[SOLVED] [AJAX] Simple Validation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »
Usso Apury

Usso Apury

25/02/2011 13:16:54
Quote Anchor link
Hallo,

Afgelopen dagen heb ik Simple Validation van Insanity Ville in mijn website geïntegreerd.

Het werkte prima, nu heb ik daarnaast op dezelfde pagina Modalbox van okunet.ru geïntegreerd. Modalbox werkt prima, maar nu doet de Simple Validation het niet meer.

Chrome en Firebug geven dit terug:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Uncaught TypeError: Cannot call method 'blur' of null
jQuery.jQuery.extend._Deferred.deferred.resolveWithjquery.js:869
jQuery.jQuery.extend.readyjquery.js:420
jQuery.DOMContentLoadedjquery.js:1055


Conflicteren deze scripts met elkaar, of doe ik iets anders fout.

Alvast bedankt,

Usso

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
$(document).ready(function() {
    var checkUser = function (username) {
        //remove all the class add the messagebox classes and start fading
        $("#msgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var username = $('#naam').val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'username', user: username},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#msgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Gebruikersnaam bestaat al!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#msgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Gebruikersnaam is beschikbaar!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
    }
    var checkSite = function (username) {
        //remove all the class add the messagebox classes and start fading
        $("#smsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var snaam = $('#snaam').val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'snaam', site: username},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#smsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Sitenaam bestaat al!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#smsgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Sitenaam is beschikbaar!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
    }
    
    var checkPass = function (password) {
        $("#pmsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var password = $('#pass').val();
        var cpassword = $('#passc').val();
        if((password != cpassword) || (password == "")) {
            $("#pmsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                //add message and change the class of the box and start fading
                $(this).html('Wachtwoorden kloppen niet!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
            });
        }
        else {
            $("#pmsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                //add message and change the class of the box and start fading
                $(this).html('Wachtwoord OK!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);
            });    
        }        
    }
    var checkEmail = function (email) {
        $("#emsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var email = $("#email").val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'email', emailAddress: email},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Dit email-adres is al gekoppeld aan een gebruiker!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else if(data=='invalid') { //if username not avaiable
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Dit email-adres is niet geldig!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Email-adres OK!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
        
        
    }
    $("#naam").blur(checkUser);
    $("#snaam").blur(checkSite);
    $("#passc").blur(checkPass);
    $("#email").blur(checkEmail);
});    

function schakel(bla) {
    if(bla == "1") {
        var blas    = "result";
        var blad    = "form";
    }else {
        var blas    = "form";
        var blad    = "result";
    }
    
        var show    = document.getElementById(blas);    
        var hide    = document.getElementById(blad);

        hide.style.display = 'none';
        show.style.display = 'block';
}


ps: het gaat om regel 96...
ps2: Firebug geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$("#naam") is null
$("#naam").blur(checkUser);


NB: Simple Validation heeft gewerkt!
Gewijzigd op 25/02/2011 22:56:11 door Usso Apury
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 02:29:01
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/02/2011 14:21:03
Quote Anchor link
Ja, 't moet zijn dat $("#naam") (en dus <input id="naam">) niet bestaat
 
Usso Apury

Usso Apury

25/02/2011 14:54:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form method="post">
<table width="930px">
  <tr><td width="150px">Naam:</td><td width="150px"><input type="tekst" name="naam" id="naam" value="<?=$naam; ?>"></td><td><span id="msgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pass" id="pass"></td><td><i>Zorg voor een <u>sterk</u> wachtwoord!</i></td></tr>
  <tr><td>Herhaal WW:</td><td><input type="password" name="passc" id="passc"></td><td><span id="pmsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Geslacht:</td><td><select name="geslacht"><option value="m">Man</option><option value="v">Vrouw</option></select></td><td></td></tr>                        
  <tr><td>Email-adres:</td><td><input type="tekst" name="email" id="email" value="<?=$email; ?>"></td><td><span id="emsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Site-naam:</td><td><input type="tekst" name="snaam" id="snaam" value="<?=$sitenaam; ?>"></td><td><span id="smsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td colspan="3">Ik ga akkoord met de <a href="voorwaarden.html" onclick="Modalbox.show(this.href, {title: 'Voorwaarden CJtoHost.co.cc', width: 680}); return false;">voorwaarden</a>... <input type="checkbox" onclick="this.disabled=true; document.getElementById('s').disabled=false;"></tr>
  <tr><td></td><td><input type="submit" name="registreren" id="s" value="Account aanmaken" disabled></td><td></td></tr>
</table>
</form>

Zie boven, die bestaat...

Toevoeging op 25/02/2011 22:55:25:

Fixed!

Ik heb het volgende regeltje boven mijn .js bestand gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $j = jQuery;


Dus toch 2 conflicterende libraries.

Toch bedankt!
Gewijzigd op 25/02/2011 22:55:48 door Usso Apury
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.