Structuur niet gewijzigd. Toch 'werkt' php file niet meer online.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Li Bai

Li Bai

09/12/2010 13:58:21
Quote Anchor link
Hoi,

In mijn andere topic vroeg ik hoe bepaalde info moest achterhalen.
Dat is gelukt en nu heb ik dus wat vrije tekst in een php file gewijzigd.
De structuur dus NIET aangepast.
Vervolgens gesaved, de file weer online gezet en nu zie ik ipv een website de inhoud van de php file zelf?!

Kijk maar:
http://www.berrishosting.nl/bestellen.php

Beetje raar omdat ik echt de structuur niet heb aangepast.
Gewoon met notepad gedaan. Blijkbaar verkloot die toch eea zonder dat je dat zo snel kan zien.
Heb nu wel notepad++ maar kan iemand me vertellen hoe ik de file weer 'werkend' krijg?

Bij voorbaat dank,

Rob

Du
Gewijzigd op 09/12/2010 13:58:48 door Li Bai
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:57:00
 

09/12/2010 14:02:40
Quote Anchor link
Leer php.
Php start tag ontbreekt.
Als die niet ontbreekt, dan kan het inderdaad zijn dat er een BOM character in je code terecht is gekomen (geloof ik niet met notepad).
Maar goed, dan blijft het raar dat je de gehele inhoud te zien krijgt.
 
John D

John D

09/12/2010 14:04:29
Quote Anchor link
Met welke tool heb je de file ge-edit? Heb je de file geupload als ASCII niet als BIN ?
Heb je de code tags "< ?php" (aan het begin van de file) en "? >" aan het einde van de file weggehaald? Moet zonder spaties overigens.
Edit:

Enne dat windhoos programma notepad heeft er misschien bestellen.php.txt van gemaakt?? En je verbergt default je extenties??
Gewijzigd op 09/12/2010 14:06:39 door John D
 

09/12/2010 14:07:39
Quote Anchor link
John D op 09/12/2010 14:04:29:
Edit:

Enne dat windhoos programma notepad heeft er misschien bestellen.php.txt van gemaakt?? En je verbergt default je extenties??

Zoals je zelf kan zien is dat gewoon weer onzin aangezien je dat bestand benaderd op het adres .php...
Gewijzigd op 09/12/2010 14:08:35 door
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 14:14:44
Quote Anchor link
Zeg Karl kwadraat,

dit is een beginnersforum.
Ik waardeer de suggesties van John enorm.

En jij komt met:
- leer php
- weer onzin

Iets constructiever zou wat prettiger zijn.....ik leer nu php, op dit moment, maar mijn site heeft een probleem, dus kan ik niet echt rustig gaan zitten snuffelen....

Code tags staan er gewoon in.
file is ook een .php
IN notepad++ heb ik er een UTF-8 van gemaakt....
 
Gerhard l

gerhard l

09/12/2010 14:16:43
Quote Anchor link
en bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function bestellen() { $mailKlant = ');
?>

mist een '

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
function bestellen() { $mailKlant = '');
?>
 
John D

John D

09/12/2010 14:17:53
Quote Anchor link
Rob Berris op 09/12/2010 14:14:44:
IN notepad++ heb ik er een UTF-8 van gemaakt....
Dus even opnieuw in notepad++ en dan naar ASCII of US7ASCII
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 14:22:38
Quote Anchor link
In mijn file ziet dat er zo uit:

mail($_SESSION['Email'],'Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting!',$mailKlant,'From: <[email protected]>');
 

09/12/2010 14:27:24
Quote Anchor link
Als je zo zeker er van bent dat de php start tag in het bestand staat kan je het bestand vanuit de ene editor kopiëren en in de andere plakken en dan opslaan.
Ik blijf er bij, volgens mij ontbreekt de php start tag.
Ook zou je kunnen kijken of php wel op die server geïnstalleerd is met phpinfo.

Rob Berris op 09/12/2010 14:14:44:
Zeg Karl kwadraat,

dit is een beginnersforum.
Ik waardeer de suggesties van John enorm.

En jij komt met:
- leer php
- weer onzin

Iets constructiever zou wat prettiger zijn.....ik leer nu php, op dit moment, maar mijn site heeft een probleem, dus kan ik niet echt rustig gaan zitten snuffelen....

Code tags staan er gewoon in.
file is ook een .php
IN notepad++ heb ik er een UTF-8 van gemaakt....


De suggestie waarover John het had klopt gewoon niet. Dus dat is onzin.
Voor de rest heb je geen punten aangegeven waaruit blijkt dat je al iets hebt getest. Als je php leert, dan leer je die punten ook.
Verder is debuggen gewoon grondig te werk gaan. Dat kan heel snel gaan.
Rob Berris op 09/12/2010 14:22:38:
In mijn file ziet dat er zo uit:

mail($_SESSION['Email'],'Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting!',$mailKlant,'From: <[email protected]>');

Dus? Wat wil je hiermee zeggen? Verwijs je hiermee nog naar Gerhard? Die heeft het, zoals je kunt zien, over totaal wat anders.
Gewijzigd op 09/12/2010 14:28:42 door
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 14:28:07
Quote Anchor link
Hmmmm, nu voel ik me helemaal een noob. Bij codering zie ik alleen ANSI UTF en UCS en een heleboel anderen die er helemaal niet op lijken.....
 
John D

John D

09/12/2010 14:29:11
Quote Anchor link
Rob Berris op 09/12/2010 14:22:38:
In mijn file ziet dat er zo uit:

mail($_SESSION['Email'],'Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting!',$mailKlant,'From: <[email protected]>');

Het file moet beginnen met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
// en eindigen met
?>
Gewijzigd op 09/12/2010 14:29:35 door John D
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2010 14:29:35
Quote Anchor link
Zoals John zegt: Geen utf-8 maar ASCII.
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 14:31:13
Quote Anchor link
De file draaide gewoon op de server.
En voor de duidelijkheid. Ik heb een bestaande php file geedit.
Wat tekst aangepast. Maar blijkbaar meer dan dat.
Dat bestand draaide een uur geleden nog gewoon goed :(

Dit is mijn begin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

session_start();

En dit het einde:
?>




Toevoeging op 09/12/2010 14:31:15:

De file draaide gewoon op de server.
En voor de duidelijkheid. Ik heb een bestaande php file geedit.
Wat tekst aangepast. Maar blijkbaar meer dan dat.
Dat bestand draaide een uur geleden nog gewoon goed :(

Dit is mijn begin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

session_start();

En dit het einde:
?>




Toevoeging op 09/12/2010 14:32:29:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
<?php

session_start();

if($_POST['pakket'] && $_POST['prijs']) {
    $_SESSION['pakket'] = $_POST['pakket'];
    $_SESSION['prijs'] = $_POST['prijs'];
}


$tlds = array('nl','eu','com','net','info');

function
isAvailable($domain) {
        $domain = strtolower($domain);
        $whoisServers = array('eu'=>'whois.eu','nl'=>'whois.sidn.nl','com'=>'whois.verisign-grs.com','net'=>'rs.internic.net','info'=>'whois.afilias.info');
        if(preg_match('/^[a-z0-9_-]+\.(eu|nl|com|net|info)$/',$domain,$matches)) {
                $fp = fsockopen($whoisServers[$matches[1]],43,$errno,$errstr,5);
                if($matches[1]=='nl')
                        $domain = "is ".$domain;
                if($fp) {
                        fwrite($fp,$domain."\n");
                        while (!feof($fp)) {
                                if(preg_match('/(NOT FOUND|No match for|is free|Status: +FREE)/',fgets($fp, 1024))) {
                                        fclose($fp);
                                        return 'free';
                                }
                        }

                        fclose($fp);
                        return 'registered';
                }
else
                        return 'whois failed';
        }

        return 'invalid domain';
}



if($_POST['bestellen']) {

    if($_POST['voorwaarden'] != 'checkbox')
        $error = 'U dient akkoord te gaan met de voorwaarden.';
    if($_POST['Email_bevestiging'] != $_POST['Email'])
        $error = 'Emailadressen komen niet overeen.';
    if(!$_POST['Email'])
        $error = 'Geen emailadres ingevuld';
    if(!$_POST['Telefoonnr_'])
        $error = 'Geen telefoonnummer ingevuld';
    if(!$_POST['Land'])
        $error = 'Geen land ingevuld';
    if(!$_POST['Plaats'])
        $error = 'Geen plaats ingevuld';
    if(!$_POST['Postcode'])
        $error = 'Geen postcode ingevuld';
    if(!$_POST['Adres'])
        $error = 'Geen adres ingevuld';
    if(!preg_match('/[0-9]{2}-[0-9]{2}-[0-9]{4}/',$_POST['Geboortedatum']))
        $error = 'Geen geldige geboortedatum ingevuld';
    if($_POST['particulier'] != 'particulier' & !$_POST['BTWnummer'])
        $error = 'Geen BTW nummer ingevuld';
    if($_POST['particulier'] != 'particulier' & !$_POST['Naam_Bedrijf'])
        $error = 'Geen naam bedrijf ingevuld';
    if(!$_POST['Voornaam_aanvrager'])
        $error = 'Geen voornaam aanvrager ingevuld';
    if(!$_POST['Naam_aanvrager'])
        $error = 'Geen naam aanvrager ingevuld';

    if($error) {
        if($_POST['verhuizen']) $verhuizen = true;
        include('bestellen_stap2.html');
        die();
    }
else {

        foreach($_POST as $index=>$value) {
            $_SESSION[$index] = $value;
        }


        if($_POST['eigenaar']=='ja') {

            bestellen();

            include('bestellen_stap3.html');
            die();
        }
else {
            include('bestellen_stap2_alt.html');
            die();
        }
    }

}
elseif($_POST['registrant']) {

    if(!$_POST['Email'])
        $error = 'Geen emailadres ingevuld';
    if(!$_POST['Telefoonnr_'])
        $error = 'Geen telefoonnummer ingevuld';
    if(!$_POST['Land'])
        $error = 'Geen land ingevuld';
    if(!$_POST['Plaats'])
        $error = 'Geen plaats ingevuld';
    if(!$_POST['Postcode'])
        $error = 'Geen postcode ingevuld';
    if(!$_POST['Adres'])
        $error = 'Geen adres ingevuld';
    if(!preg_match('/[0-9]{2}-[0-9]{2}-[0-9]{4}/',$_POST['Geboortedatum']))
        $error = 'Geen geldige geboortedatum ingevuld';
    if($_POST['particulier'] != 'particulier' & !$_POST['BTWnummer'])
        $error = 'Geen BTW nummer ingevuld';
    if($_POST['particulier'] != 'particulier' & !$_POST['Naam_Bedrijf'])
        $error = 'Geen naam bedrijf ingevuld';
    if(!$_POST['Voornaam_aanvrager'])
        $error = 'Geen voornaam aanvrager ingevuld';
    if(!$_POST['Naam_aanvrager'])
        $error = 'Geen naam aanvrager ingevuld';

    if($error) {
        if($_POST['verhuizen']) $verhuizen = true;
        include('bestellen_stap2_alt.html');
        die();
    }
else {

        bestellen();
        include('bestellen_stap3.html');
        die();
    }


}
else {



if(!$_POST['domein'] && $_POST['domeinnaam'] && $_POST['select']) {
    $_POST['domein'] = $_POST['domeinnaam'].$_POST['select'];
}


if(!$_POST['domein']) {
    include('bestellen_stap1.html');
    die();
}
else {
    $result = isAvailable($_POST['domein']);

    switch($result) {

        case
'free':
            if($_SESSION['pakket'])
                include('bestellen_stap2.html');
            else
                include('pakketten1.html');
            die();
        case
'registered':
            if($_POST['verhuizen']) {
                $verhuizen = true;
                if($_SESSION['pakket'])
                    include('bestellen_stap2.html');
                else
                    include('pakketten1.html');
                die();
            }
else {
                include('bestellen_stap1_alt.html');
                die();
            }
        case
'invalid domain':
            $error = 'Ongeldige domeinnaam';
            include('bestellen_stap1.html');
            die();
        case
'whois failed':
            $error = 'Whois niet gelukt, probeer later opnieuw.';
            include('bestellen_stap1.html');
            die();

    }

}

}





function
bestellen() {

$mailKlant = <<<EOD

Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting!



Je hebt zojuist het Berris {$_SESSION['pakket']} hostingpakket besteld.

Als domeinnaam heb je gekozen voor {$_SESSION['domein']}.



De kosten hiervoor bedragen {$_SESSION['prijs']} euro op jaarbasis.

Na ontvangst van je betaling op bankrekeningnummer 893.081.485 tnv Berris ovv je
volledige naam zullen wij direct je pakket activeren en je domeinnaam registratie
(indien beschikbaar) definitief maken. Je ontvangt dan een email met daarin je
loginnaam en wachtwoord waarmee je online in kan loggen om je pakket te beheren.



Nog vragen?

Email: [email protected]
Tel. : 0888 0999 70



Met vriendelijke groet,



Berrishosting
EOD
;


mail($_SESSION['Email'],'Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting!',$mailKlant,'From: <[email protected]>');


$gegevens = array_merge($_SESSION,$_POST);
unset($gegevens['voorwaarden']);
unset($gegevens['eigenaar']);
unset($gegevens['bestellen']);
unset($gegevens['Email_bevestiging']);
if($gegevens['particulier']) {
    unset($gegevens['Naam_Bedrijf']);
    unset($gegevens['BTWnummer']);
}

unset($gegevens['particulier']);


$body = '';
foreach($gegevens as $index=>$value) {
    $body .= $index.' = '.$value."\n";
}


mail('[email protected]','Domeinnaam besteld',$body);

}


?>
 
John D

John D

09/12/2010 14:33:12
Quote Anchor link
Rob Berris op 09/12/2010 14:28:07:
Hmmmm, nu voel ik me helemaal een noob. Bij codering zie ik alleen ANSI UTF en UCS en een heleboel anderen die er helemaal niet op lijken.....

probeer ANSI in notepad++
mijn notepad++ staat daar ook op.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

09/12/2010 14:34:00
Quote Anchor link
Misschien een domme vraag, maar waarvoor staat dit (<<<EOD) in je broncode?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php function bestellen() {

$mailKlant = <<<EOD

Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting! ?>
Gewijzigd op 09/12/2010 14:35:47 door Ruben Vanhoeyveld
 

09/12/2010 14:35:11
Quote Anchor link
Karl Karl op 09/12/2010 14:27:24:
Als je zo zeker er van bent dat de php start tag in het bestand staat kan je het bestand vanuit de ene editor kopiëren en in de andere plakken en dan opslaan.


Dit dus, gewoon in kladblok / notepad. Opslaan in het formaat ANSI. Let op dat er geen vreemde tekens in het bestand staan, zoals blokjes.
 
Li Bai

Li Bai

09/12/2010 14:35:57
Quote Anchor link
Geen domme vraag, maar wel een dom antwoord:
Ik weet het niet.

Ik heb alleen de tekst tussen 181 en 211 gewijzigd.
Althans, dat was mijn stellige overtuiging.
 

09/12/2010 14:36:24
Quote Anchor link
Ruben Vanhoeyveld op 09/12/2010 14:34:00:
Misschien een domme vraag, maar waarvoor staat dit (<<<EOD) in je broncode?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php function bestellen() {

$mailKlant = <<<EOD

Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting! ?>



Dat is heredoc / nowdoc.
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

09/12/2010 14:37:11
Quote Anchor link
Rob Berris op 09/12/2010 14:35:57:
Geen domme vraag, maar wel een dom antwoord:
Ik weet het niet.

Ik heb alleen de tekst tussen 181 en 211 gewijzigd.
Althans, dat was mijn stellige overtuiging.


Dankje Karl, dit is het dus ook niet...
Gewijzigd op 09/12/2010 14:39:09 door Ruben Vanhoeyveld
 
John D

John D

09/12/2010 14:39:37
Quote Anchor link
Ruben Vanhoeyveld op 09/12/2010 14:34:00:
Misschien een domme vraag, maar waarvoor staat dit (<<<EOD) in je broncode?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php function bestellen() {
$mailKlant = <<<EOD
Bedankt voor je bestelling bij Berris Hosting! ?>
Pas met verwarring zaaien <<<EOD is gewoon PHP!
http://php.net/manual/en/language.types.string.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$str
= <<<EOD
Example of string
spanning multiple lines
using heredoc syntax.
EOD
;
?>
Gewijzigd op 09/12/2010 14:42:32 door John D
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

09/12/2010 14:43:24
Quote Anchor link
Rob, heb je bovenstaande voorstellen al uitgeprobeerd? Heb je de code al in een ander bestand gezet?

Heb je al eens gewoon opnieuw geupload?
Gewijzigd op 09/12/2010 14:45:53 door Ruben Vanhoeyveld
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.