sorteren a.d.h.v. andere tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 17:10:00
Quote Anchor link
Ik heb twee tabellen, ik wil een soort van top 10 maken.

kale situatieschets:
tabel 1:
id
naam

tabel 2:
id
tabel1ID
userID

tabel 1 staan diverse records in, mensen kunnen zich daarvoor aanmelden en dat wordt vastgelegd in tabel 2.

Nu wil ik een top 10 maken van de records in tabel 1 waarvoor de meeste mensen zijn aangemeld, maar hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 22:54:19
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 21:32:00
Quote Anchor link
ik weet het, het mag niet, maar iemand een idee?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/04/2008 21:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  tabel1.id, tabel1.naam
FROM
  tabel1, tabel2
WHERE
  tabel1.id = tabel2.userID
ORDER BY
  tabel2.tabel1ID ASC


Wil dit niet?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 21:56:00
Quote Anchor link
nee, dat werkt niet, query was empty meld hij net als bij mijn pogingen.

Maar als ik me niet vergis sorteert hij bij jou toch ook niet op hoeveel mensen er zijn aangemeld, hij sorteert nu op het id van tabel 1 wat voorkomt in tabel 2.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/04/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Een beetje zelf inzicht ontbreekt menig een dus ook... Natuurlijk moest je mijn query nog naar je eigen eisen aanpassen. We zijn hier om te helpen, niet om alles voor te kauwen waardoor de vrager nog niets leert ;-).
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 22:15:00
Quote Anchor link
hoezo zelf inzicht ontbreekt? natuurlijk snap ik dat ik jouw query moest aanpassen naar mijn eigen situatie en dat heb ik ook gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$query    = "SELECT
                    games.id,
                    games.naam
                FROM
                    games,
                    games_users
                WHERE
                    games.id = games_users.gameID
                ORDER BY
                    games_users.gameID
                ASC
                    LIMIT ".$aantal;


Maar zoals gezegd, werkt het niet, en geeft de foutmelding, query was empty.
 
Josh

Josh

20/04/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Een wilde gok, maar probeer eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query    = "SELECT
                    g.id,
                    g.naam,
                    COUNT(gu.*) AS aantal
                FROM
                    games g,
                    games_users gu
                WHERE
                    g.id = gu.gameID
                GROUP BY
                    g.id
                ORDER BY
                    COUNT(gu.*) DESC
                LIMIT ".$aantal;


Quote:
Oeps... ik was de GROUP BY nog vergeten, maar bovendien, als de eerder genoemde query niets opleverde, is deze eigenlijk ook al kansloos. Toch denk ik dat je de fout dan wel ook elders moet zoeken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Josh
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 22:44:00
Quote Anchor link
helaas, inderdaad zelfde resultaat.

Maar waar zou ik het dan nog in kunnen zoeken?
Er staat ook gewoon data in de tabellen, dus dat kan het probleem niet zijn lijkt me.
 
Josh

Josh

20/04/2008 22:56:00
Quote Anchor link
de foutmelding "query was empty" geeft aan dat jouw variable $query leeg is op het moment dat je hem uitvoert, of dat je per ongeluk toch een andere variabele bij de uitvoering van je query gebruikt?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 23:22:00
Quote Anchor link
@josh, wat stom!
dit stond er:
$result = mysql_query($result) or die (mysql_error());

Het mag duidelijk zijn dat dat inderdaad de verkeerde variabele was! ik ga dit aanpassen en nogmaals proberen.

EDIT: het gaat nu nog fout in de order by
fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*) DESC LIMIT 15' at line 12


query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$query
    = "SELECT
                    games.id,
                    games.naam
                FROM
                    games,
                    games_users
                WHERE
                    games.id = games_users.gameID
                GROUP BY
                    games.id
                ORDER BY
                    COUNT(games_users.*)
                DESC
                    LIMIT "
.$aantal;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Josh

Josh

20/04/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Kee dan... ben benieuwd naar het resultaat!
 
Frank -

Frank -

20/04/2008 23:57:00
Quote Anchor link
ORDER BY COUNT(*) ? Hoe had je dat in gedachten? Vul daar eens het getal 27 of 19238 in, welke sortering verwacht je nu? Sorteer dan random, dan lijkt het nog ergens op... ORDER BY RAND().
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/04/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Ik vond het weliswaar ook wel wat vreemd, maar aangezien ik voor de rest ook geen idee heb van hoe wel, probeer je het dan toch maar.
 
Frank -

Frank -

21/04/2008 00:06:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 20.04.2008 17:10:
Ik heb twee tabellen, ik wil een soort van top 10 maken.
Dat klinkt als een ranking, zoek daar hier op PHPhulp maar eens op, ik heb al meerdere keren daar een query voor opgesteld.
 
Josh

Josh

21/04/2008 00:08:00
Quote Anchor link
Wat is me dat nu, je moet toch op dat aantal kunnen sorteren. Volgens mij houdt pgFrank zich nog een klein beetje van de domme om ons te laten zwemmen ;-)

Ik doe gewoon een nieuwe poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query    = "SELECT
                    g.id,
                    g.naam,
                    COUNT(gu.*) AS aantal
                FROM
                    games g,
                    games_users gu
                WHERE
                    g.id = gu.gameID
                GROUP BY
                    g.id
                ORDER BY
                    aantal DESC
                LIMIT ".$aantal;


Quote:
Ow Frank heeft al geantwoord in de tijd dat ik aan het typen was
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Josh
 
Frank -

Frank -

21/04/2008 00:10:00
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/04/2008 00:14:00
Quote Anchor link
hij is het nog niet eens met de count.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*) AS aantal FROM games, games_users WHERE games.id = ga' at line 4


Als ik de query van josh zo bekijk denk ik persoonlijk wel dat hij gaat werken als het count gedeelte werkt.
 
Frank -

Frank -

21/04/2008 00:18:00
Quote Anchor link
Debuggen... En dan zonder te weten hoe de query nu daadwerkelijk naar de database wordt gestuurd. Je maakt het jezelf (en anderen) wel bijzonder eenvoudig! Geen mens die weet hoe jouw query eruit ziet.

Echo de query en kom dan nog eens terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.