Subquery Traag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 22:55:00
Quote Anchor link
Heeft iemand enig idee waarom m'n volgende query relatief erg traag is? Helaas ben ik gebonden aan MySQL. `factuurnummer` is geen geindexeerd veld maar een varchar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT *
FROM boekhouding
WHERE factuurnummer
IN (
   SELECT factuurnummer
   FROM boekhouding
   GROUP BY factuurnummer
   HAVING COUNT( factuurnummer ) > 1
)
ORDER BY factuurnummer, tijd
LIMIT 0 , 50


De query selecteert alle gegevens van dubbele facturen.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 23:58:45
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 22:58:00
Quote Anchor link
Het zal toch met databasenormalisatie of MySQL te maken hebben. Kun je factuurnummer niet indexeren? Het lijkt mij dat dubbele factuurnummers juist niet mogen voorkomen, dus kan je er mooi een INDEX op gooien. Maar dan is deze query ook niet meer nodig..

Edit: wat is het nut van de query precies?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:00:00
Quote Anchor link
Er mogen inderdaad geen dubbele facturen voorkomen in de database, en daarom filter ik ze er nu uit. Hij selecteert alle records die een factuurnummer hebben dat dubbel voorkomt. Zonder IN is het dus ook niet te doen, want ik wil niet alleen de dubbele factuurnummers maar ook alle records waarin zo'n nummer voorkomt.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:01:00
Quote Anchor link
Hoeveel records staan er in de tabel?
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:02:00
Quote Anchor link
Zo'n 6000.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:04:00
Quote Anchor link
Tsja, MySQL kan nou eenmaal niet omgaan met
a) complexere queries [waar dit er nog niet eens 1 van is]
b) veel records ( > 1 )
c) group by (hij verzint bijvoorbeeld maar wat als je een group by gebruikt met een * selectie)
d) input > toegestande waardes
e) ETCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCc
> zie yapf.net

Ik denk dat er weinig aan te doen is, PlayHP.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:09:00
Quote Anchor link
Mijn (ex-)PHPfreakz-collega-replyer Vincent heeft het hier op een rijtje, leuk voor iedereen:

http://www.yapf.net/faq.php/100/832
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:12:00
Quote Anchor link
Koel! Kunnen we geen anti-MySQL fanclub oprichten? Ik ben hier wel nieuw maar ben altijd in voor iets leuks ;-)
 
Willem vp

Willem vp

17/04/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Nou, 6000 records vind ik eigenlijk behoorlijk weinig. Momenteel zit ik een paar duizend queries te doen op een database met een paar honderd miljoen records (MySQL) en dat vind ik qua performance best meevallen. Inderdaad een kwestie van goed indexeren.

Als het nog niet gebeurd is, zou ik in ieder geval aanbevelen een index op factuurnummer te zetten, want dat is toch de bottleneck in dit geval.

En wat is "relatief traag"? Doet de query er 10 seconden over, of 150, of drie dagen?

Eventueel zou je een tijdelijke (memory-)tabel kunnen maken met alle dubbele factuurnummers en die joinen in je query. Dan ben je van die subquery af; scheelt je wellicht ook nog in performance.
 
PlayHP

PlayHP

17/04/2006 23:20:00
Quote Anchor link
5 seconden in plaats van 0,1 seconde.

Maar gelukkig is deze query maar eenmalig, ik vroeg me alleen af hoe het kwam. De subquery, de index of het systeem.
 
PHP erik

PHP erik

17/04/2006 23:24:00
Quote Anchor link
6000 is ook niet veel. Maar wat mij betreft is het voor MySQL allemaal te veel. Anders zou het zich toch wel aan de SQL standaard houden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

18/04/2006 09:36:00
Quote Anchor link
Je zou iig de velden kunnen benoemen ipv * gebruiken.
Jan Koehoorn heeft eens aangetoond dat dit verschil maakt.
 
DaeDaluz

DaeDaluz

18/04/2006 09:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT *
FROM boekhouding
WHERE factuurnummer
IN (
   SELECT factuurnummer
   FROM boekhouding
   GROUP BY factuurnummer
   HAVING COUNT( factuurnummer ) > 1
)
ORDER BY factuurnummer, tijd
LIMIT 0 , 50


COUNT(`factuurnummer`) geeft het totaal aantal rows terug, zover ik weet dan.. :/

Is het niet veel makkelijker om te zorgen dat er geen dubbele factuurnummers in je database komen, en dat je gaat selecteren met DISTINCT..

En dankzij jouw GROUP BY krijg je niet alle records met dat factuurnummer omdat die rows dan als nog worden samengevoegd.

concluderend kan je dus beter de oorzaak aanpakken dat het gevolg..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.