String opdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Rolf -

Rolf -

21/04/2012 12:47:59
Quote Anchor link
Hee allemaal,

Ik zit met een moeilijke kwestie.

In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.

Heeft iemand enig idee hoe ik de bestaande string kan exploden zodat ik deze drie delen apart op kan slaan in de database?

Toevoeging op 21/04/2012 13:00:48:

Ik heb dit al gevonden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$tekst
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('/(?P<name>\s+\w+) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);

print_r($matches);
echo '<br>';
echo $matches['name'].'<br>';
echo $matches['digit'].'<br>';
echo $matches['name2'];
?>


Dit geeft als output:
straat
282
Bis

Hier mis ik dus het eerste deel van de string
Gewijzigd op 21/04/2012 13:01:18 door Rolf -
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:16:03
 
Jasper DS

Jasper DS

21/04/2012 13:02:53
Quote Anchor link
Kan je niet met strpos zoeken naar een spatie en daarna afkappen met substr..
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:07:01
Quote Anchor link
Maar dan zit ik nog steeds met het probleem als een straat uit twee delen bestaat. Zoals hier met teststraat.

Of zie ik het nou verkeerd?

Ik wil dit namelijk automatisch uit laten voeren op best veel adressen ;)
 
Rick van Riel

Rick van Riel

21/04/2012 13:07:12
Quote Anchor link
Eigenlijk heb je zelf al gezegd wat je moet doen. Je moet de string exploden en PHP heeft hier een handige functie voor.
http://nl3.php.net/explode

Daarmee moet het zeker lukken.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:12:58
Quote Anchor link
Nee daar lukt het niet mee.

Als ik deze strings heb:
$a = Test straat 10 a;
$b = Test 10;

En als ik deze ga exploden krijg ik verschillende explodes:
Bij $a is explode[0] = test, explode[1] = straat, explode[2] = 10 en explode[3] = a.
Bij $b is explode[0] = Test, explode[1] = 10.

Met deze data kan ik dus he-le-maal niets. Via een loop kan ik deze data nooit controleren.
Gewijzigd op 21/04/2012 13:14:44 door Rolf -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/04/2012 13:16:46
Quote Anchor link
Ben heel benieuwd; straatnamen zijn heel divers

Straatnaam
Stationsweg
van Vlietstraat
Joost van de Vondellaan
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:21:27
Quote Anchor link
Er is geen eenduidige manier om deze strings op te splitsen naar de gewenste delen.

100% score behaal je alleen als je het handmatig doet
50+% score kan je behalen door je data te analiseren en de best mogelijke split daarop toe te passen. 50+% zal je dan alsnog met het handje moeten doen.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:23:33
Quote Anchor link
En die 50 % haal ik door middel van ;)?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

21/04/2012 13:30:53
Quote Anchor link
Rolf - op 21/04/2012 13:23:33:
En die 50 % haal ik door middel van ;)?


Daar kan geen antwoord opgegeven worden, dat is geheel afhankelijk wat je aan 50% data pattern te verwerken hebt.
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 13:38:11
Quote Anchor link
Ik wil de string opknippen in straat (ook als de straat uit 2 delen bestaat dus b.v. van Vlietstraat), huisnummer en evenuteel toevoegin. Toevoeging is niet zo heel belangrijk omdat dit ook met de hand nagelopen kan worden.

Heb al veel geprobeerd, maar het lukt me maar niet...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

21/04/2012 13:46:21
Quote Anchor link
En als je deze gebruikt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:10:49
Quote Anchor link
Dat werkt! Bedankt!
Ik ben helemaal niet thuis in de preg_match materie ;)

Bedankt!

Toevoeging op 21/04/2012 14:13:47:

Nog 1 vraag trouwens:

Soms hebben mensen ingevuld 51A.

Dus met de toevoeging aan het huisnummer vast.
Hier wordt dan niet op gematched. Is daar ook nog een toevoeging voor?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:20:33
Quote Anchor link
Ik ben er ook niet zo goed in, maar probeer dit dan eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>\d+\w*) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>
 
Rolf -

Rolf -

21/04/2012 14:24:08
Quote Anchor link
Nee dat pakt hij helaas niet..
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/04/2012 14:29:24
Quote Anchor link
En zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
preg_match('/(?<name>.*?) (?P<digit>(\d+\w*)) (?P<name2>\w+)/', $tekst, $matches);
?>


Toevoeging op 21/04/2012 14:53:54:

Zo, ik heb een nieuwe gemaakt. Deze lijkt te werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$street
= 'test straat 282 Bis';

preg_match('#(?P<street>[^\d]+)(?P<number>\d+.*)#', $street, $matches);

$street = trim($matches['street']);
$number = trim($matches['number']);

echo 'De straat is ' . $street . ' en het nummer is ' . $number . '.';
?>
 
Wim E

Wim E

22/04/2012 00:29:45
Quote Anchor link
De aangeleverde versie van Ozzie werkt inderdaad.
Ik wou de versie van mij plaatsen maar die is in C# :)
 
Eddy E

Eddy E

22/04/2012 14:42:50
Quote Anchor link
Werkt dit dan ook:

2e Balsemienstraat 12, Rotterdam
Plein 1940-45 3, Middelburg (zie google-maps)
12e Septemberlaan 2, Noorbeek

Dus let even op hoe de syntax van adressen is!
Vooral die van Plein 1940-45 kan leuk zijn!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/04/2012 18:09:48
Quote Anchor link
Eddy, grappig... als er een getal in de straatnaam zit wordt het inderdaad tricky. Maar het gaat hier helemaal in het begin al fout. Ik citeer de topicstarter: "In een database staan adressen in 1 veld". Daar gaat het fout. Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:16:32
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/04/2012 18:09:48:
Er moet natuurlijk een apart veld voor de straat, het nummer en eventueel een toevoeging zijn. 3 Velden dus.


Enige juiste antwoord zo te zien.
 
Erwin H

Erwin H

22/04/2012 18:18:47
Quote Anchor link
Uhm, is dat niet precies wat de TS nu juist van plan is?
Quote:
In een database staan adressen in 1 veld. Dus bijvoorbeeld teststraat 10 bis.
Nu wil ik dit gaan onderverdelen in drie kolommen:
straat, huisnummer en toevoeging.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2012 18:21:20
Quote Anchor link
Ja, maar gaat dat dan ook wel weer de database in?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.