syntax mysqli query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:11:38
Quote Anchor link
Wie kan mij aan de oplossing helpen?

In de variabele var1 staat “ABCD”

Onderstaande query moet foto’s laten zien als een van de waarden uit var1 voorkomt in veld groep_id.
Ik ben dus op zoek naar de juiste syntax in regel 3 van de query


$query_rs_foto = "SELECT * FROM foto ";
$query_rs_foto .= "WHERE ocatID='$ocatID' ";

//$query_rs_foto .= "AND groep_id LIKE $var1 ;” ;

$query_rs_foto .= "AND sub_ocatID='$sub_ocatID' ";
$query_rs_foto .= "ORDER BY foto_volgorde DESC ";
$rs_foto= mysqli_query($verbinding,$query_rs_foto) or die(mysqli_error());
$row_rs_foto = mysqli_fetch_assoc($rs_foto);
$totalRows_rs_foto = mysqli_num_rows($rs_foto);
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:35:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:30:04
Quote Anchor link
Ik mis de quotes om je $var1 en die punt-komma hoort er niet.

En goede gratis tip: echo ter debugging en testen eens $query_rs_foto voor je de query uitvoert. Dan zie je jouw volledige query.

Oh ja, je voert die regel nu niet uit, maar dat wist je vast al ;-)
Gewijzigd op 21/04/2019 22:31:08 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 22:38:19
Quote Anchor link
Klopt. De quotes en de puntcomma foutje van mij. Maar wat is het geval Als ik in var1 alleen A zet krijg ik de foto's met A. Zet ik er C in krijg ik de foto's met C.
Dat werkt dus wel maar zodra in var1 AC staat krijg ik geen resultaat meer. Ik zou dus graag zien dat bij AC kuist allebei de foto's worden getoond.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2019 22:43:51
Quote Anchor link
Het zijn dus twee typen foto's die gegroepeerd zijn in reeks A OF reeks C?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 22:45:00
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/04/2019 22:45:30
Quote Anchor link
Een id-kolom in combinatie met een LIKE is sowieso een beetje vreemd. Het klinkt alsof je een koppeltabel mist en al deze informatie in die kolom gefrommeld hebt?

Een LIKE zonder wildcards (een underscore (_) voor een enkel karakter, een procentteken (%) voor nul of meerdere karakters) levert je ook niet zoveel op, want dan zouden het exacte matches moeten zijn. Meestal doe je zoiets als ... LIKE '%<frase>%' ... waarbij <frase> het ding is waarmee je vergelijkt.

Maar in dit geval (groepen (categorieën?) waartoe een foto zou moeten behoren) snijdt dat niet zoveel hout.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:03:08
Quote Anchor link
id is inderdaad wat verwarrend maar het is geen relatieveld. Kan <frase> wel een variabele zijn? Want %$var1% of '%'.$var1.'%' geeft ook foutmeldingen. Ik maak waarschijnlijk dus ergens een denkfout.
Simpel gedacht wilde ik bereiken als in de databaseveld groep_id een waarde voorkomt die ook in var1 staat dan True anders False.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

21/04/2019 23:08:56
Quote Anchor link
Splits $var1 in losse karakters, en doe dan per karakter een LIKE (samenvoegen via OR)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$a = [];
foreach(str_split($var1) as $c) $a[] = "groep_id LIKE '%$c%'";
$query_rs_foto .= "AND (" . implode(' OR ',$a) . ")";
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

21/04/2019 23:28:48
Quote Anchor link
Perfecte oplossing Rob. Het werkt, bedankt allen voor de support!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 14:58:22
Quote Anchor link
Meh.

Simpelweg omdat iets werkt, maakt het nog niet juist.

Een oplossing met LIKE, hoe elegant de bovenstaande ook is, lijkt mij niet de juiste aanpak voor het bovenstaande vraagstuk.

Dit schreeuwt om een fotogroep-koppeltabel.

Wat je nu aan het doen bent is op een ingewikkelde (of "makkelijke", net hoe je het bekijkt he :)) manier coderen tot welke groep(en) een foto behoort, en vervolgens moet je je in allerlei bochten wringen om deze data weer uit de database te peuteren.

Dit soort coderingen zijn wellicht soms geoorloofd, maar niet in dit geval lijkt mij.

Merk ook op dat deze aanpak je query sterk kleurt (om het nog niet eens over de extra complexiteit of efficiëntie te hebben!), deze structuur bepaalt in sterke mate hoe de query er uit ziet. Dit is een signaal dat de databasestructuur niet zodanig is dat het makkelijk is om data weer uit de database te halen. Dit laatste zou altijd een streven moeten zijn: databases zijn bedoeld om data gestructureerd (en niet zozeer gecodeerd :p) op te slaan.

Eerlijk gezegd zou ik die extra mijl nemen en een extra tabelletje aanmaken. Wat je hierboven aan het doen bent is toch een beetje voortborduren op een verkeerde oplossing.

Ook wil je foto's straks anders gaan gebruiken waarbij het belangrijker wordt tot welke groepen deze behoren. Kun je met de huidige aanpak garanderen dat je dan niet hopeloos in de problemen komt?

Met deze oplossing schuif je dus ook potentieel werk voor je uit. Dit is na verloop van tijd mogelijk steeds lastiger aan te passen dus het nemen van deze "shortcut" leek nu wel slim maar die bijt jou later hoogstwaarschijnlijk in je broek.

Ook zou je een beetje vanuit een ander kunnen redeneren (karma?). Als iemand anders deze code van jou onder handen zou moet nemen, of als jij dit soort code van iemand anders op je bord krijgt, wat zou die persoon of jij daar van vinden? De eerste vraag is dan waarschijnlijk ook "waarom heeft deze gozer niet gewoon een koppeltabel gemaakt?".
Gewijzigd op 22/04/2019 15:10:29 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 15:50:47
Quote Anchor link
Andersom, als groep_id altijd maar een enkele letter bevat (een foto dus nooit aan meerdere groepen gekoppeld kan zijn), dan kun je gewoon IN (...) gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query_rs_foto .= "AND groep_id in ('" . implode("','",str_split($var1)) . "')";
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 16:17:33
Quote Anchor link
True, maar dan de naamgeving. Ik zou een letter ook niet typeren als een id. En om terug te komen op efficiency, je wilt ids doorgaans indexeren.
Gewijzigd op 22/04/2019 16:23:15 door Thomas van den Heuvel
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/04/2019 16:48:22
Quote Anchor link
Op zich kan een letter een prima ID zijn, en je kunt ze ook prima indexeren. Ivm afhankelijkheden verderop in de keten heb ik nog wel eens van doen met een base-36 ID (0..9 + A..Z, met voorloopnullen), werkt prima. Daarnaast ken ik ID's die toch niet "zomaar" ontstaan (dus geen artikelnummer ofzo - wat gewoon een volgnummer is dat de klant zelf "aan maakt", maar ID's die vaak een 1:1 relatie met een stukje code hebben - en dus ook eerst in code gedefinieerd moeten worden) gewoon een karakter of een (korte) string toe (echt als primary key). Voordeel is dat je in gekoppelde tabellen dan ook direct die letter of string terug ziet, en je bij het "data graven" (nav een probleem ofzo) niet steeds uit hoeft te vogelen wat ID = 35 ook alweer was (maar dat is dan gewoon "x" = status ID voor categorie "extra" - of zoiets).
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/04/2019 17:46:15
Quote Anchor link
Hier heb je het over meerdere ontwerpprincipes waartussen je kunt kiezen of die elkaar kunnen aanvullen. Auto increment id's zouden bij voorkeur alleen "intern" gebruikt moeten worden inderdaad. Er is ook niets mis met tekstuele representaties voor bepaalde toestanden (states). Je zou zelfs kunnen overwegen om hiervoor (naast een equivalent in de database) in PHP constanten te gebruiken. Allemaal prima. Maar groep_id "A" zegt mij niet zoveel. Ook zou ik niet weten hoe je deze opzet makkelijk beheert in een interface. Dan zul je elke keer alles moeten splitsen en samenvoegen...
Gewijzigd op 22/04/2019 21:34:33 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.