SVN

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »
Steen

steen

26/09/2009 18:15:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik ben van plan om gebruik te gaan maken van SVN, en heb nu uitgevonden hoe het werkt. Hebben er hier mensen ervaring met SVN (= voor- en nadelen ondervonden?). Zoja, op welk soort site's gebruik je dat dan (voorbeelden graag)? Zijn er ook grote bedrijven die dit gebruiken, of alleen opensource projecten?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:13:49
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 18:22:00
Quote Anchor link
SVN heeft meer voordelen dan nadelen, imo. Ikzelf gebruik ook SVN voor version control en het werkt uitstekend.

Voordelen:
- Als je pc crasht, bestaat er nog altijd bij anderen een kopie en anders op de SVN server.
- Wanneer iemand een commit maakt met een stuk code die alles om zeep helpt, kan je een eerdere versie ophalen en alle schade herstellen.
- Voor iedereen is de laatste (of eerdere) versies ter beschikking op elk moment van de dag.

Nadelen:
- De leercurve voor SVN is in het begin nogal steil. Daarna is het een soort gewoonte en gaat alles vanzelf.
- Er kunnen conflicten ontstaan. Wanneer je een commit maakt, moet jouw versie (voor jouw bewerkingen) van de bewerkte bestanden hetzelfde zijn als die op de server. Als dat niet het geval is, dus wanneer iemand voor jouw iets heeft bewerkt, dan zul je handmatig de bestanden moeten gelijktrekken. Dit kan je makkelijk voorkomen door voor je een commit maakt, eerst te updaten naar de HEAD versie.

Ik (en de rest van het team) maak gebruik van Google Code en werkt perfect. Het is geheel gratis, maar dat betekent ook dat jouw code 'public' is en niet 'private', oftewel: OpenSource.

OpenSource projecten maken gebruik van Google Code bijvoorbeeld, maar grotere bedrijven hebben hun eigen SVN servers draaien.
 
Steen

steen

26/09/2009 18:28:00
Quote Anchor link
Welke bedrijven gebruiken dan bijvoorbeeld SVN? Aangezien je dat alleen kunt zeggen wanneer je ergens aanwijzingen vandaan haalt.

Of welke site's (niet dat dat zichtbaar is, maar gewoon om een idee te krijgen).

Hoeveel code voegt SVN aan een project toe, want het moet het toch ergens opslaan?
 

26/09/2009 18:31:00
Quote Anchor link
SVn/CVS heeft voordelen wat ook meteen de nadelen zijn...

Je svn/cvs server is niet je webserver; soms is de webserver wel een client van de svn/cvs server (dus netzo als jij bent als ontwikkelaar).

Voordeel zijn de versie die je hebt en dat je b.v. bugfixing kan uitvoeren op versie 1.1 en ondertussen kan werken van versie 1.2.
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 18:37:00
Quote Anchor link
steen schreef op 26.09.2009 18:28:
Welke bedrijven gebruiken dan bijvoorbeeld SVN? Aangezien je dat alleen kunt zeggen wanneer je ergens aanwijzingen vandaan haalt.

Of welke site's (niet dat dat zichtbaar is, maar gewoon om een idee te krijgen).

Hoeveel code voegt SVN aan een project toe, want het moet het toch ergens opslaan?


Bedrijven zoals Google en Microsoft. Een beetje verstandige project-manager laat de programmeurs met SVN aan de slag gaan.
 
Steen

steen

26/09/2009 18:40:00
Quote Anchor link
En ook 'gewone' kleine bedrijven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2009 18:41:00
Quote Anchor link
Op mijn werk (ja, een klein bedrijf met 5 developers in het team waar ik zat) hebben we ook SVN gebruikt. Dit voor een closed-source project waarin we een CRM bouwden en onderhielden.
Als client gebruikte ik Tortoise SVN, en dat werkt ideaal.

Ik vind het ideaal werken, alle wijzigingen die je doet moet je committen, en die waren dan op de dev-versie te zien. Lokaal moest het uiteraard WEL goed werken en uitgetest zijn.
Ideaal ook om wijzigingen van anderen in te zien, ev.t. terug te draaien, en je kan ook inzien WIE welke update gedaan heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 18:56:00
Quote Anchor link
Ik vraag me eigenlijk af waarom je de vraag stelt WIE nou eigenlijk SVN gebruikt....
 
Steen

steen

26/09/2009 19:14:00
Quote Anchor link
Naar mijn mening geeft dat een goede indruk van de betrouwbaarheid, de handelbaarheid etc.
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 19:26:00
Quote Anchor link
Onzin. SVN is heel erg betrouwbaar en je moet er even inkomen. De handelbaarheid zal in de loop van de tijd aanzienlijk verbeteren, puur om het feit dat je je de eerste paar keren even moet verdiepen in het concept.

Nog een voordeel/nadeel (hoe je het ook mag zien): Zodra je een repository hebt gemaakt van je project is het nagenoeg onmogelijk om die van je SVN server te verwijderen. Bij Google Code is het al helemaal onmogelijk. Als je een eigen SVN server hebt, kan je 'svnadmin' gebruiken daarvoor, maar moet je wel nog handelingen uitvoeren.
Het is zo moeilijk om je repositories te verwijderen, omdat het concept van SVN is: 'Niks mag verloren gaan'.
 

26/09/2009 19:40:00
Quote Anchor link
Dat laatste kan dus ook nadelig zijn.

Verder kan je SVN ook prima in je eentje gebruiken; als versie beheer en backup dan vooral
 
Steen

steen

26/09/2009 20:30:00
Quote Anchor link
En wat staat er dan allemaal in die map .svn?
 

26/09/2009 20:39:00
Quote Anchor link
De map .svn bedoel je daarmee dat mapje wat je lokaal krijgt? Daarin staat welke versie jij hebt
 
GaMer B

GaMer B

26/09/2009 21:07:00
Quote Anchor link
De map .svn is heilig. Niet aan komen en al helemaal niets er aan gaan prutsen.
 
Mr D

Mr D

26/09/2009 21:17:00
Quote Anchor link
Vrijwel elk groot bedrijf maakt gebruik van SVN of CVS. Voor grote projecten waar meerdere mensen aan werken kun je ook bijna niet zonder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.