smilies en ubb

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:01:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben bezig met een vrij eenvoudig gastenboek, dit maakt gebruikt van smilies ( :) :( ;) en :@ ) maar ook van ubb code ( B I U ).

Goed, als ik het gewoon handmatig in voer in mijn veld "bericht" dan geeft hij de smilies enz mooi weer na het posten. Bij ubb het zelfde.

Nu heb ik boven mijn veld van "bericht" de smilies en de ubb images staan. nu wil ik dat als je op een smilie klikt de code van de smilie in het veld komt te staan
bv.
Emotei blij => klik => :) in het veld

Bij de ubb moet het dan bv. zijn dat als je op B drukt er [. b ] [/ b] in het veld komt te staan ( zonder spatie natuurlijk maar dat doe ik omdat anders mijn tekst hier bold word xD )

Kan iemand mij helpen hiermee ?

dank bij voor daad

MVG,
Joren

edit : ook zonder die . binnen [ ] , staat er om dat de tekst toch bold werd !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren vh
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:55:28
 
Marc

marc

29/12/2007 11:17:00
Quote Anchor link
wat dacht je van dit:
dit is de image:
<img style="cursor:hand;" src="images/b.png" alt="Text met bold" onclick="javascript:icon('bold text ')">

en dit zet je in de <head>
<script type="text/javascript">
function icon(theicon)
{
document.formulier.bericht.value += ""+theicon;
document.formulier.bericht.focus();
}
</script>

oja je formulier moet de name formulier hebben en je bericht de name bericht
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door marc
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:25:00
Quote Anchor link
Volgens mij klopt er iets niet hoor.

Stukje van mijn code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script language="JavaScript" type="text/javascript">
 function icon(theicon)
{
document.formulier.bericht.value += ""+theicon;
document.formulier.bericht.focus();
}
 </script>

Dat staat in mijn head !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img style="cursor:hand;" src="images/ubb/text_bold.png" alt="bold" onclick="javascript:icon('bold text ') /> .......';
?>

dit staat boven mijn veld van "bericht"
....... is omdat de echo nog verder door loopt ( ander images waar ik nog niets veranderd heb ! )

Al vast bedankt,
Joren

edit :
even
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
rond mijn echo gezet !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 11:26:00
Quote Anchor link
Het kan nog makkelijker. Voor de smilies voeg je een onclick attribuut aan de <img> tag van de smiley toe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="smilies/happy.png" alt="Happy Face" onclick="document.getElementById('id_van_textarea').value += ':)'" />

Voor de UBB tags zou je eens naar onderstaand voorbeeld kunnen kijken. Die javascript oplossing werkt ook als je een stuk tekst selecteert, de tags worden er dan omheen geplaatst:

UBB tags toevoegen aan textarea
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:27:00
Quote Anchor link
Ik ga er even naar kijken blanche ;) lijkt me nog eenvoudiger dan hier boven !
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="images/smilies/blij.gif" alt="blij" onclick="document.getElementById('bericht').value += ':)'" />


doe ik nu maar dan geeft hij een witte pagina.

hier onder even mijn hele form

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//het formuliertje
        echo '<form action=" '.$_SERVER['PHP_SELF'].' " method="post">';
                echo '<table border="0">';
                echo '<tr>';
           echo '<td> naam :</td> <td><input type="text" name="naam" size="30"></td><br />';
                   echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td>e-mail : </td><td><input type="text" name="mail" size="30"></td><br />';
                echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td> </td><td><img src="images/smilies/blij.gif" alt="blij" onclick="document.getElementById(\'bericht\').value += \':)\'" /> <img src="images/smilies/droevig.gif" alt="droevig" /> <img src="images/smilies/knipoog.gif" alt="knipoog" /> <img src="images/smilies/boos.gif" alt="boos" /><br />';
            echo '<img src="images/ubb/text_bold.png" alt="bold" /> <img src="images/ubb/text_italic.png" alt="schuin" /> <img src="images/ubb/text_underline.png" alt="onderlijnd" /></td><br />';
                echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td>Bericht :</td><td> <textarea name="bericht" rows="10" cols="20"></textarea></td><br />';
                echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td> </td><td><input type="submit" name="submit" value="Versturen"></td>';
                echo '</tr>';
                echo '</table>';
        echo '</form>';
?>


Al vast bedankt
Joren

Edit:

Als ik dat stukje van onclick ... verwijder krijg ik terug mijn gastenboek te zien.
Geen errors als het er wel staat, gewoon witte pagina !


Edit:

code block 2 geupdate !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2007 11:38:00
Quote Anchor link
De enkele quotes even escapen.
getElementById('bericht').value
dus
getElementById(\'bericht\').value
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 11:38:00
Quote Anchor link
Als je het binnen php gaat echoën moet je de enkele quotes van javascript wel even escapen. Dus op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
onclick="document.getElementById(\'berich\').value += \':)\'"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:42:00
Quote Anchor link
ow oke dat wist ik niet, hij geeft de pagina nu goed weer maar als ik op de smilie klik dan komt er niets in het veld bericht !
Voor mijn code kijk je hier boven even ik update hem zo ( 20 sec na deze post )

al vast bedankt
joren
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2007 11:46:00
Quote Anchor link
Die onclick staat maar bij één image.
 
Marc

marc

29/12/2007 11:46:00
Quote Anchor link
ff een vraagje waarom echo je jou formulier je kunt de php tags toch ook ff sluiten
dat lijkt mij wat makkelijke en overzichtelijke
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door marc
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:48:00
Quote Anchor link
@Santhe ja dat weet ik, dat doe ik omdat ik eerst wil zien of het werkt !

@marc

Geprobeert maar dan ging er wat mis. Dus laat ik het zo !
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 11:50:00
Quote Anchor link
Geef je textarea uiteraard wel even een id mee met de waarde 'bericht'. Anders gaat het inderdaad niet werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<td>Bericht :</td><td> <textarea id="bericht" name="bericht" rows="10" cols="20"></textarea></td><br />';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/12/2007 11:51:00
Quote Anchor link
Moet onclick niet onClick zijn?
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 11:52:00
Quote Anchor link
Mooi dat werkt al, thx thx !

Enkel nu ik een id heb gegeven aan mijn textarea word de kleur van het vak grijs ? gewoon even een div maken in mijn style met een andere kleur ?

Nu ga ik even naar die tut van je kijken blanche voor de ubb
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Dat de textarea grijs wordt, wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat jij in je css een style hebt opgenomen voor #bericht. Je zou je textarea natuurlijk ook een ander id kunnen geven...
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 12:03:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan blanche en dat was inderdaad het probleem. De output van mijn database , het stukje bericht daarvan heeft die achtergrondkleur.

Maar ik heb een vraagje over dat stukje van ubb .
Ik zet in mijn head wat jij doet. Wel even wat gewijzigd , linebreak weg. maar nu zie ik dat jij het doet met een form en en input type="button" .
Is er geen mogelijkheid dat dit gewoon met mijn images kan ?

dat ik het bv. ook gewoon via een id gaat of zo

Dank,
Joren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 12:06:00
Quote Anchor link
Het kan zeker ook met afbeeldingen. Zoals je ziet krijgen mijn buttons allemaal een id mee. Als jij hetzelfde id aan jouw afbeeldingen meegeeft, is er niets aan de hand...

ps. Offtopic: wel grappig trouwens om eens een naamgenoot tegen te komen (ik heet ook Joren). Dat heb ik niet vaak...
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 12:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/ubb/text_bold.png" alt="bold" id="bold" /> <img src="images/ubb/text_italic.png" alt="schuin" id="italic" /> <img src="images/ubb/text_underline.png" alt="onderlijnd" id="underline" /></td><br />';
?>


heb ik nu maar hij doet het niet hoor.
Ik post even het stukje van je script dat ik heb aangepast.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$('bold').addEvent('click', makeBold);
            $('italic').addEvent('click', makeItalic);
            $('underline').addEvent('click', makeUnderline);
            $('link').addEvent('click', makeLink);

link word wel niet gebruikt.

Als ik nu klik op bv. bold dan word er niets in het vak bericht geplaatst.

Al vast bedankt als je ziet wat ik toch nog mis doe.
Joren

offtopic

Ja ik kom het ook niet vaak tegen, dat je joren heet wist ik al een tijdje heb je vroeger ( maandje terug ) ook al eens in een topic gezegt xD

Edit:

ik ga even eten, tot zo !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Als je de Javascript uit mijn voorbeeld wilt gebruiken, moet je ook wel even de MooTools library in je script includen.

Deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script type="text/javascript" src="../../inc/mootools.js"></script>

mag dus niet ontbreken in je head. Natuurlijk moet je de src wel even aanpassen naar je eigen situatie. Het betreffende JS bestand heb ik hier online staan...

ps. Dat stukje code dat je nu gepost hebt, hangt enkel een aantal functies aan het onclick event van die elementen. Die functies kun je ook in het voorbeeld vinden, die moet je dus ook in je script opnemen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Oke ik ga even dat bestandje includen !

Oke ik kijk even in het voorbeeld

Edit:

Dat oneclickevent vind ik toch nergens terug hoor :s

Het stukje is geinclude


thx al
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.