spatie herkennen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 13:56:10
Quote Anchor link
Wat is de makkelijkste manier om te weten of er een spatie in een string staat? Via strpos?

strpos($string, ' ');
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 09:58:43
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

22/02/2012 14:03:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (preg_match("/ /", $string)) {
        echo 'Match!';
    }

?>


Denk dat dat de beste methode is ... :)
Gewijzigd op 22/02/2012 14:03:52 door Joost van der Meijden
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 14:17:22
Quote Anchor link
Joost, waarom denk je dat jouw methode beter is dan bijvoorbeeld strpos? Is dit sneller?
 
Eddy E

Eddy E

22/02/2012 15:05:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(substr_count($string, " ") > 0)
 {

 // ...
 }
?>


Is wellicht niet sneller maar geeft wel meer mogelijkheden (telt gelijk aantal keer voorkomen).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 15:10:03
Quote Anchor link
Ik hoef echt alleen maar te weten óf er een spatie in zit. Verder niks. Het gaat er niet om hoeveel spaties het zijn. Dat kan ik dus doen met strpos of preg_match. Maar is het een beter / sneller dan het ander of maakt dat niks uit? Weet iemand dat toevallig?
 
Mathias B

Mathias B

22/02/2012 15:14:19
Quote Anchor link
Ik gok dat strpos sneller is, want meestal raad men af om trage reguliere expressies te gebruiken als het niet nodig is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 15:19:27
Quote Anchor link
Oké, thanks :)
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2012 19:14:46
Quote Anchor link
En uit de resultaten van een test met PHPbench komt iets anders dan hier wordt verwacht. Ik heb 4 verschillende functies getest en de resultaten na 1000x herhalen van de code zijn:
substr_count('helloWorld', ' ')time: 186 µs
preg_match('/\s/', 'helloWorld')time: 170 µs
preg_match('/ /', 'helloWorld')time: 162 µs
strpos('helloWorld')time: 142 µs


[footnote]
De resultaten veranderen een beetje na een paar keer refreshen van de pagina, maar substr_count blijkt altijd het langzaamst en preg_match met een spatie of een whitespace character maakt niet heel veel uit en het verschil tussen preg_match en strpos is ook klein en schommelt ook.
Gewijzigd op 22/02/2012 19:30:38 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 19:24:10
Quote Anchor link
Euh... strpos is dan toch wel het snelst? Of zie ik het nu verkeerd?
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2012 19:25:41
Quote Anchor link
Ohja, sorry. Ik dacht dat jullie het over substr_count hadden, had jou 'code' in het begin niet gezien (misschien handig om code tags te gebruiken zodat dat meteen opvalt... ;))
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 19:44:52
Quote Anchor link
Ah oke, maakt niet uit ;)
Ik weet nu in ieder geval dat ik de beste oplossing heb :)
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:17:13
Quote Anchor link
Het is niet helemaal wat je wilt, maar voor het geval dat je wil weten of de string alleen maar uit spaties bestaat kan je de functie ctype_space gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 13:19:55
Quote Anchor link
okeej... denk niet dat ik het ooit nodig zal hebben :)
dan lijkt me trim() een betere optie...
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:23:07
Quote Anchor link
Als je echt goed volgens de functies van PHP wil programmeren moet je trim niet in een controle gebruiken. (vind ik) De functie trim verwijderd alle spaties voor en achter een string. Wil je controleren of een string alleen uit spaties bestaat kan je dus het beste ctype_space gebruiken.

Maar goed dat is mijn mening :-) Ik weet niet hoe andere mensen hier over denken?

Edit:

Je moet wel even goed opletten hoe ctype_space de spaties ziet. Het volgende voorbeeld 'matcht' niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= '\r';
if (true === ctype_space($string)) {}
?>


Hij matcht alleen het volgende voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= ' '; // of $string = '            ';
if (true === ctype_space($string)) {}
?>


De functie trim ziet de volgende chars ook als 'spaties':

- " " Normale spatie
- "\t" Is een tab (6 spaties volgens mij).
- "\n" Is een nieuwe regel
- "\r" Is een return
- "\0" Een NULL byte
- "\x0B" Een verticale tab.

Daar moet je per controle rekening mee houden.
Gewijzigd op 23/02/2012 13:38:00 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 13:28:52
Quote Anchor link
"Wil je controleren of een functie alleen uit spaties bestaat..."

Ik neem aan dat je een string bedoelt.

Ik zou zelf in 1e instantie denken aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (trim($string) != '') {

}

?>


maar wat jij zegt is miscchien wat netter.
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:31:05
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, dat bedoelde ik inderdaad :-)

Ja dat zou je denken, maar ik zat even op php.net te kijken en kwam toen die functie tegen. Zie ook mijn edit voor meer informatie over de controles van trim en ctype_space.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 13:48:16
Quote Anchor link
Ah ja, oké. Misschien komt het nog eens van pas :)
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:50:48
Quote Anchor link
Precies, ik wilde je het niet onthouden :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 14:13:36
Quote Anchor link
hehe, thanks ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.