Smarty section geeft extra loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 17:25:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer met smarty via een section mijn categorieen netjes onder elkaar te plaatsen, opzich werkt dit goed. Het probleem is echter dat hij een lege extra loop maakt en deze schopt ook(juist omdat hij leeg is) mijn opmaak in de war.

de .tpl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    <div id="categorieen">
{section name=categorie loop=$categorie}
        <div class="hoofdcategorie">
            <a href="product_overzicht.php?catid={$categorie[categorie].categorie_id}">{$categorie[categorie].categorie_naam}</a></div>
{/section}
    </div>


en hier de .php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error() );

        
        while ($rij[] = mysql_fetch_array($result))
        {        
        }
         $smarty->assign('categorie',$rij);
        
        $smarty->display('admin.tpl');


Veel code is het dus niet, maar ik snap niet hoe dit komt.

iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 00:46:09
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 20:31:37
Quote Anchor link
een waarom dan die while? enkelt en alleen om het laatste record uit het resultset te tonen?

en doodgaan doe je maar 1x, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe....
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 20:51:15
Quote Anchor link
zonder de while laat hij maar 1 resultaat zien, daarom dus.

of heb je een beter idee?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 20:57:52
Quote Anchor link
Peter kijk nu toch eens naar je code! Je toont op deze manier alleen het laatste record uit het resultset ipv van alle!

Ja, beter idee, altijd en dat is het lompe vertragende smarty laten vallen en gewoon zelf een versimple template te zoeken dan wel zelf te maken.
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:04:06
Quote Anchor link
euhm nee?

ik zei toch dat ik gewoon alle resultaten terug krijg, +1 extra.
Dus niet echt heel handig om mijn code af te kraken, terwijl je blijkbaar niet eens goed weet hoe hij werkt..
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 21:07:23
Quote Anchor link
Eens met Noppes. Deze while doet niks anders dan het laatst gevonden record pakken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($rij[] = mysql_fetch_array($result))
        {        
        }

?>
Gewijzigd op 12/10/2010 21:08:15 door - SanThe -
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:08:41
Quote Anchor link
Oke goed,

leg dan eens uit waarom ik dan wel gewoon al mijn categorieen te voorschijn krijg?
zonder while krijg ik alleen het eerste resultaat btw.
Gewijzigd op 12/10/2010 21:09:53 door Peter Weij
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 21:17:19
Quote Anchor link
Omdat het in principe slordig gescript is!

Al had je nu het volgende gepost dan had je geen commentaar gekregen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$aCategorie
= array();

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    // een while zonder acties is `zinloos`, weet zo snel niet hoe anders
    // te omschrijven

    $aCategorie[] = $row;
}


$smarty->assign('categorie',$aCategorie);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 21:19:43
Quote Anchor link
Ja wacht even. Hij vult geen var maar een array() met alle gevonden records. Sorry, niet goed gekeken.

Misschien met eerst een declaratie en dan alleen een puntkomma aan het eind dat het duidelijker is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$rij
= array();
while ($rij[] = mysql_fetch_array($result));
?>
Gewijzigd op 12/10/2010 21:23:32 door - SanThe -
 

12/10/2010 21:21:50
Quote Anchor link
Het klopt wat je doet met die while, maar dat zorgt dus ook voor de extra rij. Zie dit script, en let goed op de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
$x
= 1;
function
test()
{

    global $x;
    return $x > 10 ? false : $x++;
}

$rij = array();
while($rij[] = test())
{
}

var_dump($rij);
/* Levert:
array(11) {
  [0]=>
  int(1)
  [1]=>
  int(2)
  [2]=>
  int(3)
  [3]=>
  int(4)
  [4]=>
  int(5)
  [5]=>
  int(6)
  [6]=>
  int(7)
  [7]=>
  int(8)
  [8]=>
  int(9)
  [9]=>
  int(10)
  [10]=>
  bool(false)
}
*/

?>

Jah, vies gescript, maar duid wel aan wat er gebeurd.
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:26:17
Quote Anchor link
ok bedankt dit werkt inderdaad,

Feit is echter, dat als ik dat had gepost ik ook geen hulp nodig had gehad.

Bedankt voor de reacties, snap nu hoe ik dit in het vervolg moet aanpakken.

Cheers
Gewijzigd op 12/10/2010 21:27:25 door Peter Weij
 

12/10/2010 21:27:14
Quote Anchor link
Peter Weij op 12/10/2010 21:26:17:
ok bedankt dit werkt inderdaad,

Feit is echter, dat als ik dat had gepost ik ook geen hulp nodig had gehad.
dus.. sorry dat ik php probeer te leren...


Ik volg je hier niet...
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:27:59
Quote Anchor link
Sloeg niet op jou reactie Karl,
Noppes was gewoon een beetje bot ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.