Smarty section geeft extra loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 17:25:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer met smarty via een section mijn categorieen netjes onder elkaar te plaatsen, opzich werkt dit goed. Het probleem is echter dat hij een lege extra loop maakt en deze schopt ook(juist omdat hij leeg is) mijn opmaak in de war.

de .tpl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    <div id="categorieen">
{section name=categorie loop=$categorie}
        <div class="hoofdcategorie">
            <a href="product_overzicht.php?catid={$categorie[categorie].categorie_id}">{$categorie[categorie].categorie_naam}</a></div>
{/section}
    </div>


en hier de .php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error() );

        
        while ($rij[] = mysql_fetch_array($result))
        {        
        }
         $smarty->assign('categorie',$rij);
        
        $smarty->display('admin.tpl');


Veel code is het dus niet, maar ik snap niet hoe dit komt.

iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 10:06:58
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 20:31:37
Quote Anchor link
een waarom dan die while? enkelt en alleen om het laatste record uit het resultset te tonen?

en doodgaan doe je maar 1x, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe....
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 20:51:15
Quote Anchor link
zonder de while laat hij maar 1 resultaat zien, daarom dus.

of heb je een beter idee?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 20:57:52
Quote Anchor link
Peter kijk nu toch eens naar je code! Je toont op deze manier alleen het laatste record uit het resultset ipv van alle!

Ja, beter idee, altijd en dat is het lompe vertragende smarty laten vallen en gewoon zelf een versimple template te zoeken dan wel zelf te maken.
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:04:06
Quote Anchor link
euhm nee?

ik zei toch dat ik gewoon alle resultaten terug krijg, +1 extra.
Dus niet echt heel handig om mijn code af te kraken, terwijl je blijkbaar niet eens goed weet hoe hij werkt..
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 21:07:23
Quote Anchor link
Eens met Noppes. Deze while doet niks anders dan het laatst gevonden record pakken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($rij[] = mysql_fetch_array($result))
        {        
        }

?>
Gewijzigd op 12/10/2010 21:08:15 door - SanThe -
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:08:41
Quote Anchor link
Oke goed,

leg dan eens uit waarom ik dan wel gewoon al mijn categorieen te voorschijn krijg?
zonder while krijg ik alleen het eerste resultaat btw.
Gewijzigd op 12/10/2010 21:09:53 door Peter Weij
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 21:17:19
Quote Anchor link
Omdat het in principe slordig gescript is!

Al had je nu het volgende gepost dan had je geen commentaar gekregen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$aCategorie
= array();

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    // een while zonder acties is `zinloos`, weet zo snel niet hoe anders
    // te omschrijven

    $aCategorie[] = $row;
}


$smarty->assign('categorie',$aCategorie);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 21:19:43
Quote Anchor link
Ja wacht even. Hij vult geen var maar een array() met alle gevonden records. Sorry, niet goed gekeken.

Misschien met eerst een declaratie en dan alleen een puntkomma aan het eind dat het duidelijker is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$rij
= array();
while ($rij[] = mysql_fetch_array($result));
?>
Gewijzigd op 12/10/2010 21:23:32 door - SanThe -
 

12/10/2010 21:21:50
Quote Anchor link
Het klopt wat je doet met die while, maar dat zorgt dus ook voor de extra rij. Zie dit script, en let goed op de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
$x
= 1;
function
test()
{

    global $x;
    return $x > 10 ? false : $x++;
}

$rij = array();
while($rij[] = test())
{
}

var_dump($rij);
/* Levert:
array(11) {
  [0]=>
  int(1)
  [1]=>
  int(2)
  [2]=>
  int(3)
  [3]=>
  int(4)
  [4]=>
  int(5)
  [5]=>
  int(6)
  [6]=>
  int(7)
  [7]=>
  int(8)
  [8]=>
  int(9)
  [9]=>
  int(10)
  [10]=>
  bool(false)
}
*/

?>

Jah, vies gescript, maar duid wel aan wat er gebeurd.
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:26:17
Quote Anchor link
ok bedankt dit werkt inderdaad,

Feit is echter, dat als ik dat had gepost ik ook geen hulp nodig had gehad.

Bedankt voor de reacties, snap nu hoe ik dit in het vervolg moet aanpakken.

Cheers
Gewijzigd op 12/10/2010 21:27:25 door Peter Weij
 

12/10/2010 21:27:14
Quote Anchor link
Peter Weij op 12/10/2010 21:26:17:
ok bedankt dit werkt inderdaad,

Feit is echter, dat als ik dat had gepost ik ook geen hulp nodig had gehad.
dus.. sorry dat ik php probeer te leren...


Ik volg je hier niet...
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:27:59
Quote Anchor link
Sloeg niet op jou reactie Karl,
Noppes was gewoon een beetje bot ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.