Simpele taal switch?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een website die in 2 talen moet komen.

2 linkjes NL en EN.
De default taal is NE.

Bij NE moet ie de Nederlandse tekst echo'en.
Bij EN moet ie logischerwijs de Engelse tekst echo'en.

Kan dit zonder de pagina te refreshen?
Kan iemand mij met een opzetje van een script de goede richting induwen, ik heb al gegoogle'd, maar kom er niet echt uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 00:26:29
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 19:28:00
Quote Anchor link
Het zóú zonder refresh kunnen maar dit is lelijk en slechte code.

Maar waarom is de pagina refreshen zo moeilijk dan? Elke user is gewend dat een pagina opnieuw moet laden als je een andere taal kiest..
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:47:00
Quote Anchor link
Omdat er een flash onderdeel op de website zit die niet gerefreshed mag worden... :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
Pagina mag trouwens wel refreshen, want volgens mij kan ik niet echt op een goede manier flashvars doorgeven zonder te refreshen.

Heeft iemand een voorbeeld script of een link naar een tutorial?
Dank.
 
Computer

Computer

10/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Één ding is zeker, hij kan niet achteraf iets anders echoën als de pagina al geladen is, of je zou AJAX moeten gebruiken.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 23:48:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit. Hoe kan ik met een linkje de $lang veranderen naar 'en'?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $lang
= 'nl';

    if ($lang == 'nl')
      echo "nederlands";
    else
    echo "engels";

?>
 
Leon

Leon

10/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
ik zou voor dit doel $_GET gebruiken; probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

          # Instellen als NL
          $_GET['lang'] == "nl";
           echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         # Instellen voor NL (opnieuw, maar moet)
         echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

          # Instellen als EN
          echo "engels";
      }

# En als je het wil linken:
  <a href="naam_pagina.extentie?lang=*">Asteriks is moet de taal worden....</a>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 00:28:00
Quote Anchor link
Dank. Hier kan ik wel wat mee!
Thanks! :)
 
Producted

Producted

11/01/2010 13:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// GET oid om te bepalen welke taal het is
$lang = "nl";
// Checks of de taal wel bestaat
require_once("lang/" . $lang . "lang.php");

echo $welcome . "<p />";
echo $bye . "<p />";
?>


___
nl.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welkom op mijn website!";
$bye = "Veel plezier nog!";
?>

___
en.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welcome on my website!";
$bye = "Have a nice day!";
?>


Je kan de zinnen etc natuurlijk ook in een array opslaan, XML bestand w/e.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Producted
 

11/01/2010 13:44:00
Quote Anchor link
Wellicht is het dan ook handig om maar gelijk een template te nemen. Alles in variabelen zetten is ook niet alles.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 17:34:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo.
Alleen is het zo niet echt Google friendly denk ik?
Misschien dan toch maar alle tekst echo'n inplaats van een file includen waar de tekst in staat?

De include tekst file is toch maar 3kb.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

print '<div id="tekstKader">';
        include 'en.php';
        print '</div>';      }
# En als je het wil linken:

?>
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:21:00
Quote Anchor link
Pff, als ik alle tekst echo ipv in een aparte file wordt het wel erg onoverzichtelijk.

In bovenstaande code heb ik dus "nl.php".

Als een bezoeker via Google of direct naar http://www.url.nl/nl.php gaat moet ie naar http://www.url.nl geredirect worden. Kan dit? Zo ja, heeft er iemand een voorbeeld?

Mijn dank is groot :)
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:23:00
Quote Anchor link
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.
 
Pim -

Pim -

11/01/2010 19:22:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wil je niet zo veel text in beide talen, als het vooral om je flash app gaat. Dan kan je het best JS gebruiken om te switchen, zonder AJAX. Je laadt dus alle data vooraf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
In de head
<script type="text/javascript">
var langArray =
   {
      "en" : {
         "div" : "I hereby salute you",
         "par" : "Another text"
      },
      "nl" : {
         "div" : "Gegroet!",
         "par": "Nog een text"
      }
   }

function languageSwitch(lang) {
   try {
      var array = langArray[lang];
      for(id in array) {
         try {
            docuement.getElementById(id).innerHTML = array[id];
         } catch(e) {}
      }
   } catch(e) {}
}
body.onload(languageSwitch('nl'));
</script>



<a href="#" onclick="languageSwitch('en')">EN</a>
<a href="#" onclick="languageSwitch('nl')">NL</a>

<div id="div"></div>
<div id="par"></div>


Kan iemand de code aub ff nakijken, ben niet zo heel goed in JS.

Je kan het nog uitbreiden voor SEO door de taal in de anchor (na de # in de url) te zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// In de functie
window.location.hash = lang
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Producted

Producted

12/01/2010 15:21:00
Quote Anchor link
Philip schreef op 11.01.2010 18:23:
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.


Als je google friendly wilt zijn, zou het een verstandige zet zijn om de taal meta tag ook wijzigen met je PHP script.

http://www.seoconsultants.com/meta-tags/language.asp
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

12/01/2010 16:44:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.