->
</div>
<br />
<br />
<br />
<div class="submit">
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Log In" />
</div>
</form>
<p>&nbsp; </p>

</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("../footer_template.php");?>

</div>
</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2013 16:23:08
Quote Anchor link
Ward van der Put op 15/04/2013 16:20:40:
Ik heb zo'n vermoeden dat je controles op de verkeerde plaats uitvoert.


Dat idee krijg ik ook steeds meer.

Toevoeging op 15/04/2013 16:24:47:

En nu admin_login.php nog, want daar log je in neem ik aan.
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 16:26:30
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/04/2013 16:23:08:
Ward van der Put op 15/04/2013 16:20:40:
Ik heb zo'n vermoeden dat je controles op de verkeerde plaats uitvoert.


Dat idee krijg ik ook steeds meer.

Toevoeging op 15/04/2013 16:24:47:

En nu admin_login.php nog, want daar log je in neem ik aan.




Toevoeging op 15/04/2013 16:27:14:

verontschuldiging: dat is de admin_login.php..........misschien bedoel je de index.php?
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2013 16:31:09
Quote Anchor link
Dave muller op 15/04/2013 16:26:30:
verontschuldiging: dat is de admin_login.php


Lijkt mij niet.
Want dan zit je volgens mij in een oneindige loop.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (!isset($_SESSION["gebruiker"])) {
    header("location: admin_login.php");
    exit();
}
?>
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 16:33:27
Quote Anchor link
Oeps foutje..........dat moet zijn "location: index.php" heb er twee door elkaar gehaald!

Toevoeging op 15/04/2013 16:36:37:

Nog een keer nu de goede pagina!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

ini_set('session.cookie_httponly', true);


session_start();

if (isset($_SESSION["gebruiker"])) {
    header("location: index.php");
    exit();
}

?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

if (isset($_POST["gebruiker"]) && isset($_POST["wachtwoord"])) {

    $gebruiker = preg_replace('#[^A-Za-z0-9?!\s\.\@\]#i', '', $_POST["gebruiker"]);
    $wachtwoord = preg_replace('#[^sA-Za-z0-9]#i', '', $_POST["wachtwoord"]);  
    include "verbinding_mysql.php";
    $sql = mysql_query("SELECT id FROM admin WHERE gebruiker='$gebruiker' AND wachtwoord='$wachtwoord' LIMIT 1");
    $existCount = mysql_num_rows($sql);
    if ($existCount == 1) {
         while($row = mysql_fetch_array($sql)){
             $id = $row["id"];
         }

         $_SESSION["id"] = $id;
         $_SESSION["gebruiker"] = $gebruiker;
         $_SESSION["wachtwoord"] = $wachtwoord;
         header("location: index.php");
         exit();
    }
else {
        echo 'verkeerde informatie <a href="index.php">Click Here</a>';
        exit();
    }
}

?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Login voor de manager </title>
<link rel="stylesheet" href="../style/style.css" type="text/css" media="screen" />
</head>

<body>
<div id="wrapper">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("../headernav_template.php");?>

<div id="inhoud"><br />
<h2>CADSPECS dfdgNA</h2>

<form id="form1" name="form1" method="post" action="admin_login.php">
<div class="row">
<div class="label">User Name:</div>
<div class="input">
<input name="gebruiker" type="text" id="gebruiker" class="detail" size="40" />
</div><!--einde input-->
</div>
<div class="row">
<div class="label">Password:</div>
<div class="input">
<input name="wachtwoord" type="password" id="wachtwoord" class="detail" size="40" />
</div><!--einde input-->
</div>
<br />
<br />
<br />
<div class="submit">
<input type="submit" name="submit" id="submit" value="Log In" />
</div>
</form>
<p>&nbsp; </p>

</div>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("../footer_template.php");?>

</div>
</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

15/04/2013 16:49:50
Quote Anchor link
De preg_replace() op regel 5 geeft een error.

Een wachtwoord moet zo moeilijk mogelijk zijn, maar bij jou mag ie alleen maar uit letters en cijfers bestaan. Dat is dus juist vaak NIET de bedoeling. Een vreemd !@#$%^&*()_-?/|\ wordt vaak juist aanbevolen.

Onlogisch: .. == 1 en dan verder met while().

Geen wachtwoord (en zeker nooit ongecodeerd) in een session of in een cookie.
 
Dave muller

dave muller

15/04/2013 17:01:12
Quote Anchor link
- SanThe - op 15/04/2013 16:49:50:
De preg_replace() op regel 5 geeft een error.

Ik denk een \ teveel!

Een wachtwoord moet zo moeilijk mogelijk zijn, maar bij jou mag ie alleen maar uit letters en cijfers bestaan. Dat is dus juist vaak NIET de bedoeling. Een vreemd !@#$%^&*()_-?/|\ wordt vaak juist aanbevolen.

Onlogisch: .. == 1 en dan verder met while().

Niet echt een verklaring voor :). Volgens mij de gedachtegang "id moet overeenkomen met 1 rij, dan pak array, anders foutmelding........Mja klinkt mij logisch

Geen wachtwoord (en zeker nooit ongecodeerd) in een session of in een cookie.


Hahahaha, ik ben ook niet helemaal klaar he ;). Was ff aan het controleren wat de mogelijkheden waren bij "gebruiker", wordt nog veranderd hoor!

BTW hoe kan ik de invoer gelijk aan gegevens database maken? Case sensitive?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.