Spellingscontrole-online.nl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Eddy E

Eddy E

29/09/2012 12:05:09
Quote Anchor link
Ik heb onlangs een nieuwe website gelanceerd: http://spellingscontrole-online.nl/
Ja, zeeeeeer basis. Echt maar 1 pagina.

Iemand tips?
Let wel: zet even je eigen spellingscontrole in je browser uit ;).

Wat ik nog wil maken: dat het via jQuery.ajax() direct gebeurt bij typen (on-the-fly).
En eventueel opslaan (ala jsFiddle etc)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/05/2024 04:38:51
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/09/2012 12:09:49
Quote Anchor link
Klopt het dat hij alleen "controleert" en niet "verbetert"?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/09/2012 12:10:33
Quote Anchor link
Controleer werkt wel, maar waar is de verbeter?
En je echo de array met woorden
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 12:18:29
Quote Anchor link
Klopt.
Foutieve woorden kan hij niet verbeteren: het is niet duidelijk welk woord je bedoelt ;)
Ik wil nog wel iets gaan maken dat je (door erop te klikken) een ander woord wat er op lijkt, kan kiezen.

Wel verbetert hij (zo goed mogelijk) de interpunctie, enters en dat soort dingen.


Was nog een klein foutje Tobias. Eigenlijk niet: ik was er net mee bezig.
Gewijzigd op 29/09/2012 12:19:43 door Eddy E
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 15:02:41
Quote Anchor link
misschien als je een <select> daarvan maakt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2012 15:37:25
Quote Anchor link
Grappig, ik typ in "wad gebeurd er" en dat vindt ie gewoon goed.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/09/2012 15:38:52
Quote Anchor link
Ja, dat is in Word toch ook?
Wad is een normaal woord hoor.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 15:40:11
Quote Anchor link
het is een spellingscontrole, geen gramatica controle.

iets wat misschien wel leuk als uitbreiding zou zijn
 
Niels K

Niels K

29/09/2012 15:51:27
Quote Anchor link
Quote:
Het is een spellingscontrole, geen gramatica grammatica controle.


;-)

Grammatica controle is wel lastig om te bouwen hoor. Wat je iig kan doen is het verbeteren van de spelling.
Gewijzigd op 29/09/2012 15:51:54 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2012 17:13:10
Quote Anchor link
Als het gaat om het controleren van woorden of ze goed gespeld zijn, dan moet je er één invoerveld van maken in plaats van een complete textarea. Dat doet namelijk suggereren dat je een tekst kunt invullen en dat die tekst wordt gecontroleerd. Mijn simpele voorbeeldje "wad gebeurd er" zou nu goedgekeurd worden terwijl dat hartstikke fout is.

In plaats van een textarea kun je dus beter één invoerveld plaatsen waar je dan als bijschrift bij zet: "voer woord in" of iets dergelijks.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 17:25:32
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 29/09/2012 15:51:27:
Quote:
Het is een spellingscontrole, geen gramatica grammatica controle.


;-)

Grammatica controle is wel lastig om te bouwen hoor. Wat je iig kan doen is het verbeteren van de spelling.



Je denkt denk ik iets te moeilijk. Ik weet dat jij zeker meer ervaring dan mij hebt in PHP maar als je nou een zin ontleed heb je persoonlijk voornaamwoorden, werkwoorden, lidwoorden, etc. Als je die allemaal in die tabellen zet dus bijvoorbeeld:

Lidwoorden
1 de
2 het
3 een

Werkwoorden
1 loop lopen gelopen liepen loopt
2 zie zien gezien zagen ziet
3 wijs wijzen gewezen wezen wijst

etc... dan kun je er wel een soort ritme ingooien, vraagtekens en komma's herkennen? Zie ik het nu te makkelijk of klopt het ongeveer wat ik zeg?


Toevoeging op 29/09/2012 17:26:41:

het word wel een gigantische database, maar uiteindelijk niet al te moeilijk denk ik.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

29/09/2012 17:31:30
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/09/2012 17:13:10:
In plaats van een textarea kun je dus beter één invoerveld plaatsen waar je dan als bijschrift bij zet: "voer woord in" of iets dergelijks.


Maar als ik een hele lap tekst wil controleren moet ik dan alles woord voor woord controleren?


Wat ik me wel afvraag: Met automatische spellingscontrole in Word, Outlook, IE, GC en weet ik waar nog meer --> Wat is het nut van deze site?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/09/2012 17:40:25
Quote Anchor link
Zeer moeilijk onderwerp.

Foutloos:
Quote:
Spel links controle is en zeer complex gedoe met aller lij vreemde taal dingen er in. Als je dan ook noch de zinsbouw en grammatica wil controleren bent je al helemaal zoet.


Alle woorden bestaan maar er klopt uiteraard geen barst van.
Gewijzigd op 29/09/2012 17:46:38 door - SanThe -
 
Niels K

Niels K

29/09/2012 17:47:45
Quote Anchor link
Quote:
Alle woorden bestaan maar er klopt uiteraard geen barst van.


Inderdaad, en ga dat maar eens goed krijgen ;-)

@Albert

Zet het eens om in code ;-)
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 18:44:22
Quote Anchor link
@ Santhe: inderdaad, dat is gewoon goed. Net als "wad". Wat kan een (stomme) computer daar aan doen? Niets: daar krijgt elke Nederlander minimaal 5 jaar verplicht taal/spelling. Daarmee beheers je dan net de basisschool-lijn, maar dat is voldoende om normale zinnen te maken.

@ Niels: dat is inderdaad onmogelijk. Voor hetgeen ik nu heb (dus wat enters, hoofdletters + controel woord) zijn al bijna 200 regels nodig. Wel met commentaar en genoeg 'ruimte', maar 't is niet even 2 functies eroverheen gooien ;).

@ Ozzie: hoe heten die dingen rondom de Waddenzee ook al weer?

@ Niels: grammatica-controle is heel lastig. Word heeft wel iets (de groene streepjes), maar dat is ook zeer beperkt. Goede controle moet je ook zinsontleding voor doen: een persoonsvorm vinden. Dat doe je door een vraagzin te maken en/of de tijd te veranderen.... laat jij dat een computer maar eens doen...

Ik werk nu trouwens ook elk woord en eindsymbool (als punt, vraagteken, puntkomma, komma, enter etc) af.
 
Niels K

Niels K

29/09/2012 18:48:40
Quote Anchor link
Quote:
grammatica-controle is heel lastig. Word heeft wel iets (de groene streepjes), maar dat is ook zeer beperkt. Goede controle moet je ook zinsontleding voor doen: een persoonsvorm vinden. Dat doe je door een vraagzin te maken en/of de tijd te veranderen.... laat jij dat een computer maar eens doen...

Ik werk nu trouwens ook elk woord en eindsymbool (als punt, vraagteken, puntkomma, komma, enter etc) af.


Jep! Ik heb ooit wel eens een keer een poging gedaan, maar dat was niet heel denderend. Daarnaast is de grammatica controle in word echt slecht.

Wat je kan doen is een database met alle Nederlandse woorden downloaden (opentaal.org?) en op basis van wat vergelijkingen het welbekende 'Bedoelde u niet' verhaal maken.

Niels
 
Eddy E

Eddy E

29/09/2012 19:19:59
Quote Anchor link
Daarvoor wilde ik phpspellcheck.com gebruiken. Die woordenlijst gebruik ik ook. Maar dat werkte net niet goed genoeg.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 21:29:28
Quote Anchor link
Niels aan jou de eer, ik ben slechts een 2de jaars leerling op het MBO, ik kan niet eens OOP programmeren.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/09/2012 22:01:06
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 29/09/2012 18:44:22:
@ Ozzie: hoe heten die dingen rondom de Waddenzee ook al weer?

Denk je nu echt daadwerkelijk dat ik niet weet wat wadden zijn? Ik geef alleen aan dat het in de context niet klopt.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

29/09/2012 23:41:57
Quote Anchor link
context? je bedoelt grammatica. en eerder is al gezegt dat dit geen grammaticacontrole is maar een spellingscontrole
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/09/2012 01:34:33
Quote Anchor link
Nee context...

Kijk, daar in de verte zie ik een mooi wad.

Hier staat "wad" in de juiste context.

Wad gebeurt hier?

"Wad" is juist gespeld, maar staat niet in de juiste context.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.