[SOLVED] Query returned false?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 20:55:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een klein probleempje met mijn script en weet niet waar het aan ligt..

Ik voer namelijk een INSERT query uit en opzich gaat dat goed. De data komt in de database maar om een 1 of andere reden returnt hij toch false. Hier is de code met de query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (! isset($error)) {
        $insert_q = "INSERT INTO `GUESTBOOK_entries` (name, email, website, message, date, ip) VALUES ('".addslashes($name)."','".addslashes($email)."','".addslashes($website)."','".addslashes($message)."',NOW(),'".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";
        $postentry = $db->Query($insert_q);
    }


En aangezien ik zelf een MySQL class heb geschreven, ook nog de code uit de method Query :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
public function Query($sql) {
        $this->ResetError();
        $this->last_sql = $sql;
        $this->last_result = @mysql_query($sql, $this->mysql_link);
        if(! $this->last_result) {
            $this->active_row = -1;
            $this->SetError();
            return false;
        } else {
            if (strpos(strtolower($sql), "insert") === 0) {
                $this->last_insert_id = mysql_insert_id();
                if ($this->last_insert_id === false) {
                    $this->SetError();
                    return false;
                } else {
                    $numrows = 0;
                    $this->active_row = -1;
                    return $this->last_result;
                }
            } else if(strpos(strtolower($sql), "select") === 0) {
                $numrows = mysql_num_rows($this->last_result);
                if ($numrows > 0) {
                    $this->active_row = 0;
                } else {
                    $this->active_row = -1;
                }
                $this->last_insert_id = 0;
                return $this->last_result;
            } else {
                return $this->last_result;
            }
        }
    }


Ik denk zelf dat het ergens in de function fout gaat, maar de query voert dus wel goed uit... weet iemand waar het aan kan liggen?

Alvast bedankt!

~ Bart
Gewijzigd op 05/09/2011 23:08:28 door Bart Willemsen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:00:21
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/09/2011 21:10:24
Quote Anchor link
1. backticks horen niet thuis in sql
2. het is ook niet handig om hoofdletters en kleine letters doorelkaar te gebruiken bij het benoemen van database/tabel/veldnamen
3. onderdruk geen fout, dus haal die @ uit je code
4. niet goed is bij jou niet fout, m.a.w. schrijf nette duidelijk foutafhandeling
5. addslashes, het moet niet gekker worden, je dient op die plek _real_escape_string te gebruiken
6. zet geduren het testen van je code de debug modus aan, zodat je de pijn punten van je code te zien krijgt
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 21:35:29
Quote Anchor link
1. Ik hoorde juist dat je die wel moest gebruiken om eventuele reserved keywords te omzeilen?
2. Misschien heb je daar gelijk in, maar ik gebruikte het vooral voor mijzelf zodat ik bijvoorbeeld snel kan zien bij welk component de tabel hoort.
3. Ik handel de fouten af op mijn eigen manier. Ik heb de $db->SetError() voor het opvangen van fouten, en kan ze (desnoods afgeschermd voor normaal publiek) zien met $db->Error(). Echter geeft hij in dit geval geen MySQL error terug...
4. Waar in de code zie je dat?
5. Weet ik, alleen op een een of andere reden doet mysql_real_escape_string() het niet op mijn host.. :/
6. Dat kan ik nog wel eens proberen.. Heb tot nu toe alleen een var_dump voor $postentry die me informatie geeft.. :P
Gewijzigd op 05/09/2011 21:36:27 door Bart Willemsen
 
Aad B

Aad B

05/09/2011 21:59:35
Quote Anchor link
Reserved words gebruiken in tabel of attribuutnamen is onverstandig. Om dat daarna dan weer te omzeilen met backticks of quotes is onhandig. Kortom doe niet! Upper en lower case door elkaar is ook niet handig in bijv GUESTBOOK_entries, niet doen! Wil je graag de tabelnaam erbij zien prefix dan gewoon: guestbook.entries ipv GUESTBOOK_entries. Onderduk nooit fouten met @ en een verdediging van "Ik handel de fouten af op mijn eigen manier" is een illusie, @ gebruiken onderdukt foutmeldingen dus die kan je ook niet op je eigen manier afhandelen. Neem gewoon even aan wat Noppes zegt ipv alles te verdedigen!!
Gewijzigd op 05/09/2011 22:00:38 door Aad B
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 22:20:38
Quote Anchor link
Ok, ik begrijp het. Het is misschien een beetje onhandig inderdaad.. maar zo heb ik het aangeleerd helaas.. :/

Ik heb de backticks verwijdered uit de query en zal dat ook bij de rest doen (voor zover ik weet gebruik ik inderdaad toch geen reserved keywords). De uppercase wordt wat moeilijker om direct aan te passen aangezien ik dan meteen mijn hele database moet omgooien..

Mijn excuses. Ik wou niemand aanvallen of zo, en ik sta open voor alle advies, begrijp dat niet verkeerd. Ik zie en lees alleen zo veel verschillende manieren dat het moeilijk is om daar de beste manier uit te halen..
 
Aad B

Aad B

05/09/2011 22:25:22
Quote Anchor link
Excuses niet nodig hoor, niemand voelt zich aangevallen. Haal alle backticks en @ weg en zet foutmeldingen aan zolang je aan het testen ben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

Ongetwijfeld zie je dan sneller wat er fout gaat. Later kan je de foutmeldingen onzichtbaar maken voor de gebruiker.
Gewijzigd op 05/09/2011 22:26:15 door Aad B
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 22:37:44
Quote Anchor link
Ik krijg deze errors terug:

Quote:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in webscripts/WEBSITE_gastenboek.php on line 27

Warning: mysql_insert_id() [function.mysql-insert-id]: Access denied for user '<snip>'@'localhost' (using password: <snip>) in classes/class.mysql.php on line 176

Warning: mysql_insert_id() [function.mysql-insert-id]: A link to the server could not be established in classes/class.mysql.php on line 176


Volgens mij zijn die warnings de reden waarom mijn function "false" returned... alsof de rechten niet goed zijn of zo lijkt het..
Gewijzigd op 05/09/2011 23:00:42 door Bart Willemsen
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2011 22:43:35
Quote Anchor link
Maak eens van mysql_insert_id() dit: mysql_insert_id($this->mysql_link)
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 23:08:10
Quote Anchor link
Heb het veranderd en nu doet hij het wel! Hij geeft nu wel gewoon "true" terug, wat de bedoeling was. bedankt voor de hulp allemaal! :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.