TCPDF output filename zelf kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 21:41:04
Quote Anchor link
Is er een mogelijkheid dat je een keuze kan maken hoe de output filename noemt in tcpdf?
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
     $filename= time().".pdf";
    
     $filelocation = "/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen"; //Linux
              
     $fileNL = $filelocation."/".$filename; //Linux

     $pdf->Output($fileNL,'F');

Maar dit werkt niet en ik wil iedere pdf opslaan met een andere naam. Wat wel werkt is hetgeen in de handleiding staat en dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(test.pdf,'F');


Mededeling: ook gepost op http://www.pfz.nl/forum/topic/11042-tcpdf-output-filename-zelf-kiezen/
Gewijzigd op 04/01/2015 21:42:31 door Brecht S
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 01:41:20
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/01/2015 22:29:22
Quote Anchor link
Als test.pdf wel werkt, zal het vermoedelijk niet aan de schrijfrechten liggen.

Waar gaat het fout? In $filelocation (klopt het pad wel?) en/of $filename (geeft de bestandsnaam een probleem?)?

Wat als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf,'F');

probeert?

En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(time().pdf,'F');


Kortom: probeer te achterhalen waar het exact fout gaat.
 
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 22:43:44
Quote Anchor link
TCPDF ERROR: Unable to create output file: domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf

Dit is de foutmelding die ik krijg. Ook van zodra ik ' en . gebruik zoals bvb time-'.time().'-test.pdf', 'F' gaat het alweer fout.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:25:19
Quote Anchor link
Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$pdf
->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:38:57
Quote Anchor link
Dan krijg ik dezelfde foutmelding (zie een van de vorige berichten).
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 09:44:45
Quote Anchor link
Staan de schrijfrechten wel goed?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:46:45
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je dit doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

echo __DIR__;
//$pdf->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:56:11
Quote Anchor link
We zijn ondertussen al een stap verder geraakt. Als ik de filename zet op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$filename= time().".pdf";
 
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Werkt het wel maar als ik onderstaande doe als filename werkt het niet meer. Ik krijg dan een foutmelding:

TCPDF ERROR: Unable to create output file: /home/contentu/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  
$factnr = $_GET['factnr'];
              
$filename= 'Factuur-'.$factnr.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux

$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Hoe krijg ik dit dan in orde?
Gewijzigd op 05/01/2015 09:58:33 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:00:51
Quote Anchor link
Dus dit is zo te zien de filenaam?
/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Dat wil waarschijnlijk zeggen dat die mappen (nog) niet bestaan.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:03:47
Quote Anchor link
Mappen? Dit gaat hier puur over een filename.
Als je de eerste code bekijkt werkt die wel met time(), maar bij de tweede code verander ik enkel de filename en dan werkt het niet meer.

Die / zijn onderdeel van de filename. Zou het daar kunnen aan liggen dat die denkt dat het mappen zijn?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:06:58 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:06:36
Quote Anchor link
Ja, maar de / in die naam betekent volgende map.

map => /Factuur-2015/
map => /00026/
echte filename => VF.pdf
Gewijzigd op 05/01/2015 10:08:15 door - SanThe -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ja dus ;-) Dan even proberen dat ik de / kan omzetten in -
Misschien dat het dan wel werkt?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:07:59 door Brecht S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2015 10:10:42
Quote Anchor link
Als je slashes in filenames gaat gebruiken, dan vraag je om problemen ;-)
Gebruik daarom andere scheidingstekens, zoals bijv. - of _
Gewijzigd op 05/01/2015 10:13:23 door - Ariën -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:15:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$factnr = $_GET['factnr'];
$factnr2 = str_replace('/', '-', $factnr);
          
$filename= 'Factuur-'.$factnr2.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Dit werkt nu wel. Inderdaad zonder de /
Is er geen mogelijkheid om die / wel te gebruiken op de een of andere manier? Of is er echt geen enkele mogelijkheid? Dit omdat de filename werkelijk wel met de / is en ik die naam wel wil blijven gebruiken...
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:17:34
Quote Anchor link
Nee dat gaat niet.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:37:21
Quote Anchor link
[Gewijzigd - Opgelost] Ik was een ; vergeten ergens. Probleem is opgelost. Code hieronder is volledig werkend. Bedankt mensen voor de goede hulp!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
require_once('../../phpmailer/class.phpmailer.php'); //where your phpmailer folder is
$mail = new PHPMailer();                    
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "Boekhouding - ContentU Group";
$mail->AddAddress($f_email);
$mail->AddReplyTo("[email protected]", "Boekhouding - ContentU Group");              
$mail->AddAttachment($file);
$mail->isHTML(true);
      
// attach pdf that was saved in a folder
$mail->Subject = $subject;                  
$mail->Body = $body;
if(!$mail->Send())
{
   echo "Message could not be sent. <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else
{
   echo "<script>location.href='../../facturen-overzicht.php';</script>";
} //`the end`
Gewijzigd op 05/01/2015 10:42:01 door Brecht S
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/07/2017 11:21:56
Quote Anchor link
Misschien overbodig, maar ik voeg een datum en tijd toe aan de bestandsnaam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ---------------------------------------------------------
// Prepare time-stamp

$date1 = date('d-m-y G:i:s');
//Close and output PDF document
$filename= $date1."-EventManagement.pdf";
$pdf->Output($filename, 'I');
//============================================================+
// END OF FILE                                                
//============================================================+

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.