[SOLVED] [AJAX] Simple Validation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Usso Apury

Usso Apury

25/02/2011 13:16:54
Quote Anchor link
Hallo,

Afgelopen dagen heb ik Simple Validation van Insanity Ville in mijn website geïntegreerd.

Het werkte prima, nu heb ik daarnaast op dezelfde pagina Modalbox van okunet.ru geïntegreerd. Modalbox werkt prima, maar nu doet de Simple Validation het niet meer.

Chrome en Firebug geven dit terug:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
Uncaught TypeError: Cannot call method 'blur' of null
jQuery.jQuery.extend._Deferred.deferred.resolveWithjquery.js:869
jQuery.jQuery.extend.readyjquery.js:420
jQuery.DOMContentLoadedjquery.js:1055


Conflicteren deze scripts met elkaar, of doe ik iets anders fout.

Alvast bedankt,

Usso

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
$(document).ready(function() {
    var checkUser = function (username) {
        //remove all the class add the messagebox classes and start fading
        $("#msgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var username = $('#naam').val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'username', user: username},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#msgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Gebruikersnaam bestaat al!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#msgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Gebruikersnaam is beschikbaar!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
    }
    var checkSite = function (username) {
        //remove all the class add the messagebox classes and start fading
        $("#smsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var snaam = $('#snaam').val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'snaam', site: username},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#smsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Sitenaam bestaat al!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#smsgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Sitenaam is beschikbaar!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
    }
    
    var checkPass = function (password) {
        $("#pmsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var password = $('#pass').val();
        var cpassword = $('#passc').val();
        if((password != cpassword) || (password == "")) {
            $("#pmsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                //add message and change the class of the box and start fading
                $(this).html('Wachtwoorden kloppen niet!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
            });
        }
        else {
            $("#pmsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                //add message and change the class of the box and start fading
                $(this).html('Wachtwoord OK!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);
            });    
        }        
    }
    var checkEmail = function (email) {
        $("#emsgbox").removeClass().addClass('messagebox').text('Moment...').fadeIn("slow");
        var email = $("#email").val();
        $.post(
            "validate.php",
            {check: 'email', emailAddress: email},
            function(data) {
                if(data=='no') { //if username not avaiable
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Dit email-adres is al gekoppeld aan een gebruiker!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else if(data=='invalid') { //if username not avaiable
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() { //start fading the messagebox
                        //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Dit email-adres is niet geldig!').addClass('messageboxerror').fadeTo(900,1);
                    });        
                  }
                  else {
                      $("#emsgbox").fadeTo(200,0.1,function() {  //start fading the messagebox
                          //add message and change the class of the box and start fading
                          $(this).html('Email-adres OK!').addClass('messageboxok').fadeTo(900,1);    
                    });
                  }
            }            
        )
        
        
    }
    $("#naam").blur(checkUser);
    $("#snaam").blur(checkSite);
    $("#passc").blur(checkPass);
    $("#email").blur(checkEmail);
});    

function schakel(bla) {
    if(bla == "1") {
        var blas    = "result";
        var blad    = "form";
    }else {
        var blas    = "form";
        var blad    = "result";
    }
    
        var show    = document.getElementById(blas);    
        var hide    = document.getElementById(blad);

        hide.style.display = 'none';
        show.style.display = 'block';
}


ps: het gaat om regel 96...
ps2: Firebug geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$("#naam") is null
$("#naam").blur(checkUser);


NB: Simple Validation heeft gewerkt!
Gewijzigd op 25/02/2011 22:56:11 door Usso Apury
 
PHP hulp

PHP hulp

25/05/2024 18:37:29
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/02/2011 14:21:03
Quote Anchor link
Ja, 't moet zijn dat $("#naam") (en dus <input id="naam">) niet bestaat
 
Usso Apury

Usso Apury

25/02/2011 14:54:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form method="post">
<table width="930px">
  <tr><td width="150px">Naam:</td><td width="150px"><input type="tekst" name="naam" id="naam" value="<?=$naam; ?>"></td><td><span id="msgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Wachtwoord:</td><td><input type="password" name="pass" id="pass"></td><td><i>Zorg voor een <u>sterk</u> wachtwoord!</i></td></tr>
  <tr><td>Herhaal WW:</td><td><input type="password" name="passc" id="passc"></td><td><span id="pmsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Geslacht:</td><td><select name="geslacht"><option value="m">Man</option><option value="v">Vrouw</option></select></td><td></td></tr>                        
  <tr><td>Email-adres:</td><td><input type="tekst" name="email" id="email" value="<?=$email; ?>"></td><td><span id="emsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td>Site-naam:</td><td><input type="tekst" name="snaam" id="snaam" value="<?=$sitenaam; ?>"></td><td><span id="smsgbox" style="display:none"></span></td></tr>
  <tr><td colspan="3">Ik ga akkoord met de <a href="voorwaarden.html" onclick="Modalbox.show(this.href, {title: 'Voorwaarden CJtoHost.co.cc', width: 680}); return false;">voorwaarden</a>... <input type="checkbox" onclick="this.disabled=true; document.getElementById('s').disabled=false;"></tr>
  <tr><td></td><td><input type="submit" name="registreren" id="s" value="Account aanmaken" disabled></td><td></td></tr>
</table>
</form>

Zie boven, die bestaat...

Toevoeging op 25/02/2011 22:55:25:

Fixed!

Ik heb het volgende regeltje boven mijn .js bestand gezet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var $j = jQuery;


Dus toch 2 conflicterende libraries.

Toch bedankt!
Gewijzigd op 25/02/2011 22:55:48 door Usso Apury
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.