spam weren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 12:55:36
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb sinds een weekje een gastenboek online staan en ja hoor, er komt al spam binnen.
Tot nog toe wist ik het enigzins (in een formulier had ik dat zo) te vermijden met de honeypot methode (een inputveld dat leeg moet zijn en de style nodisplay meekrijgt), maar dit werkt dus niet meer.
Nou gebruik ik voor dat gastenboek tinymce en min of meer per ongeluk, worden de commentaren opgeslagen in de dbase met de html, head en body tags. Nou zag ik dat de spambot deze niet schrijft, dus heb ik om te beginnen het script aangepast, zodat alleen commentaren mét <!DOCTYPE html> worden weergegeven. Maar nu twijfel ik of:
1. Het wel veilig is dat die tags met de tinymce in de database terechtkomen. (Ik gebruik trouwens pdo try/catch om weg te schrijven in de dBase.)
2. De spam staat dan wel tot aan verwijderen in de database, is dat onveilig?
Graag jullie mening.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:56:19
 
Eddy E

Eddy E

27/04/2015 13:25:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon, bij het opslaan al, controleren of het begint met <!DOCTYPE?
Zo nee: gewoon niet opslaan en het script laten sterven?

Na een sleep() van 28 seconden uiteraard!
Gewijzigd op 27/04/2015 13:25:20 door Eddy E
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 13:27:01
Quote Anchor link
Waarom zou je HTML via TinyMCE willen toestaan? Best een behoorlijk veiligheidsrisico met XXS.

Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren. Een captcha erbij om de spam écht te weren, en je bent klaar.
Gewijzigd op 27/04/2015 13:27:38 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:19:06
Quote Anchor link
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Als je hiermee bedoelt: HTML eruit filteren voordat je opslaat, dan lijkt mij dit geen goed idee, omdat je hiermee allerlei interpretaties op de gesubmitte tekst toepast. En interpretaties kunnen nou eenmaal fout zijn. Daarnaast is dit wederom een soort van blacklist. Het nadeel van blacklists is: vergeet je een geval, dan ben je de sjaak. Tevens, als je input op voorhand stript is het niet meer mogelijk om deze op enig moment te wijzigen. Het beste is gewoon om berichten (en vaak, data in het algemeen) in hun rauwe, ongewijzigde vorm op te slaan. En/of gewoon eisen dat dit voldoet aan een bepaalde vorm/patroon.

Sowieso is het vreemd dat er complete HTML-documenten worden opgeslagen? Dit zouden (in de meest uitgebreide vorm) snippets HTML moeten zijn, maar geen complete documenten - je voegt deze berichten toch in in een webpagina ofzo?

---

Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).

Bij het afdrukken van het bericht dient alle output (wat voorheen USER INPUT was) ge-escaped te worden en misschien kun je enkele UBB-codes toestaan (dit is dus een whitelist ipv een blacklist).

Vertrouw nooit user input.
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 14:45:29
Quote Anchor link
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.
Uiteraard is een header volstrekt overbodig, hoewel ik me afvraag of het ook onveilig is, maar ik had deze instelling van tinymce over het hoofd gezien, waardoor die tags wel in de database mee opgeslagen worden. En daardoor zag ik dus het verschil tussen berichten ingevoerd via de webpagina en de spambot. En is het natuurlijk een eenvoudige manier om de spambots te weren. Uiteraard Eddy, beter al voordat het de database ingaat.
Maar als ik dat doe, dan hou ik dus de html, head en body tag in m´n database. Problemen heb ik er zo te zien niet mee, alleen dus de vraag van het veoiligheidsrisico.


Toevoeging op 27/04/2015 14:47:32:

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:19:06:
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).


Wat is dat: CSRF?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:58:20
Quote Anchor link
Cross Site Request Forgery. Als je geen token of equivalent inbouwt in jouw formulier op site A, dan kan iemand vanaf site B een POST request sturen naar de verwerk-actie voor het plaatsen van een bericht. Zo kan men je site dus zelfs "remote" spammen.

Door middel van het inbouwen van een token dwing je (in ieder geval) af dat het POST request vanaf jouw domein geschiedt.

En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Als jij dan toevallig als admin ingelogd bent (via sessies) en jouw loginmechanisme heeft geen IP-check (of men weet ook je IP) dan kan je sessie (en daarmee jouw identiteit als admin) mogelijk gehijacked (gekaapt) worden.

Ik herhaal: Vertrouw nooit user input.
:p
Gewijzigd op 27/04/2015 15:03:03 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 20:47:04
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 14:45:29:
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.

Het ligt eraan hoe die door de POST-request gaan. Hopelijk niet in HTML, maar in ongevaarlijke code zoals UBB. Als het HTML-codes zijn, is er een gevaar voor XXS, waarbij op sluwe doch simpele wijze cookies kunnen worden gestolen.

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:58:20:
En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Dat is XSS dus!
Gewijzigd op 27/04/2015 20:57:42 door - Ariën -
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 21:12:55
Quote Anchor link
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing.
Omdat het gastenboek dat ik gemaakt heb, maar beperkte mogelijkheden hoeft te kennen, heb ik vandaag een whitelist gemaakt.
Om te checken wat mogelijke hackers and other evil persons or computers kunnen dumpen, gebruik ik deze pagina: https://www.owasp.org/index.php/XSS_Filter_Evasion_Cheat_Sheet
Die lijkt me behoorlijk compleet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 21:33:28
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 21:12:55:
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing


Uhh, de "exploit" die daar wordt aangehaald betreft een bagger implementatie van UBB-functionaliteit in JavaScript. Als je eerst zorgt dat al je output ge-escaped wordt met bijvoorbeeld htmlentities() en je daarna in PHP (niet met een of ander lijp stuk JavaScript) je UBB-tags omschrijft kan er eigenlijk weinig misgaan. Daarbij moet je natuurlijk wel een beetje je gezond verstand blijven gebruiken. Ook is het van groot belang dat je overal dezelfde character encoding toepast, anders werkt je escaping functionaliteit naar alle waarschijnlijkheid niet goed.

Het is trouwens helemaal niet erg om HTML op te slaan, mits je de persoon die dit doet maar vertrouwt :). Maar dat kun je dus alleen maar bereiken als je gebruikers kunt identificeren (dmv een loginsysteem) en je hun expliciet toestemming geeft om dit te kunnen doen.

In dat geval (en alleen in dat geval) escape je de output niet, en alleen als het echt de bedoeling is dat de input ook echt als HTML gebruikt dient te worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 21:34:05
Quote Anchor link
BBCode is an sich WEL veilig, maar het ligt eraan wat je toestaat. Er valt met reguliere expressies en controles zeker wel een hoop te beveiligen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.