String opdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rolf -

Rolf -

21/04/2012 12:47:59
Quote Anchor link
Hee allemaal,

Ik zit met een moeilijke kwestie.

In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.

Heeft iemand enig idee hoe ik de bestaande string kan exploden zodat ik deze drie delen apart op kan slaan in de database?

Toevoeging op 21/04/2012 13:00:48:

Ik heb dit al gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$tekst
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('/(?P<name>\s+\w+) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);

print_r($matches);
echo '<br>';
echo $matches['name'].'<br>';
echo $matches['digit'].'<br>';
echo $matches['name2'];
?>


Dit geeft als output:
straat
282
Bis

Hier mis ik dus het eerste deel van de string
Gewijzigd op 21/04/2012 13:01:18 door Rolf -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:50:38
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2012 13:02:53
Quote Anchor link
Kan je niet met strpos zoeken naar een spatie en daarna afkappen met substr..
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:07:01
Quote Anchor link
Maar dan zit ik nog steeds met het probleem als een straat uit twee delen bestaat. Zoals hier met teststraat.

Of zie ik het nou verkeerd?

Ik wil dit namelijk automatisch uit laten voeren op best veel adressen ;)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

21/04/2012 13:07:12
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelf al gezegd wat je moet doen. Je moet de string exploden en PHP heeft hier een handige functie voor.
http://nl3.php.net/explode

Daarmee moet het zeker lukken.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:12:58
Quote Anchor link
Nee daar lukt het niet mee.

Als ik deze strings heb:
$a = Test straat 10 a;
$b = Test 10;

En als ik deze ga exploden krijg ik verschillende explodes:
Bij $a is explode[0] = test, explode[1] = straat, explode[2] = 10 en explode[3] = a.
Bij $b is explode[0] = Test, explode[1] = 10.

Met deze data kan ik dus he-le-maal niets. Via een loop kan ik deze data nooit controleren.
Gewijzigd op 21/04/2012 13:14:44 door Rolf -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/04/2012 13:16:46
Quote Anchor link
Ben heel benieuwd; straatnamen zijn heel divers

Straatnaam
Stationsweg
van Vlietstraat
Joost van de Vondellaan
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:21:27
Quote Anchor link
Er is geen eenduidige manier om deze strings op te splitsen naar de gewenste delen.

100% score behaal je alleen als je het handmatig doet
50+% score kan je behalen door je data te analiseren en de best mogelijke split daarop toe te passen. 50+% zal je dan alsnog met het handje moeten doen.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:23:33
Quote Anchor link
En die 50 % haal ik door middel van ;)?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:30:53
Quote Anchor link
Rolf - op 21/04/2012 13:23:33:
En die 50 % haal ik door middel van ;)?


Daar kan geen antwoord opgegeven worden, dat is geheel afhankelijk wat je aan 50% data pattern te verwerken hebt.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:38:11
Quote Anchor link
Ik wil de string opknippen in straat (ook als de straat uit 2 delen bestaat dus b.v. van Vlietstraat), huisnummer en evenuteel toevoegin. Toevoeging is niet zo heel belangrijk omdat dit ook met de hand nagelopen kan worden.

Heb al veel geprobeerd, maar het lukt me maar niet...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/04/2012 13:46:21
Quote Anchor link
En als je deze gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:10:49
Quote Anchor link
Dat werkt! Bedankt!
Ik ben helemaal niet thuis in de preg_match materie ;)

Bedankt!

Toevoeging op 21/04/2012 14:13:47:

Nog 1 vraag trouwens:

Soms hebben mensen ingevuld 51A.

Dus met de toevoeging aan het huisnummer vast.
Hier wordt dan niet op gematched. Is daar ook nog een toevoeging voor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:20:33
Quote Anchor link
Ik ben er ook niet zo goed in, maar probeer dit dan eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+\w*) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:24:08
Quote Anchor link
Nee dat pakt hij helaas niet..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:29:24
Quote Anchor link
En zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>(\d+\w*)) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>


Toevoeging op 21/04/2012 14:53:54:

Zo, ik heb een nieuwe gemaakt. Deze lijkt te werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$street
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('#(?P<street>[^\d]+)(?P<number>\d+.*)#', $street, $matches);

$street = trim($matches['street']);
$number = trim($matches['number']);

echo 'De straat is ' . $street . ' en het nummer is ' . $number . '.';
?>
 
Wim E

Wim E

22/04/2012 00:29:45
Quote Anchor link
De aangeleverde versie van Ozzie werkt inderdaad.
Ik wou de versie van mij plaatsen maar die is in C# :)
 
Eddy E

Eddy E

22/04/2012 14:42:50
Quote Anchor link
Werkt dit dan ook:

2e Balsemienstraat 12, Rotterdam
Plein 1940-45 3, Middelburg (zie google-maps)
12e Septemberlaan 2, Noorbeek

Dus let even op hoe de syntax van adressen is!
Vooral die van Plein 1940-45 kan leuk zijn!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 18:09:48
Quote Anchor link
Eddy, grappig... als er een getal in de straatnaam zit wordt het inderdaad tricky. Maar het gaat hier helemaal in het begin al fout. Ik citeer de topicstarter: "In een database staan adressen in 1 veld". Daar gaat het fout. Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:16:32
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/04/2012 18:09:48:
Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.


Enige juiste antwoord zo te zien.
 
Erwin H

Erwin H

22/04/2012 18:18:47
Quote Anchor link
Uhm, is dat niet precies wat de TS nu juist van plan is?
Quote:
In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:21:20
Quote Anchor link
Ja, maar gaat dat dan ook wel weer de database in?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.