Status mysql-server controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »
Jan H

Jan H

11/08/2007 15:57:00
Quote Anchor link
hey,

Hoe kan ik ervoor zorgen dat als de mysql-server van mijn website platligt, er een alternatieve index.php op mijn website terechtkomt? Want nu is de hele layout verpest met foutmeldingen als deze server platligt.

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:41:01
 
TJVB tvb

TJVB tvb

11/08/2007 16:03:00
Quote Anchor link
je kunt als je in je index.php een verbinding maakt of die wel succesvol gemaakt is, als dat niet het geval is laat je een andere pagina zien (dit kan zowel met een include als een forward met een header)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

11/08/2007 16:03:00
Quote Anchor link
Je mysql_connect() afvangen met een if/elseje zou voldoende moeten zijn toch?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

11/08/2007 16:04:00
Quote Anchor link
dat kan je doen in de foutafhandelingen van je webstie en in deze kan je dat doen in je connectie script...

Als je probeerd verbinding te maken naar je database kan je controleren of de verbinding tot stand is gekomen of niet.. Zo ja ga je naar de 1ne index.php toe en zo niet ga je naar de andere index.php toe.....
 
Hipska BE

Hipska BE

11/08/2007 16:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?  
//logingegevens en standaard connectie met de database

$host = "localhost"; //meestal localhost
$user = "***";  
$pass = "***";  
$db   = "b3cz2d";  

$connection = mysql_connect( $host, $user, $pass );

// connection made ?
if( $connection )
{

    // select the database
    if( !mysql_select_db( $db, $connection ) )
    {

        // could not select database!
        die('Kon de database niet selecteren! Error: ' . mysql_error() );
    }
}

// could not connect to the database
else{
    header('Location: ../error.htm');
}

 

?>
 
Jan H

Jan H

11/08/2007 16:26:00
Quote Anchor link
tnx, Hipska, maar ik krijg volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /opt/www/heuninckr/web/www.aczele.be/config/dbconnect.php on line 4
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Hoe ziet jouw code er nu uit? Je zult waarschijnlijk ergens een ; oid vergeten zijn...

ps. Begin je php code liever altijd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php, shorttags staan niet altijd standaard ingeschakeld op iedere server.
 
Jan H

Jan H

11/08/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
//logingegevensenstandaardconnectiemetdedatabase

$host="mysqlhost";
$user="lalala";
$pass="lalalala";
$db="lalala";

$connection=mysql_connect($host,$user,$pass);

//connectionmade?
if($connection)
{
//selectthedatabase
if(!mysql_select_db($db,$connection))
{
//couldnotselectdatabase!
die('Kondedatabasenietselecteren!Error:'.mysql_error());
}
}
//couldnotconnecttothedatabase
else{
header('Location:error_db.php');
}


?>


juist hetzelde als die van hipska
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 16:35:00
Quote Anchor link
Hmm, ik krijg geen syntax error hoor als ik jouw code uitvoer. Ik krijg alleen een error op de mysql_connect, maar dat is logisch...
 
Jan H

Jan H

11/08/2007 16:41:00
Quote Anchor link
raar raar,

deze code (die ik normaal gebruik) werkt wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$db_host
= 'mysqlhost';
$db_user = 'lala';
$db_pass = 'lala';
$db_db = 'lala';

$link = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
if (!$link) {
    printf(mysql_error($link));
}
else {
    mysql_select_db($db_db, $link);
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Tja, verwijder anders regels 2 en 3 eens uit de code van Hipska, maak van de dubbele quotes eens enkele quotes...

Het zou allemaal niet mogen uitmaken, maar proberen kan geen kwaad.
 
Jan H

Jan H

12/08/2007 15:49:00
Quote Anchor link
nope, lukt allemaal niet, echt heel raar. iemand tips?
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/08/2007 15:58:00
Quote Anchor link
oke wat heb je nu staan in dat script als ik vragen mag?
 
Jan H

Jan H

12/08/2007 16:01:00
Quote Anchor link
nu gebruik ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$db_host
= 'mysqlhost';
$db_user = 'lala';
$db_pass = 'lala';
$db_db = 'lala';

$link = mysql_connect($db_host, $db_user, $db_pass);
if (!$link) {
    printf(mysql_error($link));
}
else {
    mysql_select_db($db_db, $link);
}

?>


De error-afhandeling zit hier echter niet in. Indien ik het script van hipska gebruik, kan ik mijn website niet meer bekijken (geeft hij error's weer, vb. Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /opt/www/heuninckr/web/www.aczele.be/config/dbconnect.php on line 4)
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/08/2007 16:03:00
Quote Anchor link
en wat wil je nou precies berijken of heb je het al berijkt.....
 
Jan H

Jan H

12/08/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 12.08.2007 16:03:
en wat wil je nou precies berijken of heb je het al berijkt.....


wat ik wil bereiken: Dat het scriptje van hipska werkt bij mij :/
Dit zorgt ervoor dat als de mysql-server down is, de gebruiker geen ver***** layout ziet, maar een nette error-pagina (http://www.aczele.be/error_db.html).
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

12/08/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Heb je alle spaties al uit het script gehaald
 
Joren de Wit

Joren de Wit

12/08/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Hmm, je kunt toch ook gewoon zelf in jouw scriptje een melding inbouwen als de verbinding mislukt? Lijkt me dat regel 9 daar uitermate geschikt voor is... :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.