smilies en ubb

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 12:41:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat oneclickevent vind ik toch nergens terug hoor :s

Dat is dit gedeelte:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('bold').addEvent('click', makeBold);

Vertaald: aan het element met id 'bold' voeg je een onclick event toe waarbij de functie makeBold() aangeroepen wordt.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 02:56:18
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 12:43:00
Quote Anchor link
Wel ja dat staat dus in mijn script, wat moet ik dan doen in mijn image ? ik heb NUL verstand van javascript

edit :
met mijn script bedoel ik in mijn bestand, want het is jouw script xD
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 12:48:00
Quote Anchor link
In je image verder niets, behalve het id de waarde 'bold' geven. Die regel javascript voegt er dan een onclick event aan toe.

Wat je wel nog moet doen, is minimaal de functie makeBold() en getSel() overnemen. Deze laatste zorgt ervoor dat bepaald wordt of er iets geselecteerd is. De functie makeBold() plaatst vervolgens de gewijzigde tekst in de textarea.

De functie makeBold() zul je waarschijnlijk wel nog even aan moeten passen. Ik gebruik namelijk het id 'tekst' voor mijn textarea. Overal waar dus $('tekst') staat, zul je dat naar je eigen id moeten aanpassen...
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 12:55:00
Quote Anchor link
Noem mij maar dom want ik snap je niet :s

ik stuur even het stukje van makebold() en getsel() en van mijn gehele form

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
function getSel (e)
        {
            if(navigator.appName == 'Microsoft Internet Explorer')
            {
                if(document.selection)
                {
                    return document.selection.createRange().text;
                }
            }
            else
            {
                return (e.value).substring(e.selectionStart, e.selectionEnd);
            }
        }
        
        function makeBold ()
        {
            var selected = getSel($('tekst'));
            if(selected.length > 0)
            {
                $('tekst').value = $('tekst').value.replace(selected, '[b]'+selected+'[/b]');
            }
            else
            {
                $('tekst').value += '[b][/b]';
            }
            $('tekst').focus();    
        }


en nu mijn form nog

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//het formuliertje
        echo '<form action=" '.$_SERVER['PHP_SELF'].' " method="post">';
                echo '<table border="0">';
                echo '<tr>';
           echo '<td> naam :</td> <td><input type="text" name="naam" size="30"></td><br />';
                   echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td>e-mail : </td><td><input type="text" name="mail" size="30"></td><br />';
                echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td> </td><td><img src="images/smilies/blij.gif" alt="blij" onclick="document.getElementById(\'bericht_vak\').value += \':)\'" /> <img src="images/smilies/droevig.gif" alt="droevig" onclick="document.getElementById(\'bericht_vak\').value += \':(\'" /> <img src="images/smilies/knipoog.gif" alt="knipoog" onclick="document.getElementById(\'bericht_vak\').value += \';)\'" /> <img src="images/smilies/boos.gif" alt="boos" onclick="document.getElementById(\'bericht_vak\').value += \':@\'"/><br />';
            echo '<img src="images/ubb/text_bold.png" alt="bold" id="bold" /> <img src="images/ubb/text_italic.png" alt="schuin" id="italic" /> <img src="images/ubb/text_underline.png" alt="onderlijnd" id="underline" /></td><br />';
                echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td>Bericht :</td><td> <textarea id="bericht_vak" name="bericht" rows="10" cols="20"></textarea></td><br />';
                echo '</tr>';
                echo '<tr>';
            echo '<td> </td><td><input type="submit" name="submit" value="Versturen"></td>';
                echo '</tr>';
                echo '</table>';
        echo '</form>';
?>


Ik dank je hard vinTage maar zou je even kunnen wijzigen in bovenstaande codes wat je juist bedoelt !
thx thx thx

joren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 13:06:00
Quote Anchor link
Het enige dat je moet veranderen is $('tekst') in de makeBold() functie. Dit verander je in $('bericht_vak').
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 13:24:00
Quote Anchor link
Dat deed ik zo net maar dat werkt niet hoor.

Misschien even een linkje !
http://www.selectusedcars.be/joren/gastenboek.php
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 13:38:00
Quote Anchor link
De functie makeUnderline() bestaat niet in je javascript, daardoor krijg je een foutmelding en wordt de rest niet uitgevoerd. Haal die regel eens tijdelijk weg, en probeer het nog eens...

ps. Verder moet je natuurlijk wel alle versies van $('tekst') vervangen door $('bericht_vak'), niet alleen de eerste.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 13:40:00
Quote Anchor link
Geen verschil hoor.

edit : je ps. heb ik ook gedaan, geen verschil !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door joren vh
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 14:25:00
Quote Anchor link
$('link') bestaat ook nog niet, dus ook die regel geeft een foutmelding...
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 14:54:00
Quote Anchor link
heb ik ook even verwijderd maar nog blijkt hij het niet te doen.

Offtopic:


phphulp laat niet in Firefox bij mij , hij blijft maar laden. Ik open in IE7 en het gaat wel !
Nog iemand dit probleem ?

 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Ik zie nog genoeg keer $('tekst') in je broncode voorkomen hoor. Je moest ze allemaal aanpassen...
 
Joren vh

joren vh

29/12/2007 15:29:00
Quote Anchor link
Oke blanche dat was het probleem dus.

Ik dank je zeer hard voor je hulp.
Bedankt !

Joren
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.