TCPDF output filename zelf kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 21:41:04
Quote Anchor link
Is er een mogelijkheid dat je een keuze kan maken hoe de output filename noemt in tcpdf?
Ik heb dit geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
     $filename= time().".pdf";
    
     $filelocation = "/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen"; //Linux
              
     $fileNL = $filelocation."/".$filename; //Linux

     $pdf->Output($fileNL,'F');

Maar dit werkt niet en ik wil iedere pdf opslaan met een andere naam. Wat wel werkt is hetgeen in de handleiding staat en dit is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(test.pdf,'F');


Mededeling: ook gepost op http://www.pfz.nl/forum/topic/11042-tcpdf-output-filename-zelf-kiezen/
Gewijzigd op 04/01/2015 21:42:31 door Brecht S
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 13:20:28
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/01/2015 22:29:22
Quote Anchor link
Als test.pdf wel werkt, zal het vermoedelijk niet aan de schrijfrechten liggen.

Waar gaat het fout? In $filelocation (klopt het pad wel?) en/of $filename (geeft de bestandsnaam een probleem?)?

Wat als je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf,'F');

probeert?

En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pdf->Output(time().pdf,'F');


Kortom: probeer te achterhalen waar het exact fout gaat.
 
Brecht S

Brecht S

04/01/2015 22:43:44
Quote Anchor link
TCPDF ERROR: Unable to create output file: domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/test.pdf

Dit is de foutmelding die ik krijg. Ook van zodra ik ' en . gebruik zoals bvb time-'.time().'-test.pdf', 'F' gaat het alweer fout.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:25:19
Quote Anchor link
Probeer eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$pdf
->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:38:57
Quote Anchor link
Dan krijg ik dezelfde foutmelding (zie een van de vorige berichten).
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 09:44:45
Quote Anchor link
Staan de schrijfrechten wel goed?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/01/2015 09:46:45
Quote Anchor link
Wat krijg je te zien als je dit doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

echo __DIR__;
//$pdf->Output(time().'.pdf','F');

?>
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 09:56:11
Quote Anchor link
We zijn ondertussen al een stap verder geraakt. Als ik de filename zet op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$filename= time().".pdf";
 
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Werkt het wel maar als ik onderstaande doe als filename werkt het niet meer. Ik krijg dan een foutmelding:

TCPDF ERROR: Unable to create output file: /home/contentu/domains/contentu.be/public_html/crm/new/tcpdf/examples/facturen/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  
$factnr = $_GET['factnr'];
              
$filename= 'Factuur-'.$factnr.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux

$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Hoe krijg ik dit dan in orde?
Gewijzigd op 05/01/2015 09:58:33 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:00:51
Quote Anchor link
Dus dit is zo te zien de filenaam?
/Factuur-2015/00026/VF.pdf

Dat wil waarschijnlijk zeggen dat die mappen (nog) niet bestaan.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:03:47
Quote Anchor link
Mappen? Dit gaat hier puur over een filename.
Als je de eerste code bekijkt werkt die wel met time(), maar bij de tweede code verander ik enkel de filename en dan werkt het niet meer.

Die / zijn onderdeel van de filename. Zou het daar kunnen aan liggen dat die denkt dat het mappen zijn?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:06:58 door Brecht S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:06:36
Quote Anchor link
Ja, maar de / in die naam betekent volgende map.

map => /Factuur-2015/
map => /00026/
echte filename => VF.pdf
Gewijzigd op 05/01/2015 10:08:15 door - SanThe -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:07:14
Quote Anchor link
Ja dus ;-) Dan even proberen dat ik de / kan omzetten in -
Misschien dat het dan wel werkt?
Gewijzigd op 05/01/2015 10:07:59 door Brecht S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/01/2015 10:10:42
Quote Anchor link
Als je slashes in filenames gaat gebruiken, dan vraag je om problemen ;-)
Gebruik daarom andere scheidingstekens, zoals bijv. - of _
Gewijzigd op 05/01/2015 10:13:23 door - Ariën -
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:15:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$factnr = $_GET['factnr'];
$factnr2 = str_replace('/', '-', $factnr);
          
$filename= 'Factuur-'.$factnr2.".pdf";
$filelocation = __DIR__ . '/facturen'; //Linux
$file = $filelocation."/".$filename; //Linux

$pdf->Output($file,'F');


Dit werkt nu wel. Inderdaad zonder de /
Is er geen mogelijkheid om die / wel te gebruiken op de een of andere manier? Of is er echt geen enkele mogelijkheid? Dit omdat de filename werkelijk wel met de / is en ik die naam wel wil blijven gebruiken...
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2015 10:17:34
Quote Anchor link
Nee dat gaat niet.
 
Brecht S

Brecht S

05/01/2015 10:37:21
Quote Anchor link
[Gewijzigd - Opgelost] Ik was een ; vergeten ergens. Probleem is opgelost. Code hieronder is volledig werkend. Bedankt mensen voor de goede hulp!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
require_once('../../phpmailer/class.phpmailer.php'); //where your phpmailer folder is
$mail = new PHPMailer();                    
$mail->From = "[email protected]";
$mail->FromName = "Boekhouding - ContentU Group";
$mail->AddAddress($f_email);
$mail->AddReplyTo("[email protected]", "Boekhouding - ContentU Group");              
$mail->AddAttachment($file);
$mail->isHTML(true);
      
// attach pdf that was saved in a folder
$mail->Subject = $subject;                  
$mail->Body = $body;
if(!$mail->Send())
{
   echo "Message could not be sent. <p>";
   echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
}
else
{
   echo "<script>location.href='../../facturen-overzicht.php';</script>";
} //`the end`
Gewijzigd op 05/01/2015 10:42:01 door Brecht S
 
Harry H Arends

Harry H Arends

17/07/2017 11:21:56
Quote Anchor link
Misschien overbodig, maar ik voeg een datum en tijd toe aan de bestandsnaam.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ---------------------------------------------------------
// Prepare time-stamp

$date1 = date('d-m-y G:i:s');
//Close and output PDF document
$filename= $date1."-EventManagement.pdf";
$pdf->Output($filename, 'I');
//============================================================+
// END OF FILE                                                
//============================================================+

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.