Simpele taal switch?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een website die in 2 talen moet komen.

2 linkjes NL en EN.
De default taal is NE.

Bij NE moet ie de Nederlandse tekst echo'en.
Bij EN moet ie logischerwijs de Engelse tekst echo'en.

Kan dit zonder de pagina te refreshen?
Kan iemand mij met een opzetje van een script de goede richting induwen, ik heb al gegoogle'd, maar kom er niet echt uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:31:21
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 19:28:00
Quote Anchor link
Het zóú zonder refresh kunnen maar dit is lelijk en slechte code.

Maar waarom is de pagina refreshen zo moeilijk dan? Elke user is gewend dat een pagina opnieuw moet laden als je een andere taal kiest..
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:47:00
Quote Anchor link
Omdat er een flash onderdeel op de website zit die niet gerefreshed mag worden... :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
Pagina mag trouwens wel refreshen, want volgens mij kan ik niet echt op een goede manier flashvars doorgeven zonder te refreshen.

Heeft iemand een voorbeeld script of een link naar een tutorial?
Dank.
 
Computer

Computer

10/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Één ding is zeker, hij kan niet achteraf iets anders echoën als de pagina al geladen is, of je zou AJAX moeten gebruiken.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 23:48:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit. Hoe kan ik met een linkje de $lang veranderen naar 'en'?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $lang
= 'nl';

    if ($lang == 'nl')
      echo "nederlands";
    else
    echo "engels";

?>
 
Leon

Leon

10/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
ik zou voor dit doel $_GET gebruiken; probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

          # Instellen als NL
          $_GET['lang'] == "nl";
           echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         # Instellen voor NL (opnieuw, maar moet)
         echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

          # Instellen als EN
          echo "engels";
      }

# En als je het wil linken:
  <a href="naam_pagina.extentie?lang=*">Asteriks is moet de taal worden....</a>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 00:28:00
Quote Anchor link
Dank. Hier kan ik wel wat mee!
Thanks! :)
 
Producted

Producted

11/01/2010 13:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// GET oid om te bepalen welke taal het is
$lang = "nl";
// Checks of de taal wel bestaat
require_once("lang/" . $lang . "lang.php");

echo $welcome . "<p />";
echo $bye . "<p />";
?>


___
nl.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welkom op mijn website!";
$bye = "Veel plezier nog!";
?>

___
en.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welcome on my website!";
$bye = "Have a nice day!";
?>


Je kan de zinnen etc natuurlijk ook in een array opslaan, XML bestand w/e.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Producted
 

11/01/2010 13:44:00
Quote Anchor link
Wellicht is het dan ook handig om maar gelijk een template te nemen. Alles in variabelen zetten is ook niet alles.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 17:34:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo.
Alleen is het zo niet echt Google friendly denk ik?
Misschien dan toch maar alle tekst echo'n inplaats van een file includen waar de tekst in staat?

De include tekst file is toch maar 3kb.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

print '<div id="tekstKader">';
        include 'en.php';
        print '</div>';      }
# En als je het wil linken:

?>
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:21:00
Quote Anchor link
Pff, als ik alle tekst echo ipv in een aparte file wordt het wel erg onoverzichtelijk.

In bovenstaande code heb ik dus "nl.php".

Als een bezoeker via Google of direct naar http://www.url.nl/nl.php gaat moet ie naar http://www.url.nl geredirect worden. Kan dit? Zo ja, heeft er iemand een voorbeeld?

Mijn dank is groot :)
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:23:00
Quote Anchor link
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.
 
Pim -

Pim -

11/01/2010 19:22:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wil je niet zo veel text in beide talen, als het vooral om je flash app gaat. Dan kan je het best JS gebruiken om te switchen, zonder AJAX. Je laadt dus alle data vooraf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
In de head
<script type="text/javascript">
var langArray =
   {
      "en" : {
         "div" : "I hereby salute you",
         "par" : "Another text"
      },
      "nl" : {
         "div" : "Gegroet!",
         "par": "Nog een text"
      }
   }

function languageSwitch(lang) {
   try {
      var array = langArray[lang];
      for(id in array) {
         try {
            docuement.getElementById(id).innerHTML = array[id];
         } catch(e) {}
      }
   } catch(e) {}
}
body.onload(languageSwitch('nl'));
</script>



<a href="#" onclick="languageSwitch('en')">EN</a>
<a href="#" onclick="languageSwitch('nl')">NL</a>

<div id="div"></div>
<div id="par"></div>


Kan iemand de code aub ff nakijken, ben niet zo heel goed in JS.

Je kan het nog uitbreiden voor SEO door de taal in de anchor (na de # in de url) te zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// In de functie
window.location.hash = lang
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Producted

Producted

12/01/2010 15:21:00
Quote Anchor link
Philip schreef op 11.01.2010 18:23:
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.


Als je google friendly wilt zijn, zou het een verstandige zet zijn om de taal meta tag ook wijzigen met je PHP script.

http://www.seoconsultants.com/meta-tags/language.asp
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

12/01/2010 16:44:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.