tabel volgorde aanpassen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »
Ric swave

ric swave

24/11/2010 13:16:50
Quote Anchor link
beste leden,

graag wil ik jullie hulp vragen voor het volgende:
Ik heb een eigen cms'je gemaakt waarbij ik in mijn overzicht pagina's in een tabelvorm de pagina's weergeef (dus titel, en evt, verwijder, edit opties).
Nu wil ik ook de volgorde kunnen aanpassen van de pagina's zoals ze straks in mijn menu komen. Daarvoor heb ik al een extra kolom in mijn (mysql)tabel opgenomen.

Kan iemand mij helpen met een functie die de waarden van mijn tabel doorgeeft aan een ajax script? Bij mij zoektocht heb ik jquery met een table dnd extentie gevonden, waardoor ik de zichtbare tabel wel kan verplaatsen. Nu wil ik alleen dan bij het 'onchange' event de (aangepaste) volgorde meteen wegschrijven.



Mijn html code voor tabel:

<table id="HtmlPages">
<tr class="oneven" id="1">
<td>pagina 1</td>
</tr>

<tr class="oneven" id="2">
<td>pagina 2</td>
</tr>
<tr class="even" id="3">
<td>pagina 3</td>
</tr>
</table>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:50:24
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

24/11/2010 13:35:00
Quote Anchor link
Ik heb er zelf altijd een hekel aan als een reactie neerkomt op "ik zou het anders doen", toch zet ik deze hier neer:

Verstuur eerst de verplaatsopdracht naar je database, en vraag daarna de nieuwe tabel op. Zo voorkom je problemen wanneer je op het scherm iets doet dat de database niet kan verwerken.

Je geeft je pagina's dan een knop 'eentje verder' en 'eentje terug'. Klik je daarop, verstuur dan het knopcommando (+1 of -1, bijvoorbeeld) samen met de aanduider van je pagina naar een speciaal script dat de volgorde van de pagina's kan wijzigen. Omdat je het al over jquery hebt: de success-handler van die aanroep moet dan de inhoud opnieuw opvragen (met een nieuw request dus)
 
Ric swave

ric swave

24/11/2010 13:59:47
Quote Anchor link
Hoi Bas,

Dank je wel voor je antwoord.
Het is inderdaad een tip van je! Ik moet er even over nadenken hoe ik dat (+1 of -1) in kan laten passen.

gr,
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

24/11/2010 14:01:51
Quote Anchor link
Dat heb ik wel vaker gedaan. Kun je me de layout van je tabellen sturen? mag in een pm. Dan doe ik je even een voorzet.

Wil je ook assistentie bij de javascript-kant?
 
Ric swave

ric swave

24/11/2010 14:44:07
Quote Anchor link
ik genereer de tabellen door php:

bedoel je met layout de gegenereerde html?

zoiets:

En bij javascript kan ik ook wat hulp gebruiken, zo leer ik het ook, dank je wel!

<table id="HtmlPages">
<tr>
<th width="60%">Titel</th>
<th>Edit</th>
<th>Status</th>
<th>Delete</th>
<th></th>
<th></th>
</tr><tr class="oneven" id="4">
<td>Contact</td>
<td><a href="index.php?pages/edit/4"><img src="http://mijndomein/images/icon-edit.png" border="1" /></a></td>
<td><a href="index.php?pages/visible/4"><img src="http://mijndomein/images/icon-visible.png" border="1" /></a></td>
<td><a href="index.php?pages/delete/4"><img src="http://mijndomein/images/icon-delete.png" border="1" /></a></td>
<td></td>
<td></td>
</tr><tr class="even" id="2">
<td>test</td>
<td><a href="index.php?pages/edit/2"><img src="http://mijndomein/images/icon-edit.png" border="1" /></a></td>
<td><a href="index.php?pages/visible/2"><img src="http://mijndomein/images/icon-visible.png" border="1" /></a></td>
<td><a href="index.php?pages/delete/2"><img src="http://mijndomein/images/icon-delete.png" border="1" /></a></td>
<td></td>
<td></td>
</tr><tr class="oneven" id="1">
<td>Test</td>
<td><a href="index.php?pages/edit/1"><img src="http://mijndomein/images/icon-edit.png" border="1" /></a></td>
<td><a href="index.php?pages/visible/1"><img src="http://mijndomein/images/icon-visible.png" border="1" /></a></td>
<td><a href="index.php?pages/delete/1"><img src="http://mijndomein/images/icon-delete.png" border="1" /></a></td>
<td></td>
<td></td>
</tr>
</table>
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

24/11/2010 14:51:15
Quote Anchor link
ik bedoelde je mysql-tabellen. Maar hier kan ik al op aansluiten; je hebt immers bewerklinks achter je objecten. Mooie urls, benieuwd naar je systeem; maar dat even terzijde.

Je hebt nog twee links nodig per object:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<a href="index.php?pages/move_up/1">Omhoog</a>
<a href="index.php?pages/move_down/1">Omlaag</a>


Ik zie alleen niet hoe je hier javascript aan vastmaakt; loop je met een document.ready() alle A-elementen af of zoiets? En zo ja, wat doe je dan met die urls?
Maar ook dit weer terzijde. Als het met submit & refresh werkt, gaat het met ajax ook goedkomen.

Nog een opmerking uit de REST-hoek: een opdracht aan de server waarmee je data verandert, kun je beter POSTen dan GETten (zoals je dat met een a doet). Robots indiceren je site en slopen daarbij keurig alle data uit je database :) door het volgen van alle delete-links.

Ik wil wel weten hoe je index.php in elkaar zit, alleen hoef je die niet perse hier te plakken; daar wordt het topic al snel zo groot van. Wanneer we de details goed hebben, kunnen we de relevante delen altijd nog onderposten.
 
Ric swave

ric swave

24/11/2010 15:01:20
Quote Anchor link
ik denk dat je hier naar zoekt, verder ben ik niet gekomen en de rest is echt html of php, de ajax call werkte wel :), dat heb ik even in commentaar gezet omdat ik niet direct wist hoe ik het zou moeten aansluiten:

$(document).ready(
function() {
$('#HtmlPages').tableDnD();

}
);

$("#HtmlPages").change(
function(test) {
alert('Yes');
}
);
/*

$.ajax({
url: '../ajax/change_page_order.php',
success: function(data) {
$('#Logs').html(data);
alert('Load was performed.');
}

});
*/
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

29/11/2010 11:56:37
Quote Anchor link
:( dan wil je ingrijpen op een bestaande tableDnD... zit daar geen documentatie bij voor het opslaan in een database?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.