sha1

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:37:23
Quote Anchor link
Hoi,

Ik ben bezig met een login systeem, op dit moment werkt het voor MD5, maar mijn forum systeem gebruikt sha1, hoe verander ik dan deze line?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if($uFetch['passwd'] != md5($_POST['passwd'])){

?>


Groet,
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:26:25
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 16:40:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

if($uFetch['passwd'] != sha1($_POST['passwd'])){

?>


is $uFetch['passwd'] met md5 of sha1 versleuteld?
Gewijzigd op 03/01/2012 16:40:31 door - Mark -
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:46:38
Quote Anchor link
Bedankt, dat werkt. Maar ik zit met een probleem, kent iemand SMF forums? Gebruiken zei MD5 of sha1? Ik heb ze beiden geprobeerd maar dat werkt niet.
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 16:53:25
Quote Anchor link
Ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik heb het even op google gekeken en zo te zien gebruiken ze sha1 met een salt.

is $uFetch['passwd'] van smf forums of van je eigen login systeem?
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 16:55:26
Quote Anchor link
Ik las ook dat ze sha1 gebruiken, wat bedoelen ze met 'salt'? Moet ik dan nog iets speciaals doen?

En passwd komt van smf forums.
 
- Mark -

- Mark -

03/01/2012 17:17:42
Quote Anchor link
Een salt is een extra beveiling om het kraken van de sha1 hash wat moeilijker te maken.

heb net smf forums gedownload maar ik kan je helaas niet zo snel een antwoord geven. Hopelijk kan iemand anders je helpen met wat meer ervaring met smf.

Verder is het denk ik niet zo'n goed idee om het login gedeelte zelf te herschrijven voor je eigen gedeelte. Ik zou juist kijken hoe smf forums controleerd of een persoon is ingelogd.
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 17:29:46
Quote Anchor link
Je kunt het ook aanpassen in je forum, de registratiepagina, (waar dus de MD5, SHA1, en/of de salt wordt gebruikt), Dan zul je dus wel je gebruikers die je al hebt opnieuw moeten laten registreren zodat de juiste wachtwoorden worden gehasht. Verder let er wel op dat MD5 32 karakters is en SHA1 40 karakters. Dus niet dat je een password van 40 karakters in een MD5 veld gooit, want dan zullen de laatste 8 tekens afvallen (standaard bij MySQL).
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 17:31:22
Quote Anchor link
Het probleem is dat mijn forum best populair is, ik wil dus graag niets veranderen aan het SMF script. Is er helemaal geen manier om dat stukje code te maken voor SHA1 + salt.
Gewijzigd op 03/01/2012 17:31:59 door Jurrien P
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 17:37:05
Quote Anchor link
Kingunit P op 03/01/2012 17:31:22:
Het probleem is dat mijn forum best populair is, ik wil dus graag niets veranderen aan het SMF script. Is er helemaal geen manier om dat stukje code te maken voor SHA1 + salt.


Je moet opzoeken hoe dat in je forumcode gebeurt, en jouw systeem hier dus op aanpassen. je kan ook misschien je forumusers gewoon laten inloggen op je site. Het is natuurlijk niet nodig om 2 verschillende accounts van een user op te slaan.
Gewijzigd op 03/01/2012 17:37:52 door Jurgen Meijer
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 17:40:48
Quote Anchor link
Heb de login pagina van SMF geopend, ziet er allemaal heel moeilijk uit. Ik zie dat er met een speciale functie word gecheckt.

Toevoeging op 03/01/2012 18:48:17:

Ik denk dat ik het moet opgeven, het ziet er gewoon te moeilijk uit. :(
 
Jurgen Meijer

Jurgen Meijer

03/01/2012 19:16:24
Quote Anchor link
Opgeven doen wij programmeurs nooit, er zijn velen oplossingen mogelijk. post de functie eens hier die zorgt voor het inloggen, en het registreren van users.
 
Jurrien P

Jurrien P

03/01/2012 19:41:40
Quote Anchor link
Ik heb op het forum van SMF eens rondgekeken, wat ik er van begrepen heb is dat de wachtwoorden eerst sha1 worden, dan komt er een process met een javascript code die de salt maakt, die twee gaan bij elkaar als ik het goed begrepen hebt. Dit is de javascript code denk ik, het bestandje heet: sha1.js. Ik snap er dus werkelijk niets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
/*
 * A JavaScript implementation of the Secure Hash Algorithm, SHA-1, as defined
 * in FIPS PUB 180-1
 * Version 2.1 Copyright Paul Johnston 2000 - 2002.
 * Other contributors: Greg Holt, Andrew Kepert, Ydnar, Lostinet
 * Distributed under the BSD License
 * See http://pajhome.org.uk/crypt/md5 for details.
 */

/*
 * Configurable variables. You may need to tweak these to be compatible with
 * the server-side, but the defaults work in most cases.
 */
var hexcase = 0;  /* hex output format. 0 - lowercase; 1 - uppercase        */
var b64pad  = ""; /* base-64 pad character. "=" for strict RFC compliance   */
var chrsz   = 8;  /* bits per input character. 8 - ASCII; 16 - Unicode      */

/*
 * These are the functions you'll usually want to call
 * They take string arguments and return either hex or base-64 encoded strings
 */
function hex_sha1(s){return binb2hex(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function b64_sha1(s){return binb2b64(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function str_sha1(s){return binb2str(core_sha1(str2binb(s),s.length * chrsz));}
function hex_hmac_sha1(key, data){ return binb2hex(core_hmac_sha1(key, data));}
function b64_hmac_sha1(key, data){ return binb2b64(core_hmac_sha1(key, data));}
function str_hmac_sha1(key, data){ return binb2str(core_hmac_sha1(key, data));}

/*
 * Perform a simple self-test to see if the VM is working
 */
function sha1_vm_test()
{
    return hex_sha1("abc") == "a9993e364706816aba3e25717850c26c9cd0d89d";
}

/*
 * Calculate the SHA-1 of an array of big-endian words, and a bit length
 */
function core_sha1(x, len)
{
    /* append padding */
    x[len >> 5] |= 0x80 << (24 - len % 32);
    x[((len + 64 >> 9) << 4) + 15] = len;

    var w = Array(80);
    var a =  1732584193;
    var b = -271733879;
    var c = -1732584194;
    var d =  271733878;
    var e = -1009589776;

    for (var i = 0; i < x.length; i += 16)
    {
        var olda = a;
        var oldb = b;
        var oldc = c;
        var oldd = d;
        var olde = e;

        for (var j = 0; j < 80; j++)
        {
            if (j < 16) w[j] = x[i + j];
            else w[j] = rol(w[j-3] ^ w[j-8] ^ w[j-14] ^ w[j-16], 1);
            var t = safe_add(safe_add(rol(a, 5), sha1_ft(j, b, c, d)), safe_add(safe_add(e, w[j]), sha1_kt(j)));
            e = d;
            d = c;
            c = rol(b, 30);
            b = a;
            a = t;
        }

        a = safe_add(a, olda);
        b = safe_add(b, oldb);
        c = safe_add(c, oldc);
        d = safe_add(d, oldd);
        e = safe_add(e, olde);
    }
    return Array(a, b, c, d, e);
}

/*
 * Perform the appropriate triplet combination function for the current
 * iteration
 */
function sha1_ft(t, b, c, d)
{
    if (t < 20) return (b & c) | ((~b) & d);
    if (t < 40) return b ^ c ^ d;
    if (t < 60) return (b & c) | (b & d) | (c & d);
    return b ^ c ^ d;
}

/*
 * Determine the appropriate additive constant for the current iteration
 */
function sha1_kt(t)
{
    return    (t < 20) ?  1518500249 : (t < 40) ? 1859775393 :
            (t < 60) ? -1894007588 : -899497514;
}

/*
 * Calculate the HMAC-SHA1 of a key and some data
 */
function core_hmac_sha1(key, data)
{
    var bkey = str2binb(key);
    if (bkey.length > 16) bkey = core_sha1(bkey, key.length * chrsz);

    var ipad = Array(16), opad = Array(16);
    for (var i = 0; i < 16; i++)
    {
        ipad[i] = bkey[i] ^ 0x36363636;
        opad[i] = bkey[i] ^ 0x5C5C5C5C;
    }

    var hash = core_sha1(ipad.concat(str2binb(data)), 512 + data.length * chrsz);
    return core_sha1(opad.concat(hash), 512 + 160);
}

/*
 * Add integers, wrapping at 2^32. This uses 16-bit operations internally
 * to work around bugs in some JS interpreters.
 */
function safe_add(x, y)
{
    var lsw = (x & 0xFFFF) + (y & 0xFFFF);
    var msw = (x >> 16) + (y >> 16) + (lsw >> 16);
    return (msw << 16) | (lsw & 0xFFFF);
}

/*
 * Bitwise rotate a 32-bit number to the left.
 */
function rol(num, cnt)
{
    return (num << cnt) | (num >>> (32 - cnt));
}

/*
 * Convert an 8-bit or 16-bit string to an array of big-endian words
 * In 8-bit function, characters >255 have their hi-byte silently ignored.
 */
function str2binb(str)
{
    var bin = Array();

    for (var i = 0, n = 1 + ((str.length * chrsz) >> 5); i < n; i++)
        bin[i] = 0;

    var mask = (1 << chrsz) - 1;
    for (var i = 0; i < str.length * chrsz; i += chrsz)
        bin[i >> 5] |= (str.charCodeAt(i / chrsz) & mask) << (24 - i % 32);
    return bin;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a string
 */
function binb2str(bin)
{
    var str = "";
    var mask = (1 << chrsz) - 1;
    for (var i = 0; i < bin.length * 32; i += chrsz)
        str += String.fromCharCode((bin[i>>5] >>> (24 - i%32)) & mask);
    return str;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a hex string.
 */
function binb2hex(binarray)
{
    var hex_tab = hexcase ? "0123456789ABCDEF" : "0123456789abcdef";
    var str = "";
    for (var i = 0; i < binarray.length * 4; i++)
    {
        str += hex_tab.charAt((binarray[i>>2] >> ((3 - i%4)*8+4)) & 0xF) +
               hex_tab.charAt((binarray[i>>2] >> ((3 - i%4)*8  )) & 0xF);
    }
    return str;
}

/*
 * Convert an array of big-endian words to a base-64 string
 */
function binb2b64(binarray)
{
    var tab = "ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/";
    var str = "";
    for (var i = 0; i < binarray.length * 4; i += 3)
    {
        var triplet = (((binarray[i   >> 2] >> 8 * (3 -  i   %4)) & 0xFF) << 16)
                    | (((binarray[i+1 >> 2] >> 8 * (3 - (i+1)%4)) & 0xFF) << 8 )
                    |  ((binarray[i+2 >> 2] >> 8 * (3 - (i+2)%4)) & 0xFF);
        for (var j = 0; j < 4; j++)
        {
            if (i * 8 + j * 6 > binarray.length * 32) str += b64pad;
            else str += tab.charAt((triplet >> 6*(3-j)) & 0x3F);
        }
    }
    return str;
}


Toevoeging op 03/01/2012 20:51:49:

Edit: Het werkt, het moet dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
sha1(strtolower($username) . $password)
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.