Smarty section geeft extra loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 17:25:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer met smarty via een section mijn categorieen netjes onder elkaar te plaatsen, opzich werkt dit goed. Het probleem is echter dat hij een lege extra loop maakt en deze schopt ook(juist omdat hij leeg is) mijn opmaak in de war.

de .tpl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    <div id="categorieen">
{section name=categorie loop=$categorie}
        <div class="hoofdcategorie">
            <a href="product_overzicht.php?catid={$categorie[categorie].categorie_id}">{$categorie[categorie].categorie_naam}</a></div>
{/section}
    </div>


en hier de .php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error() );

        
        while ($rij[] = mysql_fetch_array($result))
        {        
        }
         $smarty->assign('categorie',$rij);
        
        $smarty->display('admin.tpl');


Veel code is het dus niet, maar ik snap niet hoe dit komt.

iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:15:41
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 20:31:37
Quote Anchor link
een waarom dan die while? enkelt en alleen om het laatste record uit het resultset te tonen?

en doodgaan doe je maar 1x, pas fatsoenlijke foutafhandeling toe....
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 20:51:15
Quote Anchor link
zonder de while laat hij maar 1 resultaat zien, daarom dus.

of heb je een beter idee?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 20:57:52
Quote Anchor link
Peter kijk nu toch eens naar je code! Je toont op deze manier alleen het laatste record uit het resultset ipv van alle!

Ja, beter idee, altijd en dat is het lompe vertragende smarty laten vallen en gewoon zelf een versimple template te zoeken dan wel zelf te maken.
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:04:06
Quote Anchor link
euhm nee?

ik zei toch dat ik gewoon alle resultaten terug krijg, +1 extra.
Dus niet echt heel handig om mijn code af te kraken, terwijl je blijkbaar niet eens goed weet hoe hij werkt..
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 21:07:23
Quote Anchor link
Eens met Noppes. Deze while doet niks anders dan het laatst gevonden record pakken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while ($rij[] = mysql_fetch_array($result))
        {        
        }

?>
Gewijzigd op 12/10/2010 21:08:15 door - SanThe -
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:08:41
Quote Anchor link
Oke goed,

leg dan eens uit waarom ik dan wel gewoon al mijn categorieen te voorschijn krijg?
zonder while krijg ik alleen het eerste resultaat btw.
Gewijzigd op 12/10/2010 21:09:53 door Peter Weij
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

12/10/2010 21:17:19
Quote Anchor link
Omdat het in principe slordig gescript is!

Al had je nu het volgende gepost dan had je geen commentaar gekregen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$aCategorie
= array();

while ($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    // een while zonder acties is `zinloos`, weet zo snel niet hoe anders
    // te omschrijven

    $aCategorie[] = $row;
}


$smarty->assign('categorie',$aCategorie);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 21:19:43
Quote Anchor link
Ja wacht even. Hij vult geen var maar een array() met alle gevonden records. Sorry, niet goed gekeken.

Misschien met eerst een declaratie en dan alleen een puntkomma aan het eind dat het duidelijker is.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$rij
= array();
while ($rij[] = mysql_fetch_array($result));
?>
Gewijzigd op 12/10/2010 21:23:32 door - SanThe -
 

12/10/2010 21:21:50
Quote Anchor link
Het klopt wat je doet met die while, maar dat zorgt dus ook voor de extra rij. Zie dit script, en let goed op de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
$x
= 1;
function
test()
{

    global $x;
    return $x > 10 ? false : $x++;
}

$rij = array();
while($rij[] = test())
{
}

var_dump($rij);
/* Levert:
array(11) {
  [0]=>
  int(1)
  [1]=>
  int(2)
  [2]=>
  int(3)
  [3]=>
  int(4)
  [4]=>
  int(5)
  [5]=>
  int(6)
  [6]=>
  int(7)
  [7]=>
  int(8)
  [8]=>
  int(9)
  [9]=>
  int(10)
  [10]=>
  bool(false)
}
*/

?>

Jah, vies gescript, maar duid wel aan wat er gebeurd.
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:26:17
Quote Anchor link
ok bedankt dit werkt inderdaad,

Feit is echter, dat als ik dat had gepost ik ook geen hulp nodig had gehad.

Bedankt voor de reacties, snap nu hoe ik dit in het vervolg moet aanpakken.

Cheers
Gewijzigd op 12/10/2010 21:27:25 door Peter Weij
 

12/10/2010 21:27:14
Quote Anchor link
Peter Weij op 12/10/2010 21:26:17:
ok bedankt dit werkt inderdaad,

Feit is echter, dat als ik dat had gepost ik ook geen hulp nodig had gehad.
dus.. sorry dat ik php probeer te leren...


Ik volg je hier niet...
 
Peter Weij

Peter Weij

12/10/2010 21:27:59
Quote Anchor link
Sloeg niet op jou reactie Karl,
Noppes was gewoon een beetje bot ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.