Speciale karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 10:12:03
Quote Anchor link
Ik wil in een tekst die uit de database gevist wordt speciale karakters omzetten voor een rtf-bestand.

Nu schrijf ik bijvoorbeeld: In Israël heeft Hamid familie.
Als ik in mijn database kijk, wordt dat opgeslagen als: In Israël heeft Hamid familie.

Nu komt de vraag. Ik gebruik al de volgende code voor het omzetten van spaties:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$html = preg_replace("/ /",' ',$html);


Mocht ik die e met puntjes om willen zetten van ë naar \'eb
Hoe zorg ik er dan voor dat mijn code niet met het teken ' in de knoei komt?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 03:12:32
 
Jan te Pas

Jan te Pas

06/04/2018 10:34:03
Quote Anchor link
Vragen: staat jouw database codering goed ingesteld? En jouw htmlpagina?
Kijk hier even voor een basis. Want de e umlaut kan gewoon gebruikt worden, :http://www.atto.nl/utf8/index.php
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 10:45:04
Quote Anchor link
Daan Vee op 06/04/2018 10:12:03:
Als ik in mijn database kijk, wordt dat opgeslagen als: In Israël heeft Hamid familie.


Dan gaat het daar dus al mis: je vervormt je invoer kennelijk al bij het opslaan. Dat is nergens voor nodig en zoals nu blijkt, onwenselijk.

je gebruikt dus kennelijk als een soort escaping htmlentities() bij je insert-query. Haal dat weg, en in je database zal gewoon ë komen ipv. ë

(daarbij kan het wel van belang zijn, om overal dezelfde karakterset te gebruiken)



Toevoeging op 06/04/2018 11:00:25:

en dan kun je de karaktercode van de ë gebruiken om de juiste (hex) waarde te vinden:

ord() werkt alleen bij ascii code. Hier zul je waarschijnlijk mb_ord() nodig hebben.
Dat zou dan 00eb moeten leveren.

alternatief: mogelijk kun je middels html_entities() met de juiste flags op ë uitkomen
http://www.fileformat.info/info/unicode/char/eb/index.htm

ik zou niet gaan voor een letter voor letter omzetting, want dan heb je naast ë ook é en è en zelfs ê. En dat ook voor de o a en u.
Maar dan mis je nog de ñ en ç
en dan blijf je bezig
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 11:01:35
Quote Anchor link
Dank alvast!

Wat nu nog overblijft is dat ik die ë nog moet omzetten naar: \'eb
Hoe doe ik dat met die preg_replace?
 
Jan te Pas

Jan te Pas

06/04/2018 11:15:52
Quote Anchor link
probeer eens: str_replace( 'ë','ë' , $tekst);
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 11:24:20
Quote Anchor link
Ik zie wat er fout gaat. Op het moment van opslaan gebeurt er dit met de tekst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$content = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['content']);


Daardoor komt er ë in de database te staan in plaats van een e met puntjes.
Als ik het volgende gebruik gaat het wel goed en komt er een e met puntjes in de database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$content = $_POST['content']


Maar ik wil wel een real_escape_string-achtig iets houden, om te zorgen dat er geen errors kunnen komen als mensen ' en " gebruiken.
Hoe kan ik daarvoor zorgen?



Toevoeging op 06/04/2018 12:06:24:

Ivo P: het moet met php van UTF-8 omgezet worden naar het formaat dat gebruikt wordt in een RTF-bestand (ASCII dacht ik). Weet jij hoe dat heet? Dan zouden de karakters juist omgezet zijn lijkt me.
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 12:08:17
Quote Anchor link
Daan Vee op 06/04/2018 11:24:20:
Daardoor komt er ë in de database te staan in plaats van een e met puntjes.


Dan heb jij een hele rare versie van php.
mysqli_real_escape_string moet iets doen met quotes: ' naar \' om het simpel te zeggen.

ë naar ë komt door htmlentities()


Toevoeging op 06/04/2018 12:13:45:

een voorbeeldje dat ik vond:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$str
= "ë";

echo preg_replace('/[^!-%\x27-;=?-~ ]/e', 'ord("$0")', html_entity_decode($str));
?>


Levert dat 235 op bij jou?
Tëst zou volgens mijn editor naar rtf vertalen als: T\u235\'ebst

Dan zou je de 235 achter \u kunnen plaatsen. En eb is de hex- presentatie van 235.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 13:06:35
Quote Anchor link
Even concreet: ik werk met php7.
De ë komt nu goed in de database.

Vervolgens:
Ik wil de ë uit de database kunnen halen en omzetten naar een ë die RTF leest.
Welke code gebruik ik daarvoor? Ik wil niet per letter alles moeten omzetten.

NB: Als ik het rtf-bestand open in bijvoorbeeld dreamwaever en de code uitlees zie ik \'eb staan op de plek van de ë.
Gewijzigd op 06/04/2018 13:39:16 door Daan Vee
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 14:20:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$string
= "Tëst";

for($i=0;$i<mb_strlen($string);$i++) {

   $str = mb_substr($string, $i,1);
   echo  preg_replace_callback(
              '/[^A-Za-z!-%\x27-;=?-~ ]/u',
              function(
$matches) {
                  $chnr =  mb_ord($matches[0]);
                  $out = '\\u'.$chnr . '\\\''. dechex($chnr);

                  return $out;
              },

              $str);
}


echo PHP_EOL;
?>


Toevoeging op 06/04/2018 14:22:03:

dit levert
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
T\u235\'ebst


als output, wat volgens mijn editor eruit zou moeten komen. Uit je vraag begrijp ik dat jij die \u235 niet zoekt
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2018 16:03:27
Quote Anchor link
Daan Vee op 06/04/2018 11:24:20:
Ik zie wat er fout gaat. Op het moment van opslaan gebeurt er dit met de tekst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$content = mysqli_real_escape_string($conn, $_POST['content']);


Daardoor komt er &euml; in de database te staan in plaats van een e met puntjes.


Dat lijkt mij niet, nee. De enige redenen die ik kan bedenken dat &euml; in je database terecht komt zijn:
- iemand heeft letterlijk "&euml;" ingevuld in plaats van "ë"
- er wordt ergens htmlentities() over $_POST heengehaald, mogelijk in een "sanitize-functie" die veel te veel werk verzet

Dit laatste heet ook wel escape-on-input. Je geeft zelf een mooi voorbeeld waarom dat geen goede aanpak is: op het moment dat je de data in je database in een ander formaat dan HTML moet stoppen moet je al deze HTML-specifieke vertalingen weer ongedaan maken. Daarom is het verstandiger om de data zo rauw/ongewijzigd mogelijk in je database te stoppen. Hier heeft real_escape_string() niets mee te maken, dit zorgt er (maar toch alleen in combinatie met quotes) voor dat ingevoerde DATA niet wordt geïnterpreteerd wordt als SQL, en dat is weer handig als je SQL-injectie wilt voorkomen.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 16:18:46
Quote Anchor link
Het lag eraan dat het tekstveld werkte met een wysiwyg editor. Daardoor kwam de e met trema anders in de database. Dat is nu opgelost.

Zoek alleen nog de omzetting naar rtf-code via PHP....
 
Ivo P

Ivo P

06/04/2018 16:19:46
Quote Anchor link
zie mijn post een stukje hierboven.

mb_ord() is wel een functie die pas kort in PHP zit.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/04/2018 18:37:38
Quote Anchor link
Ik heb nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$html = "De tekst uit de database met  en dat soort letters.";
mb_ord($html);


Maar $html wordt alsnog uitgespuugd als een ë en niet als \u235\'eb of iets dergelijks....
Doe ik iets fout?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/04/2018 22:42:15
Quote Anchor link
mb_ord geeft een code point terug van een enkel teken, niet van een hele string als ik het goed heb. Uiteraard zul je de return value ook moeten gebruiken, en niet alleen simpelweg aanroepen.
Gewijzigd op 06/04/2018 22:43:41 door Ben van Velzen
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/04/2018 22:42:33
Quote Anchor link
Ik zou in eerste instantie werken met een test-tekst in een PHP-bestand (die je als UTF-8 opslaat uiteraard). Op die manier voorkom je mogelijke extra complicaties met vertaalstappen van en naar je database.

Nu wil je teveel tegelijkertijd - deel dit soort zaken op in deelproblemen. Zorg eerst dat het werkt met een statische test-tekst, en voeg dan pas het database-gedeelte toe, waarbij de test-tekst uit de database komt. Hiermee creëer je een stuk meer overzicht voor jezelf en voor de kijkers thuis, want het is nu volstrekt onduidelijk wat er allemaal op de achtergrond gebeurt.
 
Daan Vee

Daan Vee

07/04/2018 10:24:51
Quote Anchor link
Thomas,

Ik gebruik nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Dit is een voorbeeld met een ë enzo.";
utf8_encode($string);
?>


Daar komt dus utf8 uit lijkt me.
Hoe kan ik nu in een keer die hele zin omzetten geschikt voor rtf-bestanden? Want ik wil niet per karakter gaan werken.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

07/04/2018 11:20:04
Quote Anchor link
RTF is UTF-16 en niet UTF-8. Een voorbeeld van hoe je het zou kunnen doen kun je hier vinden: https://spin.atomicobject.com/2010/08/25/rendering-utf8-characters-in-rich-text-format-with-php/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2018 16:04:10
Quote Anchor link
Daan Vee op 07/04/2018 10:24:51:
Ik gebruik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= "Dit is een voorbeeld met een ë enzo.";
utf8_encode($string);
?>

Daar komt dus utf8 uit lijkt me.

Nee, niet per se. Het hangt er maar helemaal vanaf hoe het bronbestand waarin die code staat is opgeslagen. Als het bronbestand opgeslagen was als UTF-8 dan leidt utf8_encode() tot een dubbele encodering.

Oh, misschien is het resultaat wel "UTF-8", maar dat kan ook inhouden dat $string door de vleesmolen gaat en hier onleesbare tekst uitrolt.

Alle vormen van tekst hebben een character encoding, zo ook jouw bronbestand. utf8_encode() gaat ook uit van een bepaalde encodering: ISO-8859-1.
 
Paul Ulje

Paul Ulje

07/04/2018 16:40:15
Quote Anchor link
Na jaren van MySQLgebruik volgens de standaard instellingen van mijn hostingprovider, bleek na een veiligheidsupdate de karaktercodering fout te gaan. Dankzij de hulp van dit forum (Thomas dacht ik) ben ik uiteindelijk uitgekomen op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function openDB($table = DB_NAME) {
    $db = new mysqli(DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD, $table);
    $db->set_charset('latin1');
    $db->query("SET collation_connection = latin1_swedish_ci");
    return $db;
}


Dus expliceit aangeven wat de karaktercodering moet zijn.
Bij jou misschien een andere karakterdefinitie.
Een schone string met speciale karakters als ë â õ of schrijf ik weg zonder poespas.
Verder geen gerommel met escaping, html-entities of wat dan ook.
PHPAdmin laat ze netje zien.
En het uitlezen geeft direct in HTML het karakter zoals het bedoeld is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.