[taal] koppelteken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/12/2014 22:15:33
Quote Anchor link
Hey guys,

Als je een uploader hebt om afbeeldingen te uploaden, schrijf je dan "afbeelding uploader" of "afbeelding-uploader". De eerste variant is de variant die ik het meeste tegenkom als ik zoek op Internet. Desalniettemin zou ik denken dat er een koppelteken tussen hoort te staan omdat het anders om 2 losse woorden gaat, namelijk een afbeelding en een uploader. Wie weet het antwoord? Met of zonder koppelteken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:25:42
 
Wouter J

Wouter J

29/12/2014 22:57:56
Quote Anchor link
De versie met het koppelteken is in elk geval fout, aangezien het koppelteken alleen wordt gebruikt wanneer het voor problemen zorgt als de woorden aan elkaar geschreven staan. Dat is hier niet het geval: afbeeldinguploader

Dan krijg je al snel door dat dit heel apart is en het dus "afbeelding uploader" moet zijn. (ik zit te twijfelen of het niet "afbeeldings uploader" is)

Dat het 2 woorden zijn komt heel vaak voor. "Ozzie's huis", dan heb je "Ozzie" en "huis". :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/12/2014 23:02:05
Quote Anchor link
Wouter ... weet je dat zeker. Bekijk dit voorbeeld:

Ik heb een afbeelding uploader.

Dat klopt volgens mij niet?? Op de een of andere manier moet blijken dat het bij elkaar hoort. Dan zou het eerder afbeeldinguploader aan elkaar zijn denk ik. Maar geeft dat geen leesproblemen?

Ozzie's huis is volgens mij Engels. Op z'n Nederlands is het Ozzies huis, Wouters fiets. Toch? :-s
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/12/2014 01:20:36
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/12/2014 23:02:05:
Ozzie's huis is volgens mij Engels. Op z'n Nederlands is het Ozzies huis, Wouters fiets. Toch? :-s


Net andersom. :P

In het Nederlands is het Ozzie's huis en in het Engels Ozzies huis.
Zou je in het Engels Ozzie's huis schrijven, dan zou dat betekenen Ozzie is huis.
Gewijzigd op 30/12/2014 01:20:59 door Lord Gaga
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/12/2014 05:19:01
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2014 13:54:18
Quote Anchor link
Terug naar "afbeelding uploader"

In het Nederlands kunnen niet 2 zelfstandignaamwoorden achter elkaar staan.

"afbeelding uploader" is dus sowieso fout.

Koppelteken is niet van toepassing, omdat er geen sprake is van verwarring in de uitspraak, of een afkorting en een woord.

Het verhaal over Ozzie's Huis is hier niet van toepassing.
Dat gaat over een huis dat toevallig van Ozzie is. (los van het verhaal over de ' daarbij)

Als het een blauw huis was, dan zijn het inderdaad ook 2 woorden: een blauw huis. Maar dan is blauw een eigenschap van het huis.

Gaat het om een kaartenhuis, dan is het 1 woord: een huis van een bepaald type.
uploader is een "machine" een afbeeldingsuploader is een machine van het type dat afbeeldingen uploadt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/12/2014 13:56:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 29/12/2014 22:15:33:
Als je een uploader hebt om afbeeldingen te uploaden, schrijf je dan "afbeelding uploader" of "afbeelding-uploader".
Geen van beide, eigenlijk. In het Nederlands schrijven we zoveel mogelijk aaneen: afbeeldinguploader als tweeledige samenstelling, afbeeldinguploaderknop als drieledige samenstelling en zelfs afbeeldinguploaderknopkleur als vierledige samenstelling. Omwille van de leesbaarheid kun je beter de woordvolgorde omgooien: de kleur van de knop voor het uploaden van afbeeldingen is weliswaar veel langer maar duidelijker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

30/12/2014 16:39:40
Quote Anchor link
Bedankt heren! Afbeeldinguploaderknopkleur zal ik onthouden voor Scrabble ;)
 
Willem vp

Willem vp

30/12/2014 17:44:28
Quote Anchor link
> "afbeelding uploader" is dus sowieso fout.

Het is niet "sowieso fout", maar het betekent iets anders, namelijk: afbeelding van een uploader.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/12/2014 17:49:45
Quote Anchor link
Sowieso is überhaupt al Duits.
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2014 18:03:46
Quote Anchor link
Germanisme, of leenwoord?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/12/2014 18:16:26
Quote Anchor link
Het succes van überhaupt en sowieso is wellicht toe te schrijven aan de nogal vage betekenis.
Dat is dus een nietszeggend leenwoord dat wordt geleend om vooral iets niet te hoeven zeggen.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

30/12/2014 18:17:01
Quote Anchor link


Natuurlijk, stom van me. Excuus. :x
 
Ivo P

Ivo P

30/12/2014 18:38:29
Quote Anchor link
Ik heb sowieso niet zo'n moeite met dat woord. Of überhaupt met het gebruik van Duitse woorden. Maar heb danook een tijd lang in Duitsland gewoond.

In het grensgebied waar ik nu woon (aan de NL-kant) hoor je sowieso al meer buitenlandse invloeden. Hetzij Duits, hetzij Frans, hetzij Vlaams....
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2014 19:01:26
Quote Anchor link
Quote:
3) Daarbij doet het er helemaal niet toe met wie je het doet en of je het überhaupt doet. ('eigenlijk')

Nou ................

Als de knop bedoeld is om (eventueel) meerdere afbeeldingen te kunnen uploaden is het afbeeldingenuploaderknop
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/12/2014 19:06:23
Quote Anchor link
Klopt, het is sinds de laatste spellingherziening ook altijd hondenhok, zelfs voor één hond, en altijd pannenkoekenhuis, zelfs bij één koek in één pan.
Gewijzigd op 30/12/2014 19:10:25 door Ward van der Put
 
Pipo Clown

Pipo Clown

30/12/2014 19:15:34
Quote Anchor link
Ik vraag mij oprecht af wat dit in hemelsnaam met PHP te maken heeft.

Het lijkt mij toch dat dit ergens in de koffiehoek thuis hoort in plaats van tussen de serieuze PHP-vragen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/12/2014 19:20:04
Quote Anchor link
De juiste naamgeving van een afbeedinguploader / afbeeldingsuploader / afbeeldingenuploader lijkt mij wel iets dat hoort bij interaction design (IxD) in de forumrubriek Communicatie & teksten.
 
Eddy E

Eddy E

30/12/2014 20:09:55
Quote Anchor link
Uploader is dan ook geen nederlands, als staat het wel in de Van Dale.
Afbeeldingstoevoeger is dan ook 'nederlandser', maar niet duidelijker.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

31/12/2014 12:51:33
Quote Anchor link
>> Het lijkt mij toch dat dit ergens in de koffiehoek thuis hoort in plaats van tussen de serieuze PHP-vragen

Het is een taal gerelateerde vraag die ik daarom ook in de desbetreffende rubriek heb geplaatst.

>> Uploader is dan ook geen nederlands, als staat het wel in de Van Dale.

Ik wist niet dat het in de Van Dale stond. Het staat in ieder geval niet in de gratis online versie. Op zich vind ik het wel jammer dat er (nog) geen mooi Nederlands woord bestaat ter vervanging van uploaden.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/12/2014 12:58:59
Quote Anchor link
Fraai is anders, maar sommigen gebruiken het Nederlandse omhoogladen.
Dat werkwoord lijkt op het Duitse hochladen, dat volgens mij veel frequenter wordt gebruikt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.