strftime maand nummer onder de 10 in 1 cijfer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer / Innovatieve software / Virtual Re

Functieomschrijving Als .Net developer werken aan innovatieve software waar onder andere gebruik gemaakt wordt van Virtual Reality? Bijdragen aan een organisatie waar je uitgedaagd wordt om continu verbeteringen en ontwikkelpunten te ontdekken en door te voeren? Werken in de omgeving Putten? Reageer dan nu voor meer informatie! Het pro-actief aandragen van verbeteringen voor de bestaande applicatie; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Doorvoeren van aanpassingen en wijzigingen; Verantwoordelijk voor koppelingen met andere systemen; Op de hoogte blijven van technische ontwikkelingen. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Een afgeronde IT gerelateerde opleiding; Minimaal 1 jaar professionele ervaring als developer; Aantoonbare kennis van C#; Initiatiefrijke

Bekijk vacature »

Java Developer / Domotica / Public Cloud / Verbete

Functieomschrijving Wil jij als Java Developer een bijdrage leveren aan het ontwikkelen van innovatie Java applicaties die het levensgeluk van patiënten in diverse zorginstellingen aanzienlijk verbeterd? Lees dan snel verder! Ontwikkelen van nieuwe applicaties in Public Cloud; Optimaliseren en verbeteren van bestaande applicaties in Private Cloud; Meedenken over verbeterprojecten; Maken en uitvoeren van Stress Testing; Ontwikkelen en verbeteren van de Mobile app. Functie-eisen Hbo werk- en denkniveau; Minimaal 5 jaar relevante werkervaring; Ervaring in Java 8; Kennis van Linux, Public- en Private Cloudtechnieken; Je bent communicatief erg sterk en kan tegen de nodige stress. Bedrijfsomschrijving Deze organisatie is al ruim

Bekijk vacature »

Massimo W

Massimo W

03/07/2006 17:44:00
Quote Anchor link
Hallo,

is het mogelijk om bij strftime() de maand als 1 cijfer te krijgen i.p.v. 2?

ik heb nu namelijk alle data in de database staan als 2007-1-1 en wil verschillen gaan berkenen met strftime. maar volgens mij gaat dat niet omdat strftime geen maanden kan laten zien met 1 cijfer of kan dit wel? strftime kent namelijk alleen maar %m en dat zet hij een 0 ervoor als het onder de 10 is.

weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/01/2020 20:23:30
 
Frank -

Frank -

03/07/2006 18:14:00
Quote Anchor link
De data staat in de database, ik neem in in een DATE of DATETIME, dan kun je toch de database het rekenwerk laten doen? Dat is vele malen handiger dan lopen kloten met de php-functies om met datums en tijden te rekenen.

Zie de handleiding van MySQL, hoofdstuk 12.5.
 
Massimo W

Massimo W

03/07/2006 18:30:00
Quote Anchor link
nee dat staan ze niet. ze staan in 3 kolommen. jaar maand en dag. en de maand is 1 cijfer als deze onder de 10 is.
 
Bo az

Bo az

03/07/2006 18:35:00
Quote Anchor link
Je hoort een datum altijd als een DATE of een DATETIME is een database te zetten.

Euhm evt. kan je er met sprintf() een 0 voorplakken in het geval het 1 cijfer betreft.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

03/07/2006 18:42:00
Quote Anchor link
En wederom een database verkracht...
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/07/2006 19:07:00
Quote Anchor link
Boaz:
Je hoort een datum altijd als een DATE of een DATETIME is een database te zetten.

Euhm evt. kan je er met sprintf() een 0 voorplakken in het geval het 1 cijfer betreft.


Timestamp heeft bij mij nog altijd de voorkeur hoor. Niks is zo dynamisch als een timestamp.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.