short IF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

John Cena

John Cena

05/10/2010 14:08:13
Quote Anchor link
Waarom krijg ik altijd de ? terwijl $row['mother'] niet geset is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mother
= (isset($row['mother'])) ? '<tr><td>Mother:</td><td>'.$row['mother'].'</td></tr>' : '' ;            
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 03:22:56
 
Vdleije .

vdleije .

05/10/2010 14:21:30
Quote Anchor link
Om antwoord te kunnen geven op je vraag, hebben we iets meer code nodig. Het stukje waar $row wordt gedefinieerd bijvoorbeeld.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 14:22:06
Quote Anchor link
@Chi Lion
Weet je zeker dat die niet is geset? Als k je code bekijk komt het uit een database en haal je de kolom op. De variabele is wel geset, maar dan niet gevuld. Gebruik empty() in plaats van isset()
 
John Cena

John Cena

05/10/2010 14:25:09
Quote Anchor link
@Robert Deiman.
Jeps, dat zal het zijn, bedankt (A)

Toevoeging op 05/10/2010 14:28:29:

Ook hierin gaat iets dan niet goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<table>                            
'.((!empty($row['father'])) ? '<tr><td>Father:</td><td>'.$row['father'].'</td></tr>' : ''); '
'.((!empty($row['mother'])) ? '<tr><td>Mother:</td><td>'.$row['mother'].'</td></tr>' : ''); '
                                <tr>
Gewijzigd op 05/10/2010 14:28:53 door John Cena
 
- SanThe -

- SanThe -

05/10/2010 15:19:21
Quote Anchor link
Je moet als je het in een echo gebruikt het hele stuk tussen de punten ook even tussen ( haakjes ) zetten. Verder staat daar een puntkomma die daar niet hoort.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'xxxxxx' . ( (!empty($row['father'])) ? '<tr><td>Father:</td><td>'.$row['father'].'</td></tr>' : '' ) . 'xxxx';
?>
Gewijzigd op 05/10/2010 15:22:15 door - SanThe -
 
John Cena

John Cena

05/10/2010 15:31:03
Quote Anchor link
Tnx!
Gewijzigd op 05/10/2010 15:31:30 door John Cena
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/10/2010 17:20:40
Quote Anchor link
Robert Deiman op 05/10/2010 14:22:06:
@Chi Lion
Weet je zeker dat die niet is geset? Als k je code bekijk komt het uit een database en haal je de kolom op. De variabele is wel geset, maar dan niet gevuld. Gebruik empty() in plaats van isset()


Fout! Gebruik geen empty(), dat is een zinloze functie. Controleer op correcte wijze je variabelen.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/10/2010 17:24:38
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 17:20:40:
Robert Deiman op 05/10/2010 14:22:06:
@Chi Lion
Weet je zeker dat die niet is geset? Als k je code bekijk komt het uit een database en haal je de kolom op. De variabele is wel geset, maar dan niet gevuld. Gebruik empty() in plaats van isset()


Fout! Gebruik geen empty(), dat is een zinloze functie. Controleer op correcte wijze je variabelen.


In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/10/2010 17:50:27
Quote Anchor link
Quote:
In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.


En het probleem is nu juist, dat je niet weet waar je mee te maken hebt. Je weet dus ook niet wat je gaat evalueren. Dus laat empty gewoon links liggen....
Gewijzigd op 05/10/2010 17:51:16 door Noppes Homeland
 

05/10/2010 18:19:55
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 17:50:27:
Quote:
In dit geval lijkt het mij best kunnen. De var is in dit geval altijd geset en je wilt weten of er iets in zit of niet.


En het probleem is nu juist, dat je niet weet waar je mee te maken hebt. Je weet dus ook niet wat je gaat evalueren. Dus laat empty gewoon links liggen....

Probeer jij nouw java in php te krijgen?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 19:15:29
Quote Anchor link
@Noppes
Weet je wel precies wat de empty functie doet? Volgens mij niet, het is een combinatie van Isset() en !is_null() (versimpeld weergegeven)
Je controleert niet alleen of de variabele wel bestaat, maar ook gelijk of die een waarde heeft.
Na de empty weet je 2 dingen:
- De variabele bestaat
- De variabele heeft een waarde.

Wat je daarna nog aan controles wil doen, is afhankelijk van wat je verwacht dat erin hoort te staan. Daar staat empty los van.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/10/2010 19:25:21
Quote Anchor link
Herr Deiman, ik denk dat je nogmaals goed het volgende moet doornemen:
http://www.php.net/empty

Empty is niet de evaluatie voor `is leeg` - zoals de meesten, die hier op het forum huizen, denken -!!

Empty is ook niet bedoelt voor de evaluatie van `Bestaat` daar heb je isset voor!
 

05/10/2010 19:29:58
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 19:25:21:
Herr Deiman, ik denk dat je nogmaals goed het volgende moet doornemen:
http://www.php.net/empty

Empty is niet de evaluatie voor `is leeg` - zoals de meesten, die hier op het forum huizen, denken -!!

Empty is ook niet bedoelt voor de evaluatie van `Bestaat` daar heb je isset voor!

Waar is empty dan voor volgens jou?
En jij probeert dus niet java in php te krijgen (type save te werken)?
Want wat als je nou wilt weten of een variabele niet (of juist wel) een lege string (""), een 0 integer, een string met nul erin ("0"), null, false, array() of var $var?

Je hebt dit veel vaker geroepen maar iedere keer geef je geen duidelijke uitleg.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/10/2010 19:59:59
Quote Anchor link
"Waar is empty dan voor volgens jou?"
empty is nergens goed voor

"Je hebt dit veel vaker geroepen maar iedere keer geef je geen duidelijke uitleg."
uitleg geven hoef ik niet, want elk weldenkend mens kan in feite lezen wat er op php.net geschreven staat en zelf de conclusie trekken dat empty een zinloze / niet bruikbar functie is.

Lees nu eens goed wat ik post. Je weet nooit maar dan ook nooit met wat en met welke waarde je iets door empty haalt, tenzij je van te voren al vastgesteld van wat je gaat evalueren, maar welk nut heeft het dan nog het door empty te halen, want dan weet je in feite al genoeg.
 
Hipska BE

Hipska BE

05/10/2010 20:08:22
Quote Anchor link
Noppes blijkbaar heb jij echt nog niet veel ervaring op php gebied.

Ik heb vandaag meermaals de empty functie nodig gehad en wel in deze context: if(empty($array))
In dit geval is empty goed en correct bruikbaar. En ja je kan ook count gebruiken maar deze vind ik netter en is sneller.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 20:24:08
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 19:59:59:
"Waar is empty dan voor volgens jou?"
empty is nergens goed voor

"Je hebt dit veel vaker geroepen maar iedere keer geef je geen duidelijke uitleg."
uitleg geven hoef ik niet, want elk weldenkend mens kan in feite lezen wat er op php.net geschreven staat en zelf de conclusie trekken dat empty een zinloze / niet bruikbar functie is.

Lees nu eens goed wat ik post. Je weet nooit maar dan ook nooit met wat en met welke waarde je iets door empty haalt, tenzij je van te voren al vastgesteld van wat je gaat evalueren, maar welk nut heeft het dan nog het door empty te halen, want dan weet je in feite al genoeg.

Het lijkt erop dat we een empty() basher hebben. :P

Nee, nu ff serieus: Je controleert hetzelfde als met ISSET(), maar: Er komt ook bij dat er ook wordt gekeken of de variabele niet alleen maar slechts is geset, maar ook of er een waarde aan toe is gekend die anders is dan:
- Een lege string
- Een string met daarin alleen het getal 0 ($var = '0';)
- Een integer met de waarde 0
- Een boolean met de waarde false
- Een array zonder waarden
- Een null waarde
- Een variabele waaraan geen waarde is geset

Als je de vraag van de ts hier goed leest, dan haalt hij een naam op uit de database:
- Een naam is per definitie niet gelijk aan 1 van bovenstaande afgevangen waarden: Prima dus om empty() te gebruiken. Daarnaast kan je heel leuk isset() doen, maar dan, daar heb je nog niets aan want: Het komt uit de database en is in elk geval geset. Een controle dus die helemaal geen **** toevoegt, eigenlijk dus helemaal niets doet. Waarvoor wil je dan toch erop hameren dat we die isset() moeten gebruiken? Snap je zelf wel waar het over gaat? Als je het er niet mee eens bent onderbouw je mening dan eens, want nu onderbouw je niets en roep je maar wat.

Hipska BE op 05/10/2010 20:08:22:
Noppes blijkbaar heb jij echt nog niet veel ervaring op php gebied.

Ik heb vandaag meermaals de empty functie nodig gehad en wel in deze context: if(empty($array))
In dit geval is empty goed en correct bruikbaar. En ja je kan ook count gebruiken maar deze vind ik netter en is sneller.


Ook dat is een typisch voorbeeld van een nuttig gebruik van empty(); Je kan wel kijken of hij geset is, maar zonder waarden heb je nog weinig aan een $var = array(); er is geen informatie uit te halen.
Gewijzigd op 05/10/2010 20:25:11 door Robert Deiman
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/10/2010 20:26:17
Quote Anchor link
Hipska, ik denk dat jij het geschrevene maar moet terugtrekken. Ik loop al langer mee - bijna vanaf het begin - en draai elke dag programeurs de nek om als hij/zij/het de php functie empty gebruiken.

Het gebruik van empty leijd nu eenmaal tot bugs in de programatuur. Iemand die codeerd dient geen aannames te doen, zoals jij blijkbaar wel doet.

En ook jij dient beter te lezen wat ik post.



@Deiman: ook voor jouw geldt, dat je geen aannames moet doen!
Gewijzigd op 05/10/2010 20:28:37 door Noppes Homeland
 

05/10/2010 20:39:17
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 19:59:59:
"Waar is empty dan voor volgens jou?"
empty is nergens goed voor

Ok.

Noppes Homeland op 05/10/2010 19:59:59:
"Je hebt dit veel vaker geroepen maar iedere keer geef je geen duidelijke uitleg."
uitleg geven hoef ik niet, want elk weldenkend mens kan in feite lezen wat er op php.net geschreven staat en zelf de conclusie trekken dat empty een zinloze / niet bruikbar functie is.

Nee, niet iedereen hoeft dezelfde conclusie te trekken die jij trekt. En dat ligt niet aan de weldenkendheid van iemand.
Op php.net staat ook dat een variabele leeg wordt beschouwd als de variabel dus aan een van die bepaalde punten (zie php.net) voldoet. Dat staat er letterlijk.
Welke conclusie zou ik dan moeten trekken?
Verder vraag ik mij af of jij wel een vak communicatie op school hebt gehad, en of jij wel kan communiceren met je klanten. Jij gaat er namelijk vanuit dat wat jij vind, iedereen moet vinden en dat dat ook nog eens juist is.
Laat ik eens een vergelijking trekken:
Afbeelding
Die jongen hierboven is Sean Lockhart, of wel pornoster Brent Corrigan.
Als ik naar die foto kijk, van vind ik, trek ik de conclusie dat Sean Lockhart een mooie jongen is. Maar ik gok, dat jij en waarschijnlijk ook wel andere mensen, of andere mensen, hem niet per se, of gewoon, een mooie jongen vind. Dat betekend dus dat jij een andere conclusie trekt.

Omdat ik op een bepaalde manier op een conclusie ben gekomen, namelijk op de manier hoe mijn hersenen denken is het dus ook beter dat je beargumenteerd waarom jou conclusie beter is. En niet alleen lopen roepen " taalgebruik Gebruik geen empty".
Er leuk hoor, blijkbaar heb jij een allergie voor empty, maar dat helpt mij dus niet. Ik kwam op empty uit, door php.net door te lezen. Dus als jij mij verwijst naar iets, waar ik iets heb gevonden, dan ga ik gewoon door met dat te gebruiken.

Of om bij het voorbeeld Sean Lockhart te blijven, ik denk dat ik hem mooi vind doordat ik homoseksueel ben, ik vind mannen / jongens mooi. Ik denk over mannen en niet over vrouwen. Zie, dat is een hele andere gedachte stroom, en een heel andere manier van denken dan een heteroseksueel. Maar jij hoeft hem dus ook nog niet mooi te vinden. Als ik zou willen dat jij hem ook mooi gaat vinden, dan zou ik moeten uitleggen wat ik mooi aan hem vind, en jij zal dat moeten accepteren. Maar je hoeft dat dus niet per se te doen. Jij kan er bij blijven dat je meiden veel mooier vind...

Noppes Homeland op 05/10/2010 19:59:59:
Lees nu eens goed wat ik post. Je weet nooit maar dan ook nooit met wat en met welke waarde je iets door empty haalt, tenzij je van te voren al vastgesteld van wat je gaat evalueren, maar welk nut heeft het dan nog het door empty te halen, want dan weet je in feite al genoeg.

Kijk, ik heb je nu al twee keer gevraagd, probeer jij java in php te krijgen. De eerste keer heb ik dat verduidelijk door aan te geven: 'Probeer jij type safe te werken?'. Alleen heb ik daar beide keren geen antwoord op gekregen, maar volgens mij bedoel je dit wel. Zou je zo vriendelijk willen zijn om dit punt te verduidelijken, eventueel zelfs met voorbeeld?

Noppes Homeland op 05/10/2010 20:26:17:
Hipska, ik denk dat jij het geschrevene maar moet terugtrekken. Ik loop al langer mee - bijna vanaf het begin - en draai elke dag programeurs de nek om als hij/zij/het de php functie empty gebruiken.

Ik rijd iedere dag fietsers en voetgangers aan, maar dat hoeft niet te betekenen dat ik zo goed kan fietsen of dat ik alle verkeersregels ken. En je kent vast ook wel docenten bij informatica, die vertellen vaak verkeerde dingen en keuren ook dingen af, omdat zij vinden dat het fout is, maar dus niet per se is.

Noppes Homeland op 05/10/2010 20:26:17:
Het gebruik van empty leijd nu eenmaal tot bugs in de programatuur. Iemand die codeerd dient geen aannames te doen, zoals jij blijkbaar wel doet.

Zou je een voorbeeld (met code) kunnen geven wat dan fouten geeft? Of doe jij nu de aanname dat het fout loopt?

Noppes Homeland op 05/10/2010 20:26:17:
@Deiman: ook voor jouw geldt, dat je geen aannames moet doen!

Pff, blaas toch niet zo hoog van de toren, je komt nu echt omhoog gevallen en over het paard getild over...

P.S. Download Opera die heeft een woordenboek ;-)
Edit:
Img tags verkeerd


denk aan het taalgebruik a.u.b.[/modedit]
Gewijzigd op 05/10/2010 21:30:07 door Bas IJzelendoorn
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

05/10/2010 21:26:11
Quote Anchor link
@Noppes, ik ga er dus vanuit dat jij in assambly programmeert?
Heel programmeren bestaat uit het aannames doen dat je assembler jou code maar goed oppikt.
En ik weet nu zeker dat jij nooit een fout maakt in een code (dat gebeurt namelijk alleen als je aannames doet).

En welke aanname maken wij volgens jou met het gebruik van empty()?

Ik zou eerder zeggen dat je met isset() verkeerde aannames doet.
Ik maak namelijk heel vaak gebruik van variablen die null zijn.

Als ik isset gebruik, wil ik weten of die is aangemaakt, maar als hij is aangemaakt, en de waarde null heeft, dan heeft hij alsnog false terug.

Dus mensen,
Gebruik nooit ISSET!!!!!
XD
 

05/10/2010 21:28:42
Quote Anchor link
Oh, nog een aanvulling op Nico Kaag. Mensen denken ook vaak dat wanneer ze isset gebruiken dat de variabelen dan ook inhoud heeft. Maar de variabelen $blaat = ''; levert dus ook true op als die door isset wordt gehaald (terwijl die een lege string bevat).
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/10/2010 22:16:39
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 05/10/2010 20:26:17:
Hipska, ik denk dat jij het geschrevene maar moet terugtrekken. Ik loop al langer mee - bijna vanaf het begin - en draai elke dag programeurs de nek om als hij/zij/het de php functie empty gebruiken.

Het gebruik van empty leijd nu eenmaal tot bugs in de programatuur. Iemand die codeerd dient geen aannames te doen, zoals jij blijkbaar wel doet.

En ook jij dient beter te lezen wat ik post.



@Deiman: ook voor jouw geldt, dat je geen aannames moet doen!


Over het doen van aannames gesproken: Neem jij niet aan dat ik aannames doe? Wat neem ik dan volgens jou aan en waar gaat het mis. Graag wat onderbouwing, want met zulke "kort door de bocht" reacties kunnen we nogal weinig. (eigenlijk niets)
Ik vind dat het zo moet, maar je zoekt zelf maar uit waarom ik dat vind. Lekker voorbeeld voor de mensen die je de nek om draait (zoals je zelf noemt), iemand die denkt te weten hoe het hoort, geen argumenten heeft, maar ook absoluut niet luisteren wil naar de argumenten die een ander heeft.


En een aanvulling op Nico en Karl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$blaat
;
if( isset($blaat) )
{

    echo 'Variabele $blaat bestaat, maar of er inhoud inzit, ik weet het niet. Jij wel?';
}

?>


Nu kan je dit afvangen met andere functies, of niet. Er zijn situaties zat waarin je weet dat een variabele pas bruikbaar is wanneer die niet voldoet aan de empty functie. Dat is geen aanname, dat zijn bepalingen die je vantevoren weet. Waar moet mijn variabele aan voldoen, dat zijn bepalingen en geen aannames. Jij neemt aan dat bepalingen aannames zijn, (kan je het nog volgen?) en dat we ervan uitgaan dat de waarde 0 (bijvoorbeeld) nooit voorkomt.
Ik kan het je nog mooier vertellen, het is een bepaling dat je niet wil dat een bepaalde actie wordt uitgevoerd als een variabele voldoet aan één van de voorwaarden waarop empty() true terug geeft. Deze voorwaarden zijn een gegeven, en daar kan je rekening mee houden in je werk, of niet.

Even een aanname (ja, die doe ik ook wel eens) over jouw gewenste programmeerstijl:
- Jij gebruikt alleen isset() (geef je zelf aan, is een feit, de aanname moet nog beginnen)
- Naast de isset gebruik jij altijd een aantal verschillende controle functies, om na te gaan of de variabele helemaal en 100% aan jou verwachtingen voldoet.
- Deze controle functies heb je zelf samengesteld om bepaalde fouten te voorkomen en je verwacht ook dat iedereen op jou manier werkt.
- Je roept dat je vanaf het begin mee gaat, wil dat zeggen dat je het beter weet dan mensen die minder lang meelopen, maar misschien wel 10 keer sneller en beter werken/ redeneren/ leren en logischer na kunnen denken dan jij?
- Je roept dat we geen aannames mogen doen-> Waar jij de fout al ingaat, want je neemt aan (is een aanname!) dat wij aannames doen. Het gaat hier fout in je denkpatroon, omdat we gewoon duidelijke afspraken en redeneringen hebben waardoor bepaalde zaken wel en of niet kunnen.

Simpel voorbeeld:
We hebben een tekstveldje waarin een waarde moet. Dit staat vrij in te vullen, maar het moet wel een echte waarde bevatten waar we wat mee kunnen. -> 0, willen we niet zien, false, willen we niet, null, willen we niet, geen waarde willen we niet.
Jij zou:
- controleren of die bestaat, controleren of het gelijk is (===) aan 0, false, null of wat dan ook. Allemaal losse controles. Empty() is alles in 1, waarom dan niet gebruiken. Als je mij en iedereen die erom vraagt nu eens met een redenatie kan uitleggen waarom empty() in álle situaties (dit insinueer jij namelijk met je reactie(s)) niet goed is om te gebruiken, dan kunnen we er misschien wat van accepteren. Nu is het alleen maar, "niet gebruiken en ik weet het beter want (schijnbaar) ik ben ouder dan jullie, en werk langer met de taal". (waarvan ik ten opzichte van een aantal mensen hier wel heeel sterk mijn twijfels heb.

Ten slotte: Ik wil je iig niet als manager hebben, en ik kan me zo indenken de mensen die jij denkt de les te lezen ook niet. Een fatsoenlijke discussie vanuit redeneringen en bepaalde denkpatronen zal je met jou niet kunnen maken, zo lijkt het. Het is zo omdat jij het vind, niet omdat er een redenatie achter zit, niet omdat je een goede onderbouwing hebt, maar omdat jij het wilt. Gefeliciteerd, je hebt zojuist mijn langste post in een jaar uitgelokt, waarin ik eigenlijk geen uitleg geef over de taal of iemand probeer te helpen. (niet dat je daar trots op moet zijn overigens)
Gewijzigd op 05/10/2010 22:19:36 door Robert Deiman
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.