steeds foutmelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Fabian webstars

Fabian webstars

13/08/2015 14:45:12
Quote Anchor link
Hallo
Ik ben nog steeds bezig met het script wat ik wil gaan gebruiken om in te loggen, maar ik loop weer tegen een nieuwe fout aan. ik zie hem niet. het script werkt redelijk goed behalve dat ik steeds dezelfde foutmelding krijg: "wachtwoord is niet correct". ziet iemand wat ik verkeerd doe?


dit is een deel van mn script waar de fout zit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

$username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
$password = $_POST['password'];

$req = mysql_query('
SELECT username, password,id,groep
FROM users
WHERE username="'
.$username.'"');

$rowCount = mysql_num_rows($req);
$dn = mysql_fetch_array($req);


if($rowCount = 0 AND $dn['password']!=sha1($password)) {
$form = true;
$message = 'Gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet correct.';
}

else {
if($rowCount = 0) {
$form = true;
$message = 'Gebruikersnaam is niet correct.';
}

else {
if($dn['password']!=sha1($password)) {
$form = true;
$message = 'wachtwoord is niet correct.';
}

?>


groetjes
Fabian http://web-stars.nl/
Gewijzigd op 13/08/2015 14:47:50 door Fabian webstars
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 17:47:06
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2015 14:51:30
Quote Anchor link
Waarom check je het password niet gewoon in de query naar de database?

Toevoeging op 13/08/2015 14:52:53:

Dit is trouwens geen vergelijking maar een toekenning:

if($rowCount = 0 .......
Gewijzigd op 13/08/2015 14:53:44 door - SanThe -
 
Fabian webstars

Fabian webstars

13/08/2015 15:08:24
Quote Anchor link
ik nap niet wat je bedoeld, zou je het willen uitleggen?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2015 15:11:14
Quote Anchor link
SELECT ... FROM ... WHERE user=... AND pass=...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2015 15:14:23
Quote Anchor link
Uit veiligheidsomstandigheden is het beter om te kijken of de username én wachtwoord correct zijn, en niet beide apart.

Zou je tevens een duidelijkere titel willen bedenken die je vraag- of probleemstelling beschrijft

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 13/08/2015 15:15:56 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

13/08/2015 15:15:01
Quote Anchor link
danwel: if($rowCount == 0 .......

met == ipv =

---
overigens zou ik niet verraden dat de gebruikersnaam bestaat. Bij een gevonden gebruikersnaam hoeft de hacker alleen nog maar een berg wachtwoorden te proberen.


---


Toevoeging op 13/08/2015 15:15:01:

danwel: if($rowCount == 0 .......

met == ipv =

---
overigens zou ik niet verraden dat de gebruikersnaam bestaat. Bij een gevonden gebruikersnaam hoeft de hacker alleen nog maar een berg wachtwoorden te proberen.


---


Toevoeging op 13/08/2015 15:16:05:

voor een controle van het password in php code valt ook wel wat te zeggen.
Een query zou gelogd kunnen worden op de server. Als het (al dan niet gehashte) password dan in de query stond, staat die ook in de logs.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2015 15:19:05
Quote Anchor link
Ivo P op 13/08/2015 15:15:01:
Als het (al dan niet gehashte) password dan in de query stond, staat die ook in de logs.


Als een hacker de logfiles kan lezen is ie toch al binnen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2015 19:31:24
Quote Anchor link
Ik zou je controle ook anders opzetten.

Nu heb je zoiets

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (foute situatie) {
    doe niets
} else {
    doe iets
}


Hoe heb je nu de garantie dat als je de "else" bereikt dat er sprake is van een "goede situatie"? Mogelijk mis je iets in je logica en bevindt je je dan helemaal niet de goede situatie!

Beter is dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (goede situatie) {
    doe iets
} else {
    doe niets
}

Anders wordt het gewoon hopeloos verwarrend.

Daarnaast... Spring ajb in in je code...
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2015 00:06:59
Quote Anchor link
"Als een hacker de logfiles kan lezen is ie toch al binnen."

klopt, maar het kan ook een medegebruiker van de server zijn.
En log files hebben vaak minder aandacht mbt beveiliging, dus die kunnen op allerlei plaatsten gekopieerd komen te staan. Ook in onbeveiligde plekken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/08/2015 00:10:52
Quote Anchor link
>> En log files hebben vaak minder aandacht mbt beveiliging, dus die kunnen op allerlei plaatsten gekopieerd komen te staan. Ook in onbeveiligde plekken

Ik neem aan dat dit niet aan de orde is wanneer je een eigen VPS huurt?
 
Ivo P

Ivo P

14/08/2015 10:34:53
Quote Anchor link
hangt er uiteraard vanaf wie je allemaal toegang geeft tot je server.

En of je de logfiles niet af en toe naar je pc / dropbox / usbstick kopieert ter backup of om gemakkelijker te kunnen zoeken naar query's die fouten opleverden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.