SSL instellen via plesk

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 09:26:44
Quote Anchor link
Beste PHP-hulp lezers,
Ik heb een probleem met het instellen van een SSL certificaat voor mijn site. Ik heb het nog niet eerder gedaan maar omdat er ook sites van anderen op de server draaien kan ik niet met 'trial' en 'error' zitten testen vandaar dat ik hier om hulp vraag.

Ik heb een symfony installatie die ik graag op https wil laten draaien (ik heb hier ook een testroute voor aangemaakt die de gebruiker automatisch naar https verwijst. Ik heb in de routying.yml de scheme op https gezet. Lokaal gaat dit goed [wordt automatisch naar https doorverwezen en de pagina wordt getoond]).

Ik heb hier een ssl certificaat voor aangeschaft en dit via plesk (versie 12.0.18)kunnen installeren (zie afbeelding hieronder).
Afbeelding

Als ik nu de testpagina probeer te openen via https:// dan krijg ik de melding dat de pagina niet is gevonden. Als ik het zonder https:// probeer dan krijg ik eerst een 301 dat hij naar de https verwijst (wat goed is) en dan vervolgens weer dat de pagina niet weergeven kan worden. Ik verwacht dus dat er iets op de server niet goed ingesteld staat. Na een tijdje te hebben gegoogled denk ik dat ik iets met virtual hosts moet gaan doen. Ik heb nu al een tijd zitten lezen maar ik kom hier echt niet uit.

Volgens de handleiding van plesk zou het niet nodig moeten zijn om vhost.conf, vhost_ssl.conf en chost_nginx handmatig aan te passen maar kan ik in de plesk gui deze zaken invoeren (zie plaatje hieronder).
Afbeelding

Zou iemand kunnen aangeven wat ik hier zou moeten invullen om het te laten werken (of kan het ergens anders aan liggen?). IK moet eerlijk zeggen dat ik m.b.t. serverconfiguratie nog niet heel ver ben gekomen dus om zo maar allemaal dingen toe te voegen vindt ik een beetje 'gevaarlijk' omdat ik dan misschien andere sites kapot kan maken.

Als iemand mij hiermee kan helpen is mijn dank groot!

(Weet trouwens niet of dit het juiste forum is om dit te plaatsen, volgens mij is het geen php probleem vandaar dat ik hem hier heb geplaatst)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:24:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2017 09:51:15
Quote Anchor link
Ik heb geen ervaring met Plesk, naar wat zie je nu precies als je naar een https-URL p je server gaat? Een pagina van je eigen server, of een time-out pagina in je browser die aangeeft dat de server niet gevonden is?
Geef anders een linkje voor ons om te testen als het kan.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 10:24:24
Quote Anchor link
Inderdaad, dat zou een hoop schelen.

De additionele Apache Directives zijn van toepassing als je straks alle http requests wil forwarden naar https en of andersom.

vhosts.conf etc dien je niet aan te passen aangezien plesk deze genereert.
Het uploaden van je certificaat onder 'domein -> SSL certificaten'
En vervolgens het 'activeren' onder 'domein -> Hostinginstellingen' zou voldoende moeten wezen.

Dus vraag me ook af wat voor probleem je ondervind.

Waar heb je de 301 verwijzing toegevoegd? Wellicht dat daar iets mis gaat, bijv. oneindige loop :)
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 10:25:21
Quote Anchor link
Als ik naar de website browse via https krijg ik onderstaande te zien:
Afbeelding

Afbeelding

Ik zie wel dat dit de pagina dnserror.htm is. Kan het kloppen dat er iets op de DNS moet worden aangepast (hier kan ik helaas zelf niet bij, maar als ik weet wat er zou moeten gebeuren kan ik dit doorgeven)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/03/2017 10:28:31
Quote Anchor link
Ik heb een vermoeden dat poort 443 voor SSL op de server dicht is, in de firewall.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 10:31:52
Quote Anchor link
Doe eens een telnet sessie openen naar je domein op poort 443
Als dat niet werkt moet je even kijken bij
Plesk -> hulpprogramma's & instellinge -> Firewall
Gewijzigd op 21/03/2017 10:33:38 door Dennis WhoCares
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 11:24:01
Quote Anchor link
Ik heb zojuist even geprobeerd met telnet dit is het resultaat:
Dit is het commando wat ik uitgevoerd heb (op port 80 en 443).
Afbeelding

Dit is het resultaat:
Afbeelding

Kan ik nu aannemen dat het aan port 443 ligt?

Heb zojuist in plesk gezocht naar firewall instellingen maar kan hier niks over vinden dus als het praktisch zeker daar aan ligt kan ik even naar de helpdesk bellen.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 11:44:05
Quote Anchor link
Hi Fedi,

inderdaad is 443 niet open op de server.
Is je Plesk ook http ?

Op DNS niveau bepaal je niet of het http of https is.
Heb je zelf (handmatig) aanpassingen gedaan aan config files ?
Wellicht dat je iets fout gedaan heb, normaliter doet plesk dit allemaal zelf.

Hopelijk kom je eruit met de helpdesk!
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 11:56:51
Quote Anchor link
Plesk gaat via https op de server.

Zelf doe ik niks met server management. Het probleem is eigenlijk alsvolgt ontstaan:
Onze administrator is een half jaar met sabatical en ik zou als er een webpagina link of iets gebroken was dit repareren. Nu is er 'ineens' besloten om onze oude hosting op te zeggen en te migreren naar een nieuwe. Het oude is vanaf volgende week maandag opgezegd dus moest ik ineens met spoed alles overzetten. Alleen snappen ze hier niet dat wat ik doe niet hetzelfde is als een volledige installatie overzetten (maar jij weet toch wat van de website..... wordt er dan gezegd). Maar ja niemand anders doet het, dus doe ik maar een poging. Alleen is dit echt een beetje boven mijn niveau (kan wel een beetje websites maken en basic programmeren maar server configuratie is een beetje ver weg). Was al blij dat ik de website werkend had.

Ik heb zojuist een call aangemaakt, ik laat het resultaat hier weten zodra ze antwoord hebben gegeven. Bedankt in ieder geval!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 12:07:47
Quote Anchor link
>> en dit via plesk (versie 12.0.18)kunnen installeren

Waarom update je Plesk niet naar de nieuwste versie (Onyx)?
Dan kun je ook gelijk een GRATIS ssl-certificaat installeren met een druk op de knop.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 13:21:16
Quote Anchor link
Hi Fedi,

ik mag aannemen dat je gewoon via Plesk het 'domein' aangemaakt hebt, samen met de database enz ?
Dan zou dit probleem niet mogen ontstaan, daar is Plesk voor ;-)

Een vraagje, je hebt nog een 'oude' hosting, vertel je nu.
Is deze nog 'live' ? Of gaat alles al via de nieuwe server?
Indien de oude nog 'live' is, kan het wezen dat je https naar de oude server gaat ?

@Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt
 
Fedi fer

Fedi fer

21/03/2017 14:07:59
Quote Anchor link
Ja het domein is aangemaakt. De website doet het ook gewoon via gewoon http maar niet via https.
de oude is nog live maar we hebben ook een nieuw domeinnaam en die verwijst gelukkig goed naar de nieuwe server. (heb het voor de zekerheid nog even getest door een testtekstje ergens te plaatsen).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 16:12:52
Quote Anchor link
>> @Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt

Ik bedoel ook Let's Encrypt. In Onyx kan dat met een druk op de knop. Je hoeft dan zelf niks te installeren/configureren. Ik geloof dat die optie er in versie 12 nog niet in zit.
Gewijzigd op 21/03/2017 16:13:31 door Ozzie PHP
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

21/03/2017 16:37:17
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/03/2017 16:12:52:
>> @Ozzie, Plesk 12 heeft ook gewoon 'gratis' SSL dmv LetsEncrypt

Ik bedoel ook Let's Encrypt. In Onyx kan dat met een druk op de knop. Je hoeft dan zelf niks te installeren/configureren. Ik geloof dat die optie er in versie 12 nog niet in zit.


Het is inderdaad een 'plesk extention' :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/03/2017 16:44:46
Quote Anchor link
Yup, maar ik weet niet of die er in Plesk 12 ook in zit. Ik dacht eigenlijk van niet.
 
Fedi fer

Fedi fer

24/03/2017 09:27:35
Quote Anchor link
Beste phphulpers,
Ik zou nog even terugkoppelen wat nou eigenlijk het probleem was. Het bleek inderdaad dat port 443 in de iptables werd geblokkeerd. De helpdesk heeft dit geopend en nu werkt alles gelukkig dus bedankt voor de hulp!

m.b.t. het genereren van een certificaat heb ik het ook even gekeken. In de plesk versie bij mijn hosting kan ik ook ook gewoon certificaten genereren.

Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.