[SOLVED] Query returned false?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 20:55:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een klein probleempje met mijn script en weet niet waar het aan ligt..

Ik voer namelijk een INSERT query uit en opzich gaat dat goed. De data komt in de database maar om een 1 of andere reden returnt hij toch false. Hier is de code met de query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if (! isset($error)) {
        $insert_q = "INSERT INTO `GUESTBOOK_entries` (name, email, website, message, date, ip) VALUES ('".addslashes($name)."','".addslashes($email)."','".addslashes($website)."','".addslashes($message)."',NOW(),'".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";
        $postentry = $db->Query($insert_q);
    }


En aangezien ik zelf een MySQL class heb geschreven, ook nog de code uit de method Query :P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
public function Query($sql) {
        $this->ResetError();
        $this->last_sql = $sql;
        $this->last_result = @mysql_query($sql, $this->mysql_link);
        if(! $this->last_result) {
            $this->active_row = -1;
            $this->SetError();
            return false;
        } else {
            if (strpos(strtolower($sql), "insert") === 0) {
                $this->last_insert_id = mysql_insert_id();
                if ($this->last_insert_id === false) {
                    $this->SetError();
                    return false;
                } else {
                    $numrows = 0;
                    $this->active_row = -1;
                    return $this->last_result;
                }
            } else if(strpos(strtolower($sql), "select") === 0) {
                $numrows = mysql_num_rows($this->last_result);
                if ($numrows > 0) {
                    $this->active_row = 0;
                } else {
                    $this->active_row = -1;
                }
                $this->last_insert_id = 0;
                return $this->last_result;
            } else {
                return $this->last_result;
            }
        }
    }


Ik denk zelf dat het ergens in de function fout gaat, maar de query voert dus wel goed uit... weet iemand waar het aan kan liggen?

Alvast bedankt!

~ Bart
Gewijzigd op 05/09/2011 23:08:28 door Bart Willemsen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:01:32
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/09/2011 21:10:24
Quote Anchor link
1. backticks horen niet thuis in sql
2. het is ook niet handig om hoofdletters en kleine letters doorelkaar te gebruiken bij het benoemen van database/tabel/veldnamen
3. onderdruk geen fout, dus haal die @ uit je code
4. niet goed is bij jou niet fout, m.a.w. schrijf nette duidelijk foutafhandeling
5. addslashes, het moet niet gekker worden, je dient op die plek _real_escape_string te gebruiken
6. zet geduren het testen van je code de debug modus aan, zodat je de pijn punten van je code te zien krijgt
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 21:35:29
Quote Anchor link
1. Ik hoorde juist dat je die wel moest gebruiken om eventuele reserved keywords te omzeilen?
2. Misschien heb je daar gelijk in, maar ik gebruikte het vooral voor mijzelf zodat ik bijvoorbeeld snel kan zien bij welk component de tabel hoort.
3. Ik handel de fouten af op mijn eigen manier. Ik heb de $db->SetError() voor het opvangen van fouten, en kan ze (desnoods afgeschermd voor normaal publiek) zien met $db->Error(). Echter geeft hij in dit geval geen MySQL error terug...
4. Waar in de code zie je dat?
5. Weet ik, alleen op een een of andere reden doet mysql_real_escape_string() het niet op mijn host.. :/
6. Dat kan ik nog wel eens proberen.. Heb tot nu toe alleen een var_dump voor $postentry die me informatie geeft.. :P
Gewijzigd op 05/09/2011 21:36:27 door Bart Willemsen
 
Aad B

Aad B

05/09/2011 21:59:35
Quote Anchor link
Reserved words gebruiken in tabel of attribuutnamen is onverstandig. Om dat daarna dan weer te omzeilen met backticks of quotes is onhandig. Kortom doe niet! Upper en lower case door elkaar is ook niet handig in bijv GUESTBOOK_entries, niet doen! Wil je graag de tabelnaam erbij zien prefix dan gewoon: guestbook.entries ipv GUESTBOOK_entries. Onderduk nooit fouten met @ en een verdediging van "Ik handel de fouten af op mijn eigen manier" is een illusie, @ gebruiken onderdukt foutmeldingen dus die kan je ook niet op je eigen manier afhandelen. Neem gewoon even aan wat Noppes zegt ipv alles te verdedigen!!
Gewijzigd op 05/09/2011 22:00:38 door Aad B
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 22:20:38
Quote Anchor link
Ok, ik begrijp het. Het is misschien een beetje onhandig inderdaad.. maar zo heb ik het aangeleerd helaas.. :/

Ik heb de backticks verwijdered uit de query en zal dat ook bij de rest doen (voor zover ik weet gebruik ik inderdaad toch geen reserved keywords). De uppercase wordt wat moeilijker om direct aan te passen aangezien ik dan meteen mijn hele database moet omgooien..

Mijn excuses. Ik wou niemand aanvallen of zo, en ik sta open voor alle advies, begrijp dat niet verkeerd. Ik zie en lees alleen zo veel verschillende manieren dat het moeilijk is om daar de beste manier uit te halen..
 
Aad B

Aad B

05/09/2011 22:25:22
Quote Anchor link
Excuses niet nodig hoor, niemand voelt zich aangevallen. Haal alle backticks en @ weg en zet foutmeldingen aan zolang je aan het testen ben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

Ongetwijfeld zie je dan sneller wat er fout gaat. Later kan je de foutmeldingen onzichtbaar maken voor de gebruiker.
Gewijzigd op 05/09/2011 22:26:15 door Aad B
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 22:37:44
Quote Anchor link
Ik krijg deze errors terug:

Quote:
Deprecated: Function eregi() is deprecated in webscripts/WEBSITE_gastenboek.php on line 27

Warning: mysql_insert_id() [function.mysql-insert-id]: Access denied for user '<snip>'@'localhost' (using password: <snip>) in classes/class.mysql.php on line 176

Warning: mysql_insert_id() [function.mysql-insert-id]: A link to the server could not be established in classes/class.mysql.php on line 176


Volgens mij zijn die warnings de reden waarom mijn function "false" returned... alsof de rechten niet goed zijn of zo lijkt het..
Gewijzigd op 05/09/2011 23:00:42 door Bart Willemsen
 
- SanThe -

- SanThe -

05/09/2011 22:43:35
Quote Anchor link
Maak eens van mysql_insert_id() dit: mysql_insert_id($this->mysql_link)
 
Bart Willemsen

Bart Willemsen

05/09/2011 23:08:10
Quote Anchor link
Heb het veranderd en nu doet hij het wel! Hij geeft nu wel gewoon "true" terug, wat de bedoeling was. bedankt voor de hulp allemaal! :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.