spam weren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 12:55:36
Quote Anchor link
Hallo,
Ik heb sinds een weekje een gastenboek online staan en ja hoor, er komt al spam binnen.
Tot nog toe wist ik het enigzins (in een formulier had ik dat zo) te vermijden met de honeypot methode (een inputveld dat leeg moet zijn en de style nodisplay meekrijgt), maar dit werkt dus niet meer.
Nou gebruik ik voor dat gastenboek tinymce en min of meer per ongeluk, worden de commentaren opgeslagen in de dbase met de html, head en body tags. Nou zag ik dat de spambot deze niet schrijft, dus heb ik om te beginnen het script aangepast, zodat alleen commentaren mét <!DOCTYPE html> worden weergegeven. Maar nu twijfel ik of:
1. Het wel veilig is dat die tags met de tinymce in de database terechtkomen. (Ik gebruik trouwens pdo try/catch om weg te schrijven in de dBase.)
2. De spam staat dan wel tot aan verwijderen in de database, is dat onveilig?
Graag jullie mening.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:39:20
 
Eddy E

Eddy E

27/04/2015 13:25:00
Quote Anchor link
Kan je niet gewoon, bij het opslaan al, controleren of het begint met <!DOCTYPE?
Zo nee: gewoon niet opslaan en het script laten sterven?

Na een sleep() van 28 seconden uiteraard!
Gewijzigd op 27/04/2015 13:25:20 door Eddy E
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 13:27:01
Quote Anchor link
Waarom zou je HTML via TinyMCE willen toestaan? Best een behoorlijk veiligheidsrisico met XXS.

Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren. Een captcha erbij om de spam écht te weren, en je bent klaar.
Gewijzigd op 27/04/2015 13:27:38 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:19:06
Quote Anchor link
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Als je hiermee bedoelt: HTML eruit filteren voordat je opslaat, dan lijkt mij dit geen goed idee, omdat je hiermee allerlei interpretaties op de gesubmitte tekst toepast. En interpretaties kunnen nou eenmaal fout zijn. Daarnaast is dit wederom een soort van blacklist. Het nadeel van blacklists is: vergeet je een geval, dan ben je de sjaak. Tevens, als je input op voorhand stript is het niet meer mogelijk om deze op enig moment te wijzigen. Het beste is gewoon om berichten (en vaak, data in het algemeen) in hun rauwe, ongewijzigde vorm op te slaan. En/of gewoon eisen dat dit voldoet aan een bepaalde vorm/patroon.

Sowieso is het vreemd dat er complete HTML-documenten worden opgeslagen? Dit zouden (in de meest uitgebreide vorm) snippets HTML moeten zijn, maar geen complete documenten - je voegt deze berichten toch in in een webpagina ofzo?

---

Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).

Bij het afdrukken van het bericht dient alle output (wat voorheen USER INPUT was) ge-escaped te worden en misschien kun je enkele UBB-codes toestaan (dit is dus een whitelist ipv een blacklist).

Vertrouw nooit user input.
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 14:45:29
Quote Anchor link
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.
Uiteraard is een header volstrekt overbodig, hoewel ik me afvraag of het ook onveilig is, maar ik had deze instelling van tinymce over het hoofd gezien, waardoor die tags wel in de database mee opgeslagen worden. En daardoor zag ik dus het verschil tussen berichten ingevoerd via de webpagina en de spambot. En is het natuurlijk een eenvoudige manier om de spambots te weren. Uiteraard Eddy, beter al voordat het de database ingaat.
Maar als ik dat doe, dan hou ik dus de html, head en body tag in m´n database. Problemen heb ik er zo te zien niet mee, alleen dus de vraag van het veoiligheidsrisico.


Toevoeging op 27/04/2015 14:47:32:

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:19:06:
- Aar - op 27/04/2015 13:27:01:
Waarom niet gewoon plain text opslaan en HTML eruit filteren.


Ook hier kun je je weer bedienen van het credo filter input, escape output. Input filtering zou oa kunnen plaatsvinden door een CAPTCHA. Of je zou een token kunnen toevoegen aan het formulier zodat CSRF niet mogelijk is (maar misschien is dat niet genoeg, je legt hiermee wel de lat wat hoger).


Wat is dat: CSRF?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 14:58:20
Quote Anchor link
Cross Site Request Forgery. Als je geen token of equivalent inbouwt in jouw formulier op site A, dan kan iemand vanaf site B een POST request sturen naar de verwerk-actie voor het plaatsen van een bericht. Zo kan men je site dus zelfs "remote" spammen.

Door middel van het inbouwen van een token dwing je (in ieder geval) af dat het POST request vanaf jouw domein geschiedt.

En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Als jij dan toevallig als admin ingelogd bent (via sessies) en jouw loginmechanisme heeft geen IP-check (of men weet ook je IP) dan kan je sessie (en daarmee jouw identiteit als admin) mogelijk gehijacked (gekaapt) worden.

Ik herhaal: Vertrouw nooit user input.
:p
Gewijzigd op 27/04/2015 15:03:03 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 20:47:04
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 14:45:29:
@Aar: Dat is dus één van m´n vragen, wat is het veiligheidsrisico? Tinymce is juist er voor bedoelt dat er html-tags worden toegestaan voor de opmaak en images van een bericht.

Het ligt eraan hoe die door de POST-request gaan. Hopelijk niet in HTML, maar in ongevaarlijke code zoals UBB. Als het HTML-codes zijn, is er een gevaar voor XXS, waarbij op sluwe doch simpele wijze cookies kunnen worden gestolen.

Thomas van den Heuvel op 27/04/2015 14:58:20:
En over HTML en dergelijke toestaan in berichten: een kwaadwillende partij kan dan waarschijnlijk ook een stuk JavaScript invoegen waarmee jouw cookie-informatie ongemerkt naar hun wordt doorgestuurd op het moment dat je het bericht bekijkt.

Dat is XSS dus!
Gewijzigd op 27/04/2015 20:57:42 door - Ariën -
 
Tortuga web

tortuga web

27/04/2015 21:12:55
Quote Anchor link
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing.
Omdat het gastenboek dat ik gemaakt heb, maar beperkte mogelijkheden hoeft te kennen, heb ik vandaag een whitelist gemaakt.
Om te checken wat mogelijke hackers and other evil persons or computers kunnen dumpen, gebruik ik deze pagina: https://www.owasp.org/index.php/XSS_Filter_Evasion_Cheat_Sheet
Die lijkt me behoorlijk compleet.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/04/2015 21:33:28
Quote Anchor link
Tortuga web op 27/04/2015 21:12:55:
@Aar:
http://blog.kotowicz.net/2010/09/bbcode-wont-protect-you-from-xss.html
Volgens deze site is BBcode ook niet de oplossing


Uhh, de "exploit" die daar wordt aangehaald betreft een bagger implementatie van UBB-functionaliteit in JavaScript. Als je eerst zorgt dat al je output ge-escaped wordt met bijvoorbeeld htmlentities() en je daarna in PHP (niet met een of ander lijp stuk JavaScript) je UBB-tags omschrijft kan er eigenlijk weinig misgaan. Daarbij moet je natuurlijk wel een beetje je gezond verstand blijven gebruiken. Ook is het van groot belang dat je overal dezelfde character encoding toepast, anders werkt je escaping functionaliteit naar alle waarschijnlijkheid niet goed.

Het is trouwens helemaal niet erg om HTML op te slaan, mits je de persoon die dit doet maar vertrouwt :). Maar dat kun je dus alleen maar bereiken als je gebruikers kunt identificeren (dmv een loginsysteem) en je hun expliciet toestemming geeft om dit te kunnen doen.

In dat geval (en alleen in dat geval) escape je de output niet, en alleen als het echt de bedoeling is dat de input ook echt als HTML gebruikt dient te worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 21:34:05
Quote Anchor link
BBCode is an sich WEL veilig, maar het ligt eraan wat je toestaat. Er valt met reguliere expressies en controles zeker wel een hoop te beveiligen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.