Spellingscontrole-online.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Eddy E

Eddy E

29/09/2012 12:05:09
Quote Anchor link
Ik heb onlangs een nieuwe website gelanceerd: http://spellingscontrole-online.nl/
Ja, zeeeeeer basis. Echt maar 1 pagina.

Iemand tips?
Let wel: zet even je eigen spellingscontrole in je browser uit ;).

Wat ik nog wil maken: dat het via jQuery.ajax() direct gebeurt bij typen (on-the-fly).
En eventueel opslaan (ala jsFiddle etc)
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:47:54
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/09/2012 12:09:49
Quote Anchor link
Klopt het dat hij alleen "controleert" en niet "verbetert"?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/09/2012 12:10:33
Quote Anchor link
Controleer werkt wel, maar waar is de verbeter?
En je echo de array met woorden
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 12:18:29
Quote Anchor link
Klopt.
Foutieve woorden kan hij niet verbeteren: het is niet duidelijk welk woord je bedoelt ;)
Ik wil nog wel iets gaan maken dat je (door erop te klikken) een ander woord wat er op lijkt, kan kiezen.

Wel verbetert hij (zo goed mogelijk) de interpunctie, enters en dat soort dingen.


Was nog een klein foutje Tobias. Eigenlijk niet: ik was er net mee bezig.
Gewijzigd op 29/09/2012 12:19:43 door Eddy E
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 15:02:41
Quote Anchor link
misschien als je een <select> daarvan maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2012 15:37:25
Quote Anchor link
Grappig, ik typ in "wad gebeurd er" en dat vindt ie gewoon goed.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/09/2012 15:38:52
Quote Anchor link
Ja, dat is in Word toch ook?
Wad is een normaal woord hoor.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 15:40:11
Quote Anchor link
het is een spellingscontrole, geen gramatica controle.

iets wat misschien wel leuk als uitbreiding zou zijn
 
Niels K

Niels K

29/09/2012 15:51:27
Quote Anchor link
Quote:
Het is een spellingscontrole, geen gramatica grammatica controle.


;-)

Grammatica controle is wel lastig om te bouwen hoor. Wat je iig kan doen is het verbeteren van de spelling.
Gewijzigd op 29/09/2012 15:51:54 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2012 17:13:10
Quote Anchor link
Als het gaat om het controleren van woorden of ze goed gespeld zijn, dan moet je er één invoerveld van maken in plaats van een complete textarea. Dat doet namelijk suggereren dat je een tekst kunt invullen en dat die tekst wordt gecontroleerd. Mijn simpele voorbeeldje "wad gebeurd er" zou nu goedgekeurd worden terwijl dat hartstikke fout is.

In plaats van een textarea kun je dus beter één invoerveld plaatsen waar je dan als bijschrift bij zet: "voer woord in" of iets dergelijks.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 17:25:32
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 29/09/2012 15:51:27:
Quote:
Het is een spellingscontrole, geen gramatica grammatica controle.


;-)

Grammatica controle is wel lastig om te bouwen hoor. Wat je iig kan doen is het verbeteren van de spelling.



Je denkt denk ik iets te moeilijk. Ik weet dat jij zeker meer ervaring dan mij hebt in PHP maar als je nou een zin ontleed heb je persoonlijk voornaamwoorden, werkwoorden, lidwoorden, etc. Als je die allemaal in die tabellen zet dus bijvoorbeeld:

Lidwoorden
1 de
2 het
3 een

Werkwoorden
1 loop lopen gelopen liepen loopt
2 zie zien gezien zagen ziet
3 wijs wijzen gewezen wezen wijst

etc... dan kun je er wel een soort ritme ingooien, vraagtekens en komma's herkennen? Zie ik het nu te makkelijk of klopt het ongeveer wat ik zeg?


Toevoeging op 29/09/2012 17:26:41:

het word wel een gigantische database, maar uiteindelijk niet al te moeilijk denk ik.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/09/2012 17:31:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/09/2012 17:13:10:
In plaats van een textarea kun je dus beter één invoerveld plaatsen waar je dan als bijschrift bij zet: "voer woord in" of iets dergelijks.


Maar als ik een hele lap tekst wil controleren moet ik dan alles woord voor woord controleren?


Wat ik me wel afvraag: Met automatische spellingscontrole in Word, Outlook, IE, GC en weet ik waar nog meer --> Wat is het nut van deze site?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2012 17:40:25
Quote Anchor link
Zeer moeilijk onderwerp.

Foutloos:
Quote:
Spel links controle is en zeer complex gedoe met aller lij vreemde taal dingen er in. Als je dan ook noch de zinsbouw en grammatica wil controleren bent je al helemaal zoet.


Alle woorden bestaan maar er klopt uiteraard geen barst van.
Gewijzigd op 29/09/2012 17:46:38 door - SanThe -
 
Niels K

Niels K

29/09/2012 17:47:45
Quote Anchor link
Quote:
Alle woorden bestaan maar er klopt uiteraard geen barst van.


Inderdaad, en ga dat maar eens goed krijgen ;-)

@Albert

Zet het eens om in code ;-)
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 18:44:22
Quote Anchor link
@ Santhe: inderdaad, dat is gewoon goed. Net als "wad". Wat kan een (stomme) computer daar aan doen? Niets: daar krijgt elke Nederlander minimaal 5 jaar verplicht taal/spelling. Daarmee beheers je dan net de basisschool-lijn, maar dat is voldoende om normale zinnen te maken.

@ Niels: dat is inderdaad onmogelijk. Voor hetgeen ik nu heb (dus wat enters, hoofdletters + controel woord) zijn al bijna 200 regels nodig. Wel met commentaar en genoeg 'ruimte', maar 't is niet even 2 functies eroverheen gooien ;).

@ Ozzie: hoe heten die dingen rondom de Waddenzee ook al weer?

@ Niels: grammatica-controle is heel lastig. Word heeft wel iets (de groene streepjes), maar dat is ook zeer beperkt. Goede controle moet je ook zinsontleding voor doen: een persoonsvorm vinden. Dat doe je door een vraagzin te maken en/of de tijd te veranderen.... laat jij dat een computer maar eens doen...

Ik werk nu trouwens ook elk woord en eindsymbool (als punt, vraagteken, puntkomma, komma, enter etc) af.
 
Niels K

Niels K

29/09/2012 18:48:40
Quote Anchor link
Quote:
grammatica-controle is heel lastig. Word heeft wel iets (de groene streepjes), maar dat is ook zeer beperkt. Goede controle moet je ook zinsontleding voor doen: een persoonsvorm vinden. Dat doe je door een vraagzin te maken en/of de tijd te veranderen.... laat jij dat een computer maar eens doen...

Ik werk nu trouwens ook elk woord en eindsymbool (als punt, vraagteken, puntkomma, komma, enter etc) af.


Jep! Ik heb ooit wel eens een keer een poging gedaan, maar dat was niet heel denderend. Daarnaast is de grammatica controle in word echt slecht.

Wat je kan doen is een database met alle Nederlandse woorden downloaden (opentaal.org?) en op basis van wat vergelijkingen het welbekende 'Bedoelde u niet' verhaal maken.

Niels
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 19:19:59
Quote Anchor link
Daarvoor wilde ik phpspellcheck.com gebruiken. Die woordenlijst gebruik ik ook. Maar dat werkte net niet goed genoeg.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 21:29:28
Quote Anchor link
Niels aan jou de eer, ik ben slechts een 2de jaars leerling op het MBO, ik kan niet eens OOP programmeren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2012 22:01:06
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 29/09/2012 18:44:22:
@ Ozzie: hoe heten die dingen rondom de Waddenzee ook al weer?

Denk je nu echt daadwerkelijk dat ik niet weet wat wadden zijn? Ik geef alleen aan dat het in de context niet klopt.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 23:41:57
Quote Anchor link
context? je bedoelt grammatica. en eerder is al gezegt dat dit geen grammaticacontrole is maar een spellingscontrole
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/09/2012 01:34:33
Quote Anchor link
Nee context...

Kijk, daar in de verte zie ik een mooi wad.

Hier staat "wad" in de juiste context.

Wad gebeurt hier?

"Wad" is juist gespeld, maar staat niet in de juiste context.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.