Submit en Opslaan gaat niet met succes!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:11:29
Quote Anchor link
Goedemorge,

Ik heb met behulp van mijn andere register die ik met behulp van jullie heb gemaakt en andere register gemaakt.
Op de register van de eerste werkt gewoon goed. Maar met de andere niet.

Als ik dus op register submit knop druk gaat ie naar index.php maar dan zonder de content en menu enz. alleen de background. en hij slaat hem niet op!

register.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
    include 'config.php';
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    if(trim($_POST['reg_username']) == "" || trim($_POST['reg_password']) == "" || trim($_POST['reg_email']) == ""){
            echo 'Please fill in all fields!';
        }
else{
    if (!preg_match("/^[a-z, 0-9 ]+$/i", $_POST['reg_username']) || strlen(trim($_POST['reg_username'])) < 1) {
                $errors[] = 'Username is empty or incorrect. Only letters and spaces allowed';
            }
else{
                $checkusernameisfree = mysqli_query($connection, "SELECT username FROM users WHERE username = '".$_POST['reg_username']."'");
                if(mysqli_num_rows($checkusernameisfree) > 0){
                    echo 'Username already exist!';
                }
else{
                    if($_POST['reg_username'] == $_POST['reg_password']){
                        echo 'Password can not be the same as your username!';
                    }
else{
                        $query = mysqli_query($connection, "
                            INSERT INTO users (
                                username,
                                password,
                                email
                            ) VALUES (
                                '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['reg_username']) ."',
                                '"
. password_hash($_POST['reg_password'], PASSWORD_BCRYPT) ."',
                                '"
. mysqli_real_escape_string($connection, $_POST['reg_email']) ."'
                            )
                        "
);
                        
                        header('Location: index.php');
                    }
                }
            }
        }
    }

?>
Gewijzigd op 13/03/2014 09:16:48 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:03:41
 
Michael -

Michael -

13/03/2014 09:13:42
Quote Anchor link
Wat gaat er mis? Wat heb je al geprobeerd? Bouw foutafhandeling in en kijk of je query wel goed gaat.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:14:57
Quote Anchor link
Je bedoelt dat ik steeds 1 stukje voor stukje moet gaan plaatsen en dan testen
en kijken bij welke het fout gaat?

En check even mijn eerste reactie dan zie je wat er fout gaat!
Gewijzigd op 13/03/2014 09:15:37 door Mathieu Posthumus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2014 09:16:16
Quote Anchor link
Op lijn 11 zie ik dat er SQL-injection mogelijk is.

Als je code overneemt van anderen, ga er niet meteen vanuit dat iets goed is, maar loop de code ook goed na, en zorg dat je het ook begrijpt.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:17:35
Quote Anchor link
Ja Aar ik heb het echt goed door genomen en een paar x overnieuw gemaat
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2014 09:18:07
Quote Anchor link
Foutafhandeling is wat anders dan debuggen.

- Zorg ervoor dat je query netjes een foutmelding kan geven als deze mislukt met een nette if-else statement (dus geen die()!!)

Verder is voor ons onduidelijk wat er volgens jouw niet werkt. Wat gebeurt er wel? Wat doe je zoal?
 
Erwin H

Erwin H

13/03/2014 09:19:21
Quote Anchor link
Ik heb je hier al eens aangegeven hoe je die queries correct moet afhandelen. Dat je dat nog steeds niet doet verbaast me en ik begin me inmiddels erg af te vragen of het nog wel zin heeft om je te helpen. Lijkt allemaal voor de kat zijn viool.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:20:33
Quote Anchor link
Wat ik doe: Ik vul de formulier in en druk op submit.

Wat er gebeurd: Hij gaat naar index.php maar geeft alleen de background kleur mee!
 
Michael -

Michael -

13/03/2014 09:20:42
Quote Anchor link
Mathieu alsjeblieft.... Hoe vaak hebben we het nou al over foutafhandeling gehad. Uiteindelijk bouw je het netjes in, en begin je ineens weer met een ander script waar je vervolgens weer dingen verkeerd doet en nou begrijp je niet wat ik bedoel met foutafhandeling??

Inderdaad Erwin. Just my thoughts.
Gewijzigd op 13/03/2014 09:21:19 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:21:54
Quote Anchor link
Erwin H op 13/03/2014 09:19:21:
Ik heb je hier al eens aangegeven hoe je die queries correct moet afhandelen. Dat je dat nog steeds niet doet verbaast me en ik begin me inmiddels erg af te vragen of het nog wel zin heeft om je te helpen. Lijkt allemaal voor de kat zijn viool.


Ik heb toch gewoon elke keer met if / else gewerkt en als het goed gaat gaat ie gewoon verder en als het fout gaat, geeft ie een foutmelding aan!
 
Michael -

Michael -

13/03/2014 09:22:10
Quote Anchor link
>>> Wat er gebeurd: Hij gaat naar index.php maar geeft alleen de background kleur mee!

Over error reporting hebben we ook al vaker gehad..

Staat er überhaupt meer op index.php? En wat staat er dan? Je kunt niet zomaar variabelen overhevelen hé.
Gewijzigd op 13/03/2014 09:23:26 door Michael -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:24:32
Quote Anchor link
overhevelen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2014 09:24:50
Quote Anchor link
Tja, ik zie dat er SQL-injection mogelijk is en dat je totaal niet op $query een controle doet of iets gelukt is.

Waarom eigenlijk? Het zijn wel dingen die steeds maar aangehaald worden in je topics, dus doe er alsjeblieft gewoon wat mee.

Wat Micheal bedoelt is dat je variabelen uit dit script niet zomaar in een PHP-script kan gebruiken waarnaar je doorgestuurd wordt met een location-header.
Gewijzigd op 13/03/2014 09:26:31 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:26:46
Quote Anchor link
wat er normaal staat op index.php: Werkend en waneer ik dan op submit druk dit: Niet werkend
 
Michael -

Michael -

13/03/2014 09:26:50
Quote Anchor link
>>> overhevelen?
Ja ik weet niet wat je wilt op index? Niet dat je verwacht dat je daar de zelfde variabelen zomaar kan gebruiken. Ik heb gok maar wat. Zonder informatie van jou komen we niet ver.

Maar voor we verder gaan. Bouw eerst foutafhandeling in, error_reporting aan, en nieuwe code posten.

(Waarschijnlijk krijg je de error 'headers already sent' en die kun je weer prima opzoeken. Daar komt elke week wel een topic over)
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:28:27
Quote Anchor link
- Aar - op 13/03/2014 09:24:50:
Tja, ik zie dat er SQL-injection mogelijk is en dat je totaal niet op $query een controle doet of iets gelukt is.

Waarom eigenlijk? Het zijn wel dingen die steeds maar aangehaald worden in je topics, dus doe er alsjeblieft gewoon wat mee.

Wat Micheal bedoelt is dat je variabelen uit dit script niet zomaar in een PHP-script kan gebruiken waarnaar je doorgestuurd wordt met een location-header.


Sorry ik was daar vergeten er een te zetten.

Toevoeging op 13/03/2014 09:31:34:

Sorry mensen het was weer vanwege dat password_hash ik was vergeten de password.php in mijn dir te zetten.
Sorry voor mijn stomme fout
 
Michael -

Michael -

13/03/2014 09:32:56
Quote Anchor link
Met foutafhandeling en error reporting had je weer een nieuw topic kunnen voorkomen.
We willen je graag helpen, maar doe er dan ook wat mee ;)
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:35:30
Quote Anchor link
Michael ik heb dit error gekregen: Fatal error: Call to undefined function password_hash() in C:\xampp\htdocs\Hotel\register.php on line 25 die heb ik eerder gehad en toen zei Dos Moon dat ik password.php in mijn dir moest zetten waar ik in werk. Hebik nou gedaan. maar werkt niet:S
Gewijzigd op 13/03/2014 09:43:15 door Mathieu Posthumus
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/03/2014 09:45:16
Quote Anchor link
En je moet die ook includeren, want een bestand wordt niet zomaar vanzelf gevonden.
Gewijzigd op 13/03/2014 09:45:51 door - Ariën -
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

13/03/2014 09:45:53
Quote Anchor link
Oja ofcourse. OMG srry net wakker:P
Gewijzigd op 13/03/2014 09:46:07 door Mathieu Posthumus
 
Michael -

Michael -

13/03/2014 09:46:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include 'password.php';

//rest van je script
?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.