[SQL Keys]Delete vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 09:49:00
Quote Anchor link
Dames, heren en eenieder die niet in een hokje geplaatst wenst te worden.

ik heb 3 tabellen

Table1
[PK]id
veld1
veld1

Table2
[PK]id
[FK]table1.id
[FK]table3.id

Table3
[PK]id
veld1
veld1

De relaties zoals deze nu staan zijn op dit moment de enige die bestaan.

Nu mijn vraag:

Hoe kan ik een record verwijderen uit table3 als deze niet meer voorkomt in table 2.

Verdere info:
Ik draai op InnoDB

Jacco`

PS:
Krijg nu de volgende melding als ik een FK aan wil maken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SQL-query:

ALTER TABLE plugin_fotoalbum_fotos ADD FOREIGN KEY ( album_id ) REFERENCES plugin_fotoalbum( id ) ON DELETE CASCADE ON UPDATE CASCADE

MySQL retourneerde: Documentatie
#1005 - Can't create table './jacco2/#sql-38d0_fb48.frm' (errno: 150)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:10:22
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

27/10/2008 10:09:00
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 10:10:00
Quote Anchor link
Een oplossing voor mijn probleem staat er voor zover ik heb gelezen niet in (En ja heb dat ding al tig keer gelezen :P)

Even over de PS, die is inmiddels opgelost, Relaties en unsigned ints gaan niet samen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Je wilt dus alle records uit tabel3 verwijderen waarvan geen referentie meer aanwezig is in tabel2?

Probeer eens zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
DELETE FROM table3
WHERE id NOT IN (
  SELECT table3.id
  FROM table2
)

Natuurlijk wel even de juiste kolomnamen invoegen, want table3.id in de SELECT zal zo problemen opleveren.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 10:58:00
Quote Anchor link
:P. Had eigenlijk gehoopt dat het met keys en een cascade achtige oplossing kon. Deze delete gebruik ik nu namelijk ook en wil van het hele gedoe af.

Weet dat het niet handig is om keys ED achteraf te doen , maar het model is er wel op gebouwd alleen tot voorkort geen innoDB beschikbaar
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:09:00
Quote Anchor link
Dat zal je niet lukken, de relatie ligt namelijk precies andersom. Mits je de FK's goed ingesteld hebt, zullen alle wijzigingen die je in table1 en table3 aan de records aanbrengt, ook doorgevoerd worden in de FK's in table2.

Een ON DELETE UPDATE zal er dus voor zorgen dat als je een record in table3 verwijdert, alle refererende records uit table2 ook verwijderd zullen worden. Wil je het andersom, dus records uit table3 verwijderen waarnaar geen referentie meer bestaat, dan zul je die query moeten gebruiken.

Je kunt het ook zo zien: records in table3 kunnen prima op zichzelf bestaan, zonder dat er ergens een referentie naar die records is. Maar records in table2 hebben records in andere tabellen nodig om te kunnen bestaan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Dus ik zou van de velden in table2 en combined PK moeten maken met een FK in table3 om ON DELETE CASCADE te kunnen laten werken als ik het goed begrijp.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Nee, dan zou immers de opzet van je database niet meer kloppen. In FK relaties is de ene tabel altijd afhankelijk van de andere tabel, en het is dus onlogisch om in beide tabellen FK's naar elkaar op te nemen...

Je zou je ook eens moeten afvragen of het per se nodig is om die records te verwijderen, wat kan het voor kwaad als die records nog een tijdje in die tabel staan?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Op het moment dat de rest word verwijderd hebben ze geen doel meer.

Kwaad kan het niet maar je krijgt onnodig veel data in je DB. Nou is dat niet echt schokkend maar wil mn db goed en Crapfree houden
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

27/10/2008 11:20:00
Quote Anchor link
Dus je hebt data in je DB gezet voordat je relaties hebt gemaakt? In principe zou het niet eens mogelijk zijn om ongekoppelde data in de database te zetten.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:23:00
Quote Anchor link
Quote:
Kwaad kan het niet maar je krijgt onnodig veel data in je DB.
Maar dan voldoet het dus om eens in de zoveel tijd een cleanup scriptje (met die query) te runnen. Gebruik een cron-job om dat bijvoorbeeld eens per week te doen en klaar is kees ;-)

@Jurgen: lees ook even de rest van het topic, dan zie je dat je antwoord niet echt relevant is.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:29:00
Quote Anchor link
Ik maak er wel iets creatiefs van. Cronjobs zijn per definitie voor zulk soort dingen niet nodig.

Moet toch wat dingen herschrijven dus zal mn model nog wel een keer onder de loep nemen :P
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Quote:
Cronjobs zijn per definitie voor zulk soort dingen niet nodig.
Ben ik niet met je eens, cron jobs zijn juist geschikt voor het uitvoeren van onderhoudsscripts. Je wilt immers dat die scripts periodiek uitgevoerd worden zonder dat jij er zelf omkijken naar hebt.

En het script waar we het nu over hebben, zou een typisch voorbeeld van zo'n onderhoudsscript zijn...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:38:00
Quote Anchor link
Blanche,

Simpele reden dat cron geen oplossing is.

Het gaan om een CMS war inmiddels bij een aantal klanten draait, en dat aantal neemt gestaag toe. Nu ben ik niet van plan om voor elke klant een aparte cron te gaan maken of een systeem te schrijven waarbij dat vanzelf goed gaat.

Ik ben het script nu aan het optimaliseren om er juist zoveel mogelijk "handwerk" (waar in dit geval crons aanmaken onder valt) er uit te halen zodat we het makkelijk en snel kunnen uitrollen.

Sorry had ik mischien iets eerder aan moeten geven maar cron is wat mij betreft geen optie. (en voor de server admin nog minder :P)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/10/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Kijk dan is het al een ander verhaal. Een cron job is dan idd een minder geschikte oplossing ;-)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

27/10/2008 11:41:00
Quote Anchor link
Sorry dat had ik even iets eerder moeten vertellen denk ik :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.