Session/Cookie einde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

27/11/2010 20:46:15
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik vroeg mij af of je een sessie of cookie laten beïndigen zodra iemand van je pagina weg gaat.
Nu blijven ze staan tot wanneer ik mijn browser sluit, maar dat is dus niet wat ik wil.
Iemand toevallig een idee hoe ik dit het beste op kan pakken?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:47:59
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 20:52:18
Quote Anchor link
Nee, dat kan niet.
 
Harry Hartman

Harry Hartman

27/11/2010 21:36:54
Quote Anchor link
Je kunt ze wel laten verlopen na een bepaalde tijd...
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:04:24
Quote Anchor link
Quote:
zodra iemand van je pagina weg gaat.

Dit kan je op verschillende manier oppakken. Maar je bedoeld waarschijnlijk het sluiten van een tabblad?

Dan zou je even moet kijken naar javascript: onbeforeunload en dan gewoon sessie sluiten.

Maar of het handig is? Waarom zou je dit precies willen doen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:38:49
Quote Anchor link
Volgens mij vraagt TS of hij de sessie van website A kan sluiten als hij vanuit dezelfde browser naar website B surft. Dus iemand zit op website A en gaat (door het intikken van de url of door het klikken op een link in site A) naar website B. Als ie op website B zit mag de sessie van website A niet meer geldig zijn. Als hij via een link naar website B gaat zou je de sessie kunnen killen. Als hij via het intikken van de url naar website B gaat dan kan het niet.
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:40:13
Quote Anchor link
Nee dat klopt. Maar als de persoon gewoon een tabblad sluit kan het wel. En ook al gedacht aan, 'Gegevens opslaan en afsluiten' van firefox?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:44:52
Quote Anchor link
@Nico Kaag, wat bedoel je precies? Klopt hetgeen wat ik hierboven schrijf (over website A en B) of gaat het om sluiten van tabbladen?
 
Pim -

Pim -

28/11/2010 00:40:51
Quote Anchor link
Waarom zou je dat in een cookie doen en niet in de sessie?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2010 01:04:31
Quote Anchor link
TS heeft het toch ook over een cookie en sessie? Het is gewoon een algemene vraag.
 
Maarten PHP

Maarten PHP

28/11/2010 10:52:17
Quote Anchor link
Sessies zijn daar voor gemaakt
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

28/11/2010 16:31:00
Quote Anchor link
@Ozzie, ja, jou idee over wat ik wil klopt helemaal.

Wat mij wel leuk leek, was om aan de hand van iets dergelijks tijd op de site te gaan meten.

Omdat zodra je een class/object in een sessie of cookie set, en het cookie word vernietigd/verwijderd, word de destruct aangeroepen.
Dan zou ik dus bij het binnenkomen van een site een sessie/cookie aan kunnen maken, en dan kan ik in de destruct van een object de tijd opslaan dat hij de site verliet.

@gnot, Sessies blijven bestaan zolang de browser niet word gesloten, of misschien dat het het tabblad is, maar dus niet als iemand door browsed naar een andere site.
 

28/11/2010 16:34:02
Quote Anchor link
Pim - op 28/11/2010 00:40:51:
Waarom zou je dat in een cookie doen en niet in de sessie?


Sessies gaan tegenwoordig ook via cookies (is ook beter).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2010 22:37:55
Quote Anchor link
Karl, je bedoelt dat de session_id in de cookie wordt opgeslagen neem ik aan? De data zelf niet uiteraard.

@Nicoow: iedere aanroep die je in een browser doet wordt door een server geinterpreteerd als een nieuwe aanroep. De server weet niet wie de aanroep doet. Door gebruik te maken van een sessie "herkent" de server jouw browser. Jouw browser stuurt telkens een sessie_id mee naar de server zodat de server weet "wie jij bent". Pas bij het afsluiten van de browser wordt deze sessie_id weggegooid uit de browser. Daardoor wordt jouw browser door de server niet meer herkend als je je browser opnieuw opent (je krijgt dan namelijk een nieuwe sessie_id). Maar zolang je browser dus blijft openstaan (en de sessie niet is verlopen) blijft de server jouw browser "herkennen" aan de hand van de sessie_id. Let wel, in internet explorer 8 wordt de sessie_id pas weggegooid als ALLE browserschermen zijn afgesloten. Stel je logt in een openbare ruimte (bibliotheek) in op IE8 en je gaat naar MSN.. checkt je mail en sluit de browser af... stel dat er dan nog een ander IE8 browserscherm openstaat dan kun je daarop inloggen op jouw MSN. Super gevaarlijk dus!
 

28/11/2010 22:54:01
Quote Anchor link
@Ozzie PHP: inderdaad, daarom via... Niet met :-).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.