Simpele taal array werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2020 11:36:17
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een tijdje niet geprogrammeerd en loop nu eventjes vast.

Ik heb een functie welke mij de domein extensie doorgeeft en op basis daarvan include ik in de index.php een taalbestand daar ik 14 domeinen heb welke elk een andere taal moeten weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function getDomainLanguage()
       {
      
               // language selector
 
      $domain = strrchr (strtolower($_SERVER['HTTP_HOST']), ".");
      $domainExtension = substr($domain, strpos($domain, '.') + 1);
            
      
    switch ($domainExtension) {
        case "nl":
            include './languages/nl.php';
            break;
        case "be":
            include './languages/be.php';
            break;
        case "com":
            include './languages/en.php';
            break;
        default:
           include './languages/en.php';
    }
           }


In het taalbestand staat een array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

 /* Dutch language configuration */
  $lang = array (

        
  'title' => "this is a title",
  'welcome' => "Hello world",
  'language' => "The language page is in English",
  'en' => "English",
  'es' => "Spanish",
  'fr' => "French",
     );

 
  
 
 ?>


In een test.php bestand welke door de index geladewn wordt zou je denken dat je toegang hebt tot de taal array via: echo $lang['title']; maar helaas geeft die blanco.

Als ik rechtstreeks het taalbestand include in de test.php heb ik wel toegang, waar gaat het mis?

Mvg Furio
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:41:07
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 12:29:05
Quote Anchor link
Je doet je include in de function getDomainLanguage(). Binnen die functie is de variabele $lang dus bekend. Daarbuiten niet. Wil je 'm erbuiten dus ook gebruiken, dan moet je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function getDomainLanguage(){
  global $lang; // <-- deze toevoegen

  //rest van code

}

?>


Overigens is include en globale variabelen meestal de eerste aanzet tot spaghetti (het zou bijvoorbeeld mooier zijn als de $lang een property van een object was), maar als het je probleem oplost ...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2020 12:39:43
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 02/06/2020 12:29:05:
Je doet je include in de function getDomainLanguage(). Binnen die functie is de variabele $lang dus bekend. Daarbuiten niet. Wil je 'm erbuiten dus ook gebruiken, dan moet je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function getDomainLanguage(){
  global $lang; // <-- deze toevoegen

  //rest van code

}

?>


Overigens is include en globale variabelen meestal de eerste aanzet tot spaghetti (het zou bijvoorbeeld mooier zijn als de $lang een property van een object was), maar als het je probleem oplost ...


Bedankt voor je reactie, dit lost het "probleem" inderdaad op! Hartelijk dank. OOP programmeren kan ik helaas niet, ik probeer het zo logisch/overzichtelijk mogelijk te houden op mijn eigen manier. Mapje met languages, functie om de taal voor het domein te pakken en de variablen gebruiken in de html voor de weergave.

Klopt het trouwens dat je wel in test.php of elk ander bestand ook de global $lang moet toevoegen alvorens het werkt?

Kan ik wel de variablen overschrijven bij een loop wat bij een constante niet werkt daarom had ik voor variablen gekozen.
Gewijzigd op 02/06/2020 12:42:55 door Furio Scripting
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 13:11:46
Quote Anchor link
Als een globale variabele nog niet bestaat, dan bestaat ie direct na de global regel wel (default met een waarde null). Je hoeft 'm dus niet eerst "aan te maken" om 'm pas daarna via global binnen te kunnen harken (maar het mag/kan wel; liefst met een stukje commentaar er bij; dat is logischer dan dat ie opeens zomaar "uit de lucht komt vallen").
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2020 16:20:31
Quote Anchor link
Furio Scripting op 02/06/2020 12:39:43:
Kan ik wel de variablen overschrijven bij een loop wat bij een constante niet werkt daarom had ik voor variablen gekozen.

Je kunt prima eerst uitrekenen wat de taal zou moeten zijn en dit dan eenmalig toekennen aan een constante?

Het berekenen van de taal en het vervolgens includen van een of meer taalbestanden staat in principe ook los van elkaar. Dit hoef je dus niet per se te combineren.

Wanneer je geen OOP gebruikt zou je ook in een soort van initialisatieroutine alles uit kunnen schrijven, voorzien van commentaar uiteraard. Hiervoor allemaal parameterloze functies introduceren, het kan, maar het voegt niet zoveel toe, want die code moet je dan vervolgens weer op andere plekken gaan zoeken.

In plaats van HTTP_HOST kun je misschien ook beter SERVER_NAME gebruiken. Alle HTTP-directives worden volgens mij verstrekt via de browser dus deze zijn niet echt 100% betrouwbaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// mapping of domain extensions to supported languages
// these language settings should be pulled from some config

$languages = array(
    'nl'  => 'nl',
    'be'  => 'be',
    'com' => 'en',
);

$defaultLanguage = 'en';

$tld = substr(strrchr($_SERVER['SERVER_NAME'], '.'), 1);
$language = array_key_exists($tld, $languages) ? $languages[$tld] : $defaultLanguage;
define('MY_LANGUAGE', $language);
?>

Vervolgens kun je MY_LANGUAGE gebruiken voor het includen/requiren van (taal)bestanden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 17:32:07
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik nogal een fan van de ?? operator en regular expressions en one-liners, dus ik kon het niet laten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
define('MY_LANGUAGE',$languages[preg_replace('/^.*\\./','',$_SERVER['SERVER_NAME'])] ?? $defaultLanguage);

Maar "misschien" is bovenstaande code van Thomas toch iets duidelijker in eerste oogopslag ... ;-)
Gewijzigd op 02/06/2020 17:36:34 door Rob Doemaarwat
 
Jan R

Jan R

02/06/2020 18:18:07
Quote Anchor link
off topic
Gezien je spreekt over taalbestand.
ik weet niet of je het weet maar .be staat voor België en hier hebben we 3 talen
Nederlands, Frans en Duits.

Ook in Nederland zijn er 2 talen. Fries wordt nogal vergeten.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/06/2020 18:43:48
Quote Anchor link
Dan testen op .frl extensie
https://nl.wikipedia.org/wiki/.frl

En waarom heeft Wallonie geen eigen TLD?
https://www.dnsbelgium.be/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2020 19:37:41
Quote Anchor link
Daarom is het misschien handig om van de taal op grond van TLD af te kunnen wijken. Je zou bijvoorbeeld op een NL domein expliciet Engels in kunnen stellen.

Dit sla je dan bijvoorbeeld op in een cookie ofzo, maar ook dat kun je opnemen / verder verwerken in de bovenstaande logica voor de taalselectie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 22:31:35
Quote Anchor link
Of je kijkt gewoon naar $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

//HTTP_ACCEPT_LANGUAGE bij mij "nl-NL,nl;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7"

if(preg_match_all('/[a-z]{2}/',$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],$matches))
  foreach($matches[0] as $match) if(in_array($match,$languages)){
    $language = $match;
    break;
  }


die($language); //bij mij "nl"


?>
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2020 23:01:27
Quote Anchor link
en wat doet de strpos functie voor domein.co.uk ? (gaat nog over de oorspronkelijke opzet van TS)
 
Jan R

Jan R

03/06/2020 22:41:09
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 02/06/2020 18:43:48:
En waarom heeft Wallonie geen eigen TLD?
https://www.dnsbelgium.be/

te gierig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.